Äntligen seger

Efter sju sorger och åtta bedrövelser kom då äntligen den så efterlängtade segern. Att det skulle bli en tät match var jag inne på redan i min inför, men det trodde jag faktiskt inte att det skulle bli efter att Löven rivstartat med 2-0 redan efter 4.49. Även om 1-0 målet av Maksim Matushkin inte såg otagbart ut så föregicks det av vad jag tycker är årets bästa powerplay. Vilken fantasi och vilken rörelse. Tänk att det skulle ta 43 omgångar att förstå det. Martin Johanssons 2-0 var härligt välplacerat men kanske inte heller det otagbart och då kändes det verkligen som om det skulle bli en behaglig resa mot tre poäng.

Mina farhågor om en tät match besannades dock i den andra perioden som inte går till historien som den mest välspelade och vi får tacka Patrick Galbraith och en lätt blind domare att inte Borås lyckades göra mål, för många Lövenutvisningar missades, inte bara i andra perioden utan under hela matchen och jag förstår Boråsspelarnas många klagomål matchen igenom. Att domaren dömer utvisning istället för straff när en Boråsspelare fälls i totalt friläge 13 minutern i tredje perioder summerar på något sätt domarens insats ikväll. Att Borås sedan reducerar till 2-1 på den utvisningen får vi väl skriva upp på kontot för rättvisa, även om det likt de andra målen i matchen inte såg helt otagbart ut, men sånt är ursäktligt när laget kan hålla stången och vinna matchen med 2-1.

Martin Johansson fick rättvist priset som matchens lirare och visade lite gamla takter med många fina uppåkningar och smarta skott. Sättet han stoppade pucken på i mittzon i slutminuten, likt en Ravelli i toppform, bidrog säkert till utmärkelsen. I Borås fick exlövet Daniel Wågström (då spelskicklig center, nu back i förstafemman) pris som matchens lirare och det får vi nog se som en snygg gest, för visst var nr 9 Anders Eriksson deras klart bäste spelare, men hög speed på skrillorna och en rivig spelstil som oroade varje gång han hade pucken.

Om vi ska titta på hur framtiden skötte sig så gjorde Pontus Johansson en fullt godkänd match och sökte sig till många bra lägen, men är karln verkligen den målskytt som många vill påvisa? Smeknamnet gummiarm ligger nära hill hands, men  målen kanske kommer så småningom. Marcus "Messy" Jonsson jobbade på riktigt bra och måste vara en riktigt "pain in the ass" att möta på isen. Han kör ju på allt och alla hela tiden och hade jag varit motståndare hade jag fällt kommentaren: – Grabben, tagga ned. Du ska orka en hel karriär. Samtidigt ska man efter en sån här insats framhålla hela laget som spelade tillräckligt bra nog för att ta tre poäng och det är ju det som räknas, eller hur? Segern innebär att vi nu har tre poäng till godo på Sundsvall som just nu ligger på kvalplats. Missa inte att Green Devils bjuder på gratis supporterresa till bortamatchen mot Sundsvall fredag den 5 mars, vare sig du är medlem eller inte. Den matchen kan vara den som avgör om vi klarar oss från kval eller inte. Signa upp dig för en plats redan nu.

!!! Martin Johansson, snyggt mål, bra distinkta pass i powerplay och en gedigen insats

!! Patrick Galbraith, höll laget kvar i matchen i den andra perioden.

! Lagets första powerplay. vad som sen hände vet jag inte riktigt, men rörligheten försvann lika fort som den dök upp.

??? 1602 personer på läktaren? Jo, tjena…

Läs matchstatistiken här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: