-Alla i laget är passionerade lövenfans!

Bloggen har genom åren haft en förkärlek till brännboll och ifjol hittade vi ett riktigt skönt lag, ett lag som av ett fan döptes till ”Folkets lag”. Laget heter Booyaka BK och vi tog pulsen på press- och marknadsansvarige Navid Diehl.

Ja, Navid, återigen dags för ny Brännbollsyra. Hur är känslan i laget? -Stämningen är god. Ryktena om att värvningen av Marcus Hedman skulle leda till splittringar i gruppen är planterade av våra konkurrenter, som tror att det går att stoppa Booyaka BK.

För de som mot förmodan inte vet vilka Booyaka är får du här en chans att sälja in laget. -Vet man inte vilka Booyaka BK är, är man troligen helt ointresserad av brännboll. Då känns det lite bortkastat med en förklaring. Men fine. Booyaka Boll & Karisma grundades 1998 och har huserat många profiler genom åren. Vi utsågs till Folkets Lag av Björklövenlegendaren Oscar Molin, på twitter förra året. Ett epitet vi bär med stolthet.

Eftersom vi till det stora hela är en hockeyblogg har vi inte kunnat missa att ni har en viss Jon Palmebjörk i laget? Är det mest för lokalkändisskapet han är med eller bidrar han med något också, på dagtid vill säga? Eller är han lugn nu när han blivit multipappa?Jon jobbade sig in i laget genom att delta i våra lagfester flera år, innan vi tyckte han var mogen att ta steget från hang around till spelare. Han har verkligen inte tagit någon gräddfil utan förtjänat sin tröja genom hårt jobb.

Vi på bloggen vet ju att du även likt oss är en hängiven lövenfan. Hur ser det ut i övrigt i laget. Fler lövenfans eller finns det andra sympatier? Alla i laget är passionerade lövenfans. Vi har dessutom en andra generationens lövenspelare i Mimmi Danielsson. Några andra sympatier är inte tillåtna enligt vår värdegrund.

Låter mycket sunt tycker vi. Ifjol svarade ni för en riktigt bra insats och tog er ändra till åttondelsfinal. Dina tankar om den insatsen? -Vi fick, för första gången på länge, en mänsklig lottning samtidigt som några bra nyförvärv, med veteranen Eirik Hesla i spetsen, ramlade in. Sedan hade vi marginalerna med oss i sextondelen mot Brännbollsutopi där vi vann med en poäng. Därefter fick vi total soppatorsk och lyckades inte alls ge Dom Röda något motstånd i åttondelen. Men vi är såklart stolta och glada över vår insats förra året.

Ja, bloggen var ju på plats när ni vann mot Brännbollsutopi och det var brännboll när den är som bäst. När drog årets träning igång? -Folk har varit ute och slagit på egen hand under maj, men det var först nu i helgen som vi lyckades samla lite folk för matchspel. Förhoppningsvis får vi in ett pass till under veckan med de spelare som är i stan.

I år lottades ni mot Hawaii Rainbow Warriors, Burn Baby Burn och Lyrarna Brännbolls Akademi. Något du kan säga om den lottningen och har du koll på något av dom lagen? -Hawaii Rainbow Warriors är vi bekanta med. De är ett bra lag med skön inställning till Brännbollsyran. Där måste vi vara skärpta om vi ska få med oss segern. Jag är glad att två lag går vidare från vår grupp eftersom jag tycker att brännbollspubliken förtjänar att se både oss och HRW på ängarna på lördag.

Då får vi hoppas att det blir så. Hur ser ert träd ut? Vad kan tänkas komma framöver om ni går vidare, för den som inte har järnkoll på lottningen? –Årets lottning är riktigt häftig. Vinner vi vår grupp får vi möta det legendariska laget Storspov i seedningsmatch. Kommer vi tvåa får vi istället våra vänner i Lilla Gruppen direkt på lördagsmorgonen. Lite tråkigt är det också såklart eftersom jag helst skulle vilja se både oss, Storspov och Lilla Gruppen långt fram i turneringen.

Det borgar i alla fall för kvalitativa matcher med andra ord. Vad är årets målsättning? -Att alla ska vara på riktigt bra festhumör både fredag och lördag så att det blir två riktigt bra skivor. Sportsligt brukar vår målsättning ligga på att landa bland de 32 bästa lagen i turneringen, så även i år. Men det beror såklart mycket på hur tung fredagens fest blir också.

För dom som vill se er redan i gruppspelet. När och var spelar ni? -Då får man se till att ställa väckarklockan. Vi spelar redan klockan nio på fredag morgon på bana 7.

Klart vi kommer vara där. Någon hälsning till alla era fans därute? -Vi är glada, stolta och tacksamma över att få representera folket. Som alla kan se i lottningen kommer vi behöva ert stöd mer än någonsin i år. Väl ses på ängarna i helgen!

***

Bloggen kommer självklart vara där hela helgen, från morgon från kväll. För er som tänker ta er ned och kika så hittar ni alla grupper HÄR. Brännbollsyran har också en egen app för den som föredrar det. Booyaka kan du följa via instagram och booyakabk och i år har man hypat en viss spelare. In och kika, vetja. Riktigt kul initiativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: