Är vi helt 100 i år då?

Vi gillar ju här på bloggen att botanisera i statistik och när ni sonen är sjuk idag och sover så passar jag på att bygga på ett tidigare inlägg från ifjol.

 

 

Då kikade vi på det faktum där man brukar säga att ett lag som går bra bör komma över 100 om man adderar procentsatserna för powerplay (PP) och boxplay (BP) eller som man numera vill kalla det penalty killing (PK).

Hur ser det då ut efter 21 omgångar denna säsong?

Ja, Vita Hästens siffror är sjukt bra, faktiskt den bästa totalen de fem senaste säsongerna. Ändå ligger man inte bättre än på 10:e plats och ni vet vad det innebär? Många mål i PP, få insläppta i PK, jag då fallerar spelet i 5 mot 5 rejält. Att Timrå och Oskarshamn finns med där uppe på plats två och tre med bra siffror är inte konstigt. Lagen toppar tabellen, precis som man ska med så bra siffror. Även BIK Karlskoga överraskar och får förstås samma analys som Vita Hästen. Jobba på spelet 5 mot 5.

I övrigt inget iögonfallande men självklart är det alltid lika tråkigt att hitta vårt Björklöven i de nedre regionerna och som vanligt är det vårt PK som sviker. Bara en säsong (15/16) de senaste fem säsongerna har vi haft hyggliga siffror, annars sämst eller nära därpå. Det kanske är som många säger i kommentarerna till bloggkollegans nya laguttagning, att det inte är vart ex Talaja eller Granlund ska spela utan hur vi löser sorgebarnet penaltykilling. Tror inte heller att lösningen heter Jonas Emmerdahl, även om han kommer att tillföra. Lösningen heter ett par nya backar och en större och aktivare box. Era kommentarer till detta?

***

Här har ni historiska siffror och vill ni ha analys av dom klickar ni HÄR.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: