# ? Anders Grönlund!

Löven4Ever fortsätter i god stil och med sällan sinad energi att intervjua våra lirare, lite extra kul att få bjuda på en rykande het intervju med den unge Anders Grönlund som skrev på som det första externa förvärvet. Anders beskriver sig själv som en som alltid vill lära sig nya saker och aldrig ger upp. Vidare tipsar han om en resa till New York , bara man inte åker med Brittish Airways ifall man inte vill tillbringa ofrivillig tid i London. Anders tycker Umeå är en skön stad och att lagkompisen Linus Boström är urtypen för just Mr Umebo. 

Tjena Anders! Sol, bad och mjukglass eller sliter du på i gymmet eller springer mest i skogen?

– Tjena, i sommar har det mest blivit flygplatser och staterna. Jag sitter just nu fast i London for jag missade planet, dom hade strulat så ingen hann med det från mitt plan. Annars har jag väl flyttat en och en annan vikt i gymmet.

Klappat och klart för kommande säsong. Efter en lyckad säsong i Nybro och du vänder norrut, saknar du kylan och lugnet eller varför flyttar du norröver?

– Man är ju norrlänning och klart att norr är alltid bättre än söder, eller hur? Annars är Umeå en riktigt bra stad med sköna personer.

Välkommen till Umeå och Björkarnas stad, vad har du fått för intryck av klubben och hur påverkade klubbens historia ditt val av klubb?

– Tackar, tackar.. klubbens historia är ju lång och har haft sina höga toppar och den djupaste förra säsongen. Men att få göra en nystart i en anrik klubb och bygga därifran är inte många som får uppleva.

Lehto i Asplöven vill ge sken av att Löven tokbjöd för att få dig, Hellgren menade att det rörde sig om hundralappar.. Vad har du själv för kommentar kring klubbval och varför blev det till sist Löven?

– Ja inte handlade det om pengar för då hade jag kunnat åka utomlands och spela i en klubb. Men valet var väl glasklart att man vill hjälpa till så gott som möjligt med en klubb som har så fin historia och tänker göra om och göra rätt..

Vad har Anders Grönlund för egna tankar och ambitioner? Säsongen 10/11 blir det norrettan med Löven, men vad har du egentligen för ambitioner och mål med ditt hockeylir, hur långt tror du att kan komma?

– Jag försöker att se det som är framfor mig just nu, men inte titta för långt fram för då tappar man fokus på det man håller på med. Det är laget som går först och jag ska hjälpa till så mycket jag bara kan.

Linus Boström då, i fjol var ni kamrater i Nybro och nu blir Löven för er båda, vad har du för spontan kommentar till Boström?

– Bo är för mig mr. Umebo, han står för allt en umebo ska ha i mina ögon. Han har offervilja, skön approach, ständigt glad och vill hjälpa till och bjuder med en floskel då och då.

Hur skulle du beskriva Boström som hockeyspelare, styrkor respektive svagheter?

– Linus är i mina ögon en spelare som jag jämför med Lövens gamle favorit och Lules just nu, Mats Lavander. Han är stor, bra vid sarg, går rakt och enkelt mot mål och är stark som en oxe. Svagheter kan det möjligen vara att han värmer upp för dåligt? Har egentligen inte hittat ngra.

När man bygger ett lag söker man inte bara kvaliteter på isen, vad kommer Boström tillföra i omklädningsrummet och vilken skiva hoppas han kommer spelas?

– Som jag sa innan är han för mig umebon himself och bidrar med mycket gossip från stan och gillar även att ta den lilla extra tiden för att värma sina blad han använder i skaften. Borde vara ett givet svar men har haft för mycket i sommar så jag har glömt bort lite vad som han nynnade på i duschen.

Samma frågor till dig Anders, beskriv dina styrkor och svagheter! Vad kan Anders Grönlund tillföra även utanför isen och vilken skiva kommer liras ifall du får bestämma?

– Styrkor? Jag vill alltid lära mig nya saker och ger aldrig upp. Svagheterna finns det många av så jag tar bara tre stycken, vill for mycket ibland, glömmer bort att det är andra som också vill spela också måste jag träna på höfttacklingar. Skiva i omklädningsrummet? Jag försöker inte ta så stor plats nar jag inte känner alla i laget än så jag vågar inte göra bort mig med mina favorit hits. Klart är i all fall att det är mycket klassisk rock som ska spelas i ett omklädningsrum som luktar svett.

Väl ödmjukt tycker jag, låter bra att du alltid vil lära dig nya saker och aldrig ger upp. Annars då, har du några bra tips för semesterfirande Lövenfans? Vad bör man göra och vad får man absolut inte missa?

– Gör en New York resa men boka inte med British Airways för då blir ni fast i London som jag är just nu, annars så kan ni ju försöka ta kustvägen upp mot Pite och spendera slutet av juli där under pite dansar och ler.

Stort tack Anders och än en gång varmt välkommen!

– Tack, förresten vilken sida av bron ska man bo på?
 
Bra fråga, jag bollar vidare till våra läsare. Själv bor jag i dag väst på stan och trivs mycket bra. Men jag bodde mina allra första år bara ett slagskott från arenan, lite för liten för att komma ihåg bara. Men stan är inte större att med en cykel tar man sig rätt lätt mellan stadsdelarna. Har väl rätt stor betydelse vad du ska göra förutom att lira hockey, ska man plugga borde väl öst på stan vara rätt optimalt…

+ + +

Vad tycker ni andra, vilken sida av bron ska Anders bo på och varför?

0 thoughts on “# ? Anders Grönlund!

 • 17 juli, 2010 kl. 15:07
  Permalänk

  Man bor på rätt sida älven, Teg. Basta!

  Svar
 • 17 juli, 2010 kl. 18:12
  Permalänk

  Klart Anders ska bo på rätt sida av älven, dvs Teg. Vi Tegare har det i blodet, brudar, pengar och modet.

  Svar
 • 18 juli, 2010 kl. 15:35
  Permalänk

  Svar till Tegare (2010-07-17 15:07)
  Okej Tegare, första rösten på Teg. Rätt eller fel? Tja, hur man än vänder sig så har man röven bak.

  Svar
 • 18 juli, 2010 kl. 15:37
  Permalänk

  Svar till UrTegare (2010-07-17 18:12)
  Okej UrTegare, i så fall fick ju ni det allra bäst.. 2-0 till Tegssidan just nu i alla fall.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: