Andra set (6-3) till Tingsryd

ill sist en rätt resultatmässigt sett väldigt klar förlust med 6-3 borta mot Tingsryds AIF i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 6-3 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (2-0, 2-1, 2-2), skotten 26-27 inför 1 551 åskådare i Nelson Garden Arena den här kvällen.

Våra målskyttar i tur och ordning: #49 Backman (grattis till första kassen), #37 J Andersson samt #90 Hutchings.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi allt jämt har en liten lista över indisponibla i #4 Emmerdahl, #42 Wikström, utlånade #29 Stenlund-Ädelgran (till Vännäs HC).

Sedan denna gång bara #21 Rainersson som extraspelare, fick dock bara sex byten under matchen.

Laget borta mot Tingsryds AIF:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Stefan Andersson

Forwards:

Roope Talaja – Fredric Andersson – Alex Hutchings

Lukas Ericsson – Tobias Hage – Cody Murphy

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Mattias Granlund – Andreas Vikström – Marcus Jonsson

Extra: Erik Rainersson

* * *

Matchen som sådan?

Tråkigt med en sådan rejäl satans plattmatch efter vår fina insats senast borta mot ligans bästa hemmalag Pantern, möjligen just den insatsen som invaggade oss i någon falsk säkerhet och kanske lite övermod.

Sällan man sett ett blekare Löven, Werner i kassen ska absolut inte lastas.. men knappt man hittade någon av backarna som kom upp i normal klass. Sedan har vi nu varken någon av våra tidigare två producerande linor som är i zonen, laget känns ärligt så energifattigt och totalt utan finess att man häpnar.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (6 min) och i kväll var vårt BP 75% (6,49 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #26 Stenqvist, 20:51 min
 2. #8 Pukka, 20:40 min
 3. #28 Åkerström, 17:19 min

Tekningar?

 1. #24 Hage, 60%
 2. #11 Vikström, 33%
 3. #18 Ottosson, 29%

Övrigt?

Vi vann alltså skotten med 27-26, föll i grenen tekningar med 39-26, även vinst med 10-8 i viktiga grenen blockade skott även om vi slutligen föll i grenen tacklingar med 5-3.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Samma stabila bortaspel och insats som mot Pantern.
 • Bättre effektivitet vid de målchanser som vi trots allt kommer att skapa.
 • Värdera lägena. Det är misstagen man vinner eller förlorar på.

..och hur gick det?

Det fina och stabila bortaspelet mot Pantern tyvärr som bortblåst i kväll, vi mötte dessutom ett Tingsryd som haft en rätt dyster streak även om man nu studsade tillbaka senast hemma mot BIK Karlskoga.

Vi hyfsade visserligen till siffrorna på slutet, men det gör möjligen bara att resultatet förbättrades nämnvärt.. tyvärr kom själva prestationen möjligen lite i skuggan då vi hyfsade till siffrorna så pass som vi gjorde.

Värdera lägena? Jo, tjena.. självklart går det att hitta misstag vid varje insläppt mål och på samma sätt tror jag inte TAIF är nöjd med våra påsar heller, men i kväll gjorde vi en på tok för slät insats..

Det märkliga och tråkiga just nu är att man inte känner igen lag längre. Just nu saknar vi skills på så många plan och trots att vi för två matcher sedan besegrade MODO inför fullsatta läktare och i en inramning värdig ett SHL-slutspel, nu klappat ihop och uppträder som ett förvirrat och möjligen ängsligt lag.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Njae, i kväll svårare än vanligt..

..men möjligen då att det fortfarande är 31 matcher och hela 93 poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#18 Ottosson, motorn som ändå driver och hela tiden försöker i vår 3:e lina..

två loggor

#49 Backman, backklippan som i kväll dessutom blev målskytt men märkligt nog bara spelade 4:e mest av backarna i kväll och spelade ca 9,5 min mindre än mot Pantern.

en logga

#19 Farley, Austin river och sliter och är en få i vårt lag som faktiskt stämplar in varje kväll.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Tingsryds AIF i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna ett spel för att krydda säsongens matcher!

5 thoughts on “Andra set (6-3) till Tingsryd

 • 24 november, 2017 kl. 23:19
  Permalänk

  Känns ju lite snöpligt efter matchen mot katten. Tingsryd är ju bra tråkigt,.skulle någon kunna hitta inspiration där?

  Känns faktiskt ganska bra, trots förlusten, och vi väntar fortfarande på Emmerdahl. Den där sponsorspelaren som alltid dök upp förr i november saknas. Vi får väl se om insamlingen var förgäves eller inte…

  Älskar Juleskum… 😉

  Svar
 • 24 november, 2017 kl. 23:32
  Permalänk

  Uppenbarligen så är även Fagervall smått chockad över denna pinsamma insats. Och då måste man ställa sig frågan varför det är så dåligt ikväll? Som sagt var så finns det några spelare som kommer undan hyfsat ok, men helhetsintrycket är riktigt riktigt dåligt. Finns det flera spelare i laget som inte brinner för detta? Finns det flera spelare som är sjuka/halvskadade? Ja, något beror det såklart på när till och med en tränare ifrågasätter insatsen.

  Svar
 • 24 november, 2017 kl. 23:35
  Permalänk

  Fy bövelen vad Löven är dåliga i vissa matcher. Helt otroligt vilken låg lägsta nivå. Inte ens div 3 klass idag. Usch fy o ve
  Stängde av matchen efter 4-0 o de e fan inte ofta jag ger upp. Känns som Fagerballe matar spelarna med välling istället för taggtråd. Totalt utspelade ikväll
  Tycker synd om Werner som gjorde comeback i målet
  Avgå alla, skicka Talaja tillbaks till KHL. Han håller ju inte ens HA klass. Jävligt märkligt det oxå. Separera nångång på Hutch o Andersson. Bänka skiten
  ??

  Svar
 • 25 november, 2017 kl. 00:36
  Permalänk

  Fan vad less man blir på dessa ups and downs, orkar inte kommentera mycket mer ikväll än en så otroligt pinsam insats av killarna ikväll. Det är inte ofta den här säsongen det har känts jobbigt att gå till ladan för match men det kommer det att göra nästa hemma match mot AIK. Men allt kan bara bli bättre, för blir det sämre då bränner jag alla mina Björklöven grejer och köper nytt i andra färger dock inte svart / gula.

  Matchens tre Björklöv från mig

  1) Buss Urban ( om han var på plats )
  2) Matris Lelle ( om han var på plats )
  3) Löwe ( om han var på plats )

  Utanför topp tre, Fagervall som i det lilla jag orkat läsa verkar ha stake nog att döma ut lagets insats och inställning till matchen eller hellre avsaknad av detsamma.

  PINSAMT ÄR ETT OTILLRÄCKLIGT ORD FÖR LAGETS INSATS IKVÄLL !!

  Svar
 • 25 november, 2017 kl. 01:19
  Permalänk

  Otroligt svag insats. Tingsryd är en billig öl på konsum och ett litet brukslag i hockey med förmodligen inte ens hälften av Lövens budget. Fagervall måste få ordning i jämheten i prestationerna. Det är alldeles för djupa dippar.

  Buuuuu.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: