Alternativa linor..?!

Ja, som vi alla vet har det gått lite troll i special teams, jag skrev ett inlägg om det för någon dag sedan. Tycker även att effektiviteten sett till spelövertag etc. inte ger de mål vi spelmässigt möjligen gjort oss förtjänt av.

Här brukar väl coacherna prata om att inte kunna ta betalt?

Foto: Lucas Norlin

I det läget vi är nu med ligaledning och drygt 20 matcher kvar av säsongen kanske läge att testa några nya kedjor för att se ifall kemin möjligen kan bli bättre så att vi både kan få igång vår effektivitet som vårt spel i special team igen.

Med tanke på just speial tema tycker jag det kan vara en tanke att bygga linorna lite utifrå just special teams så att det inte blir så svårt att komma tillnaka till de ordinarie kedjorna ifall det är en lite hackig match med mycket PP som PK. Då jag tycker All right-kedjan inte får ut ut så mycket och producerar lite för lite möjligen läge att splittra på den linan nu?

Jag skule kunna se mig femmor/linor enligt nåt liknande:

Målvakter:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

1:a

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper,
44 Olle Liss – 22 Fredric Weigel – 91 Justin Crandall

Här ser jag även PP1 (förutom Cooper) som då kan adderas med 15 Vesel, det ger även två vassa tekare oavsett höger eller vänster i zonen och mest troligt får vi då börja lira med pucken under kontroll med pucken.

2:a

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist,
90 Alex Hutchings – 13 Fredric Andersson – 96 Pontus Andreasson

Även detta vore en rätt intressant lina, även här ett tydligt fokus på PP och beroende på vilken back man vill använda i PP2 skulle ex.vis kunna vara 5 Häman Aktell med sitt skott så skulle jag addera med en forward likt Lundberg med position framför kassen alt. Wiklund.

3:e

52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell/
29 Alexander Wiklund – 15 Tyles Vesel – 40 Sebastian Selin

Även denna lina tämligen solid, vi vet att duon Wiklund/Selin kan måla även i PK och med kloke Vesel är även det en lina att räkna med.

Foto: Lucas Norlin

4:e

7 Alexander Hellström, (53 Lukas Ericsson),
79 Emil Lundberg – 19 Kristoffer Söder – 77 David Lindquist

Även denna lina tämligen stabil, vi såg att trion hittade bra kemi direkt På den här nivån en tämligen vass fjärde lina. Har i nuläget dock svårt att sätta de här killarna högre upp i hierarkin ifall alla är friska.

PK 1

12 Brian Cooper – 74 Zach Palmquist,
29 Alexander Wiklund – 40 Sebastian Selin

En otroligt stabil box, men jag skulle även använda Vesel alt. Andersson som tekare i egen zon i första sekvensen och då med enda uppgift att ta tekningen och sedan åka och byta.

PK 2

7 Alexander Hellström – 5 Hardy Häman-Aktell/26 Oliver Larsen
19 Kristoffer Söder – 77 David Lindquist

Även denna box på papperet tämligen vass, gillar även med detta tänk att PK är en av Ackes viktigaste områden. Ser honom möjligen som sjundeback just nu men en otroligt viktig pjäs i PK.

Det var mina tankar kring några alternativa linor och även med ett tydligt tänk mot det så viktiga special teams. Jag gillar inte att dessa uppställningar baseras på spelare från fler olika ordinarie linor. Det gör det svårt att snabbt hitta tillbaka i spelet och direkt få flyt igen.

Men som sagt mina tankar, hur ser dina ut kring femmorna?

Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Alternativa linor..?!

  • 14 december, 2019 kl. 20:24
    Permalänk

    PP funkar ju inte alls, bara sargspel o inte mycket skott ingen verkar våga skjuta. Självförtroende?? Kollade Timrå SSK underläge Timrå med två mål blev 4-2 efter 4 pp

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: