Apropå Pavels & Sandströms 211 min

Jag skrev någon gång tidigare att jag tänkte grotta ner mig i de 211 min som ettan och tvåan i busligan föregående säsong drabbades av. Dels hur många som renderade i BP men även faktiskt insläppta mål.

Ettan och tvåan var alltså #12 Niklas Pavel (112 min) samt #28 Lucas Sandström (99 min), de stod genom det för totalt 33,6% av Björklövens totala 628 minuter.

Sett till hur många som renderade i BP var det faktiskt bara vid 37 tillfällen, eller 21,4% av de totalt 173 lägen vi bjöd på i BP. Av de totala antalet mål insläppta i BP blev det åtta mål på dessa 37 tillfällen, det innebär att BP under dessa utvisningar stannade på 78,38% när vi totalt ackumulerat landade på knappt 70%.

Om man sedan jämför Niklas utvisningar med Lucas är det skillnad dels vid hur många tillfällen man tagit dessa, 29 tillfällen jämfört med 22 st. Än större skillnad när det blivit BP vid 66% vid tillfällena för Niklas att jämföras med vid 82% för Lucas.

Men som sagt totalt bara åtta av de 52 insläppta målen i BP på dessa utvisningar så därför har inte herrarnas alla minuter kostat laget alltför många mål, däremot en del minuter i BP som så klart sliter på manskapet i den spelformen.

Sedan är ju vissa av dessa minuter även av rent personlig karaktär vilket bara påverkar totala antalet utvisningsminuter, men inte ger vare sig påverkan för laget i form av BP eller direkt insläppta mål.

* * *

Tankar eller reflektioner..? Fältet som vanligt fritt..

11 thoughts on “Apropå Pavels & Sandströms 211 min

 • 31 mars, 2017 kl. 07:31
  Permalänk

  Så det ni menar är att vårt BP blev bättre med dessa två herrar på botbänken än när dom bidrar i vårt BP?

  Svar
  • 31 mars, 2017 kl. 15:24
   Permalänk

   Njae, riktigt så menade jag nog inte Leif. Det var heller inte avsikten eller tanken med inlägget. Tanken var mer att syna vad alla dessa minuter kostat oss i ev. boxplay samt insläppta mål. Kan sammantaget tycka att de inte kostade särskilt mycket, sedan finns det säkert flera onödiga utvisningar även bland dessa. Men på temat onödiga utvisningar värre med felaktiga byten eller andra rent slarviga utvisningar som kostar BP och kanske insläppta kassar.

   Svar
 • 31 mars, 2017 kl. 11:03
  Permalänk

  Kommer sakna Lukas. Blir svårt att ersätta hans mentalitet.

  Svar
 • 31 mars, 2017 kl. 11:18
  Permalänk

  Alltid svårt att värdera sån här statistik. Det är två olika spelartyper och känslan är att Lucas tar alldeles för många ”korkade” utvisningar, d v s inte utvisningar som är ”nödvändiga”. Pavel har en tuff spelstil och är rätt stor, så ibland ser det värre ut än det är och han hamnar dessutom i fler besvärliga, defensiva situationer då hans skridskoåkning ibland inte räcker till. Jag föredrar Niklas utvisningar jämfört med Lucas och kommer nog inte att sakna Lucas så mycket då jag tror att vi hittar liknande spelartyp som håller huvudet bättre i styr.

  Svar
 • 31 mars, 2017 kl. 12:46
  Permalänk

  Nu kanske minnet sviker mig men i Påvens förlåt Pavels fall handlar det om två saker. Ett: han har ju ofta på tvåorna fått med sig en motståndare. Två: I tjugorna har det handlat om folk som åkt och jävlas med honom eller varit allmänt jävlig. Kanske någon gång för att väcka laget också.

  I Sandströms fall gick det ju bra fram till Jul någon gång med både målskyttet och utvisningar sedan hände något. Till hans försvar var ju 20; orna antingen när matcherna redan var förlorade på ett eller annat sätt. När det gäller målskyttet så trodde jag han skulle göra fler mål med den starten men det hände som sagt något runt Jul, vill minnas att han hade runt nio mål och sedan blev det väl bara 1-2 slumpmål innan han tog sig i kragen och gjorde några viktiga mål dom sista matcherna.

  Åtminstone var målet i sista matchen väldigt viktigt. Vi får väl se vad som händer där, om han är klar för Vik så är det lite synd att dom inte har honom i laget för han hade gjort skillnad för dom.

  Hans flickvän är väl därifrån så det är ju inget att orda om hon vill dit, vi vet ju alla hur sådant fungerar 😉 Om nu Vik åker ut kan man ju hoppas att han hjälper till att spela upp laget igen, om dom har råd med honom.

  Svar
 • 31 mars, 2017 kl. 18:49
  Permalänk

  Dags för lite spekulationer om centerlinjen och den sista men ack så viktiga målvaktspjäsen? Kanske rentav är värt varsitt inlägg? B-)

  Svar
 • 1 april, 2017 kl. 07:25
  Permalänk

  Finns tyvärr ingen statistik på det. Men jag skulle vilja veta hur många utvisningar vi tog i anfallszon och hur många procent som blev mål av dessa? Min magkänsla är att just det talet är stort.

  Svar
 • 1 april, 2017 kl. 17:24
  Permalänk

  Nu är nog div1 ett faktum för VIK.
  Lite trist för Herr Sandström men ett år i Ettan är väl inte hela världen?

  Nu är man ju jäkligt färgad men jag kan inte se att Björklöven skulle ha missat i det kvalet men det är ju ändock alltid en risk att spela kval nedåt.

  Dags att förstöra den kvalserien också?
  Måste ju fixa kvalet till SHL till det bättre och hoppas Mora tar chansen i kväll!

  Svar
 • 1 april, 2017 kl. 18:55
  Permalänk

  Nära nu för Mora. 20 minuter från SHL. Vi välkomnar Leksand till Hockeyns finrum Hockeyallsvenskan!

  Svar
 • 1 april, 2017 kl. 19:38
  Permalänk

  4-1 till Mora 2 min kvar. Det här är bra för svensk hockey och Björklöven!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: