– Alldeles för låg lägstanivå!

Coach Jonsson intervjuades i Aftonbladet (länk) och tyckte där bl.a. att även om högstanivån varit hög så är den alldeles för låga lägstanivån en del i förklaringen till tabelläget.

Naturligtvis har Tommy fått höra om att vi inte motsvarat förväntningarna. Men förhandstipsen kan varken han eller laget stå för. Det är inte vi som har tippat fortsätter han. – Om jag säger så här; att vi var tippade etta och tvåa tyckte alla var roligt. Men… Som sagt, roligt – men var kom det ifrån?

Johan Löf / AXELLÖF

Coach Tommy Jonsson Arkivfoto: AXELLÖF

Utdrag från intervjun:

Vad är ett rimligt krav då?

– Vi har sagt att vi ska vara bland de åtta bästa. Jag har hört att skriverierna handlat om att vi gjort en jävla satsning. Men det finns ingen sanning i det. Vi har samma budget som förra säsongen och som förening har vi en vision att inom tre år vara med och nosa på SHL.

Hur stor press känner du?

– Jag känner inte av något mer än att det är stöttande ord. Vi jobbar hårt internt och försöker att bli bättre.

Men det har ändå spekulerats i att du hänger löst?

– Den biten är en del av det här yrket och man har lärt sig att hantera det. Men jag läser inte sånt. Jag läser inte tidningar över huvud taget, inte ens lokalpressen.

– Självklart går det ut på att vinna hockeymatcher och man vill ju helst få kredd för det jobb man lägger ner, fortsätter Jonsson.

* * *

Även om det är helt sant att det inte var laget själva som tippade sig i topp, pratade man inför i termer om att förbättra sig och ta kliv. I fjol slutade vi sexa och på så sätt nämndes rimligen en femteplats vid nåt tillfälle.. Det var inte direkt heller så att man gick ut och tog avstånd från förhandstipsen. På nåt sätt blev förhandssnacket och kravet att bli ett förväntat topplag en belastning, jag tror faktiskt det gjorde att man tappade lite ödmjukhet och själva ”gick på myten” om att vi var ett topplag.

Det är trots allt på isen det ska avgöras och sedan fick vi inledningsvis lite lättvindigt några segrar som vi inte direkt förtjänade heller. Som helhet trodde man kanske mer om sig än vad vi själva sedan kunde prestera på isen. Nu är den här ligan så pass jämn att man inte bara kan ställa ut skridskorna vid nåt tillfälle, det håller inte ens att bara gå ner en 10%. Alla måste nu upp i ringarna igen och alla måste göra sitt yttersta i allt från förberedelse till nästa träning, till förberedelse inför match och även vara beredd på att göra jobbet varje byte och varje vareviga träning.

* * *

Vad tycker du som läsare kring det Tommy säger, även om de inte själva tippade sig i topp var det väl inte direkt så man tog avstånd heller?

Just nu ligger vi alltså nia men bara två poäng före IF Sundsvall Hockey som ligger på plats 13 och därigenom negativt kval.

8 thoughts on “– Alldeles för låg lägstanivå!

 • 16 november, 2015 kl. 12:19
  Permalänk

  Hade hoppats på att han kunde visat lite mer missnöje med spel och placering i tabellen.

  Svar
 • 16 november, 2015 kl. 12:45
  Permalänk

  Tommy,spelarna och föreningen har en målsättning att komma högre upp än förra året,det är nog inga tvivel om det även om man talar tyst om det nu.
  Varför man gör det finns nog olika förklaringar.
  Jag tror att Tommy underskattade kvaliten på Hockeyallsvenskan när han gick igenom sitt lag och såg vad han hade att jobba med.
  Likaså med sin spelide,den passar inte Löven.
  Sedan var det nog så som ni skrev,att spelarna trodde att dom var bättre än var dom var i början för att segrarna kom utan att spelet stämde.
  Jag tror inte säsongen är helt körd men något måste göras,kanske sparka Tommy ?
  Ta in 2-3 nya spelare ?
  Något måste göras iallafall.
  Är dock stolt över lagets arbetsinsats igår,att vi aldrig gav upp,det var skönt att se!!
  Ps,såg ni också två skillnader mellan AIKs och Lövens uppvärming igår?
  AIK hade fart och fläkt och såg bestämda ut medans Löven såg väldigt slöa och sega ut.
  Beror det på att intensiteten på träningarna är lägre hos Löven?

  Svar
 • 16 november, 2015 kl. 13:42
  Permalänk

  Känns iaf som att löven är på väg åt rätt håll. För ju många matcher även om målskyttet inte lossnat. Tabellen är ung och vi är med, kan nog mycket väl bli en topp fem placering när tabellen sumeras. Det finns mycket statistik också som talar för att vi kommer att bli bättre, ge laget å Tommy tid, en topp åtta räcker för att vara med i racet. Lycka till

  Svar
 • 16 november, 2015 kl. 14:49
  Permalänk

  Ärligt talat så känns det som ett försök att få bort fokus på att laget har underpresterat. Tingsryd och Pantern t.ex, är såklart lag som Löven ska ligga före i tabellen. Tycker man inte det, så är det ofattbart att man ens har några framtidsplaner gällande SHL. Problemet är kanske att vinnarmentaliteten inte är på topp just nu? Förra säsongen så byggde man upp en rejäl sådan mentalitet. Tyvärr så tröt ju orken då.

  Svar
  • 16 november, 2015 kl. 17:52
   Permalänk

   Fortsätt med underskattningen så går det säkert bra för er….

   Svar
 • 16 november, 2015 kl. 19:12
  Permalänk

  Helt klart har löven uttalat att man ska vara bättre i år jämfört med ifjol. När sedan bättre lag gått upp till SHL så bör löven vara topp 4-5. Tycker också AIK såg bättre tränat ut. Löven måste in och grisa både framför eget och motståndarens mål. Komma med fart så motståndarna blir tvungen att ta utvisningar, just nu blir de bortplockade. Skjuter en jäkla massa ofarliga skott, ingen är på returerna osv osv.
  Vi blir inte bättre med de här tränarna, Tommy vet inte varför säger han på presskonferenserna
  . Vem vet då och vem ska ta ansvar för förändringar?

  Svar
 • 16 november, 2015 kl. 22:08
  Permalänk

  Jag tror stenhårt på Tommy. Jag tycker sportchefen kommer alldeles för lätt undan kritiken, laget är felbyggt. Vi behöver ha in tyngd och vi behöver ha in mer gnuggande spelare. De ENDA som tar detta ansvar är Sandström och Grundström som jag ser det. Det är för lite.

  Sedan är jag fundersam kring ass. Tränarens meriter som coach. Räcker de?

  Att sparka Tommy är i mina ögon, ett beslut som är fel

  Svar
 • 17 november, 2015 kl. 00:49
  Permalänk

  Som sagt Dalle glider undan trots att han satt upp laget.
  Lite fegt kan tyckas nu när han inte ens lyckas leverera spelare.

  Sedan så att angående vara favorittippade.
  Alla verkade ju tycka att det ”föll manna från skyn” när Edblom kom.
  Lite samma sak med Ekelund.

  Och det spädde ju på hissandet av laget.
  Det två har ju knappast något med en höjning av laget att göra.

  Vi hade nog högre planer.
  Vi ligger dåligt till oavsett matcher spelade.
  Inte ska vi vara så kassa , vi ska vara minst åtta eller bättre.
  Sett till spelarna vi har ska vi vara topp 1-8 minst.
  Nu underpresterar 80% av laget och vi är 9:a

  Fattas väl då ca 10poäng upp i topp.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: