Ändrade rutiner vid straffläggning

Ligger sjuk och mitt emellan två hostattacker plingade det till i mailen. Hockeyallsvenskan ändrar rutinen i samband med straffläggning efter mållös overtime.

Man anger i följande i sitt pressmeddelande:

Rutinerna inför straffläggningen kommer att ändras från och med den 21 december 2015. Ändringen genomförs efter samråd med HockeyAllsvenskans sportchefsråd.

Samtliga straffar ska läggas mot samma mål. Det är hemmmalaget som avgör vilken planhalva som ska användas. Detta ska vara förutbestämt och informationen ska finnas i sekretariatet. Domaren kan, om speciella skäl finns, besluta om att den andra planhalvan ska användas.

Nytt är också att målvakterna inte ska åka tillbaka till respektive spelarbås mellan straffarna. Målvakten ska placera sig i sarghörnet under tiden hans lag slår sin straff. Detta för att påskynda straffläggningen.

I övrigt genomförs straffläggningen precis som tidigare. Syftet med denna ändring är att få så lika isförhållanden för straffläggarna som möjligt.

***

Säger som Gert Fylking. ÄNTLIGEN! Vi har sagt det vid otaliga tillfällen att vid det tidigare förfarandet, att man la sina straffar åt det håll man anföll i förlängningen, var en klar nackdel till det mer spelförande laget som alltså fick lägga straffar på en betydligt mer uppåkt is än det laget som varit tillbakapressat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: