Anton Kling!

Bloggen fortsätter sin presentation av nya intressanta killar och närmast på tur står Anton Kling som har Järpens IF som modeförening och närmast kommer i från Timrå J20. Anton har hittills matchats i såväl J20 som A-laget och han har hittills bl.a. utmärkt sig genom att få med sig två finnar till fulbåset i Vasa och ett rejält kramkalas med Dennis Boström via 2+2 för holding i gårdagens match med Teg. Vad säger då Anton själv om sitt första intryck av Löven och Umeå? 

Tjena Anton! Välkommen till Umeå och har du hunnit installera dig på allvar här uppe i björkarnas stad? – Tack så mycket! Jadå, det har jag. Det gick faktiskt snabbare än vad jag trodde att installera sig, så det känns bara bra

Vad var det som lockade med Löven och vad tycker du hittills om stan och hur är stämningen i de båda lagen, du har ju lirat med både A- och J20-laget? – Serben ringde och pratade mig och allt han sa lät bra, Löven visade stort intresse helt enkelt. Jag tycker att Umeå känns som en fin och härlig stad. Stämningen i de båda lagen är på topp, både J20-laget och A-laget har verkligen två sköna gäng.

Serben Vikström kontra Håkan Wirtala då, vad har du fått intryck av de båda och vad tycker du om deras hockeyfilosofi? – Jag har bara fått bra intryck från både Serben och Wirtala, det känns som att de har en ganska likartad hockeyfilosofi och den går ut på sätta press så mycket som möjligt över hela banan. En fartfylld och rolig hockey!

Hur går dina egna tankar kring säsongen, har du som målsättning att kvala in i A-laget eller är det enbart fokus på J20? – Det största fokuset kommer att ligga på att göra det bra i J20, sedan är det självklart att man på satsar på att ta en plats i A-laget på sikt. Men det gäller att jobba hårt på träningar och matcher för att lyckas.

Det är sant.. matcherna som varit hittills då, J20 mot ärkerivalen Skellefteå och seniormotstånd i form av Clemensnäs kontra A-laget och lite mindre rink mot Vaasa Sport och Red Ducks? Jag har bara hört goda vitsord, vad har du själv för kommentar till de båda lagens och din egen insats? – Efter alla de matcherna som jag har spelat hittills så är skillnaden nog den att det har varit lite högre tempo i A-lags matcherna, speciellt matchen mot Vasa. Jag tycker också att det har varit blandade insatser från både mig och de båda lagen men så är det på försäsongen. Det tar ett tag att få ihop laget och spelet helt enkelt.  

Förstod på liverapporten mot Red Ducks som att du fick med dig två finnar till "fulbåset" vid samma situation. Vad hände och hur lyckas man? – Jag hamnade i ett litet gräl med en Red Ducks spelare och vi fick då varsin utvisning, precis efter det lilla grälet så blev jag helt utan anledning påkörd av en annan Red Ducks spelare som då självklart också blev utvisad. Så det var inte direkt jag som lyckades med något, snarare den tröga finnen som körde på mig.
Ha ha, okej då klarnar det lite. Är det enligt din mening någon lagkamrat som stuckit ut lite extra och överraskat positivt hittills? – Ja Casper Häggström. Han jobbar och sliter verkligen 100% i varje match och på varje träning, trots att han är ganska kortväxt så går han ändå in i alla tuffa närkamper. Han har också haft bra fart under skridskorna.

Annars då? Vad kännetecknar Anton på isen, vilka är dina styrkor och vad vill du helst förbättra? – Jag är ganska rörlig på isen och jag gillar att smälla på och spela lite småfult också. Det som jag behöver jobba på är mitt skott och min klubbteknik.

Vi sidan av isen då? Vad pysslar du med förutom hockey och kännetecknar dig som person? – Jag gillar att fiska på somrarna, det är avkopplande och roligt. Annars så tycker jag om att umgås med vänner och familj. Jag själv som person är en ganska rolig och glad kille.

 
Match mot Teg SK i går kväll då? Hur går tankarna? – Jag tycker att både jag och laget gör en okej insats. De gångerna under matchen som vi spelade vårt spel så hade Teg problem med att hänga med i tempot.

Tack så mycket Anton och återigen välkommen! – Tack själv!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: