Alla 11 gröngula nyförvärv!

Sedan förra säsongen en hel del nya ansikten då en del bl.a. jämfört med förra säsongen lämnat för SHL (Luleå, Färjestad), ett par lagt skridskorna på hyllan, någon lämnat för SM-Liiga och Hutchings bytt tröja inom ligan. Vilka är då de nya?

Jag tror vi tar och presenterar dem i tur och ordning, alltså i den ordning som Björklöven valt att presentera dem.

#71 Oskar Stål Lyrenäs (fw) i fjol i MODO

Sportchef Fredrik Grönberg om sitt förvärv: – Oskar har en profil och bakgrund som gör att det är i Björklöven han skall spela. Vi ser en stor utvecklingspotential i Oskar och i vår miljö får han de verktyg och förutsättningar han behöver för att flytta fram sin ishockey.

#52 August Tornberg (b) Piteå Hockey

August har varit en tongivande back i HockeyEttan de senaste åren med sin kreativa offensiv där jag tycker att han nu utvecklat sitt spel sett över hela isen. I vår miljö och med hans egna driv att hela tiden vilja utvecklas kommer han att kunna ta ytterligare steg i sin ishockey, sa Björklövens sportchef Grönberg.

#19 Kristoffer Söder (c) Karlskrona HK

Sportchef Grönberg sa då följande angående Söder: – Kristoffer är en vägvisare i det som kännetecknar en spelare i Björklöven. Han har en attityd att pressa sig själv i både träning och match. Fuskar aldrig, viker inte ned sig för att det krävs lite extra och söker inga ursäkter. Han är lojal i ansvaret för inte bara sin egen prestation och utveckling utan han strävar även efter att i alla lägen göra sina medspelare bättre och därmed laget.

#30 Mattias Pettersson (mv) Mora IK

– Processen kring rekryteringen av ytterligare en målvakt har varit lång. Vi är glada över att vi funnit en lösning som gjorde att Mattias blev tillgänglig för oss. Han har den profil vi sökt där han med SHL-erfarenhet och en redan mycket hög nivå i sitt spel fortfarande har stor utvecklingspotential. Vi vet att vi har en bra verksamhet för målvaktsutveckling och det var också därför en viktig del i profilen vi sökte, sa Grönberg om Mattias Pettersson.

#40 Sebastian Selin (fw) IK Pantern

Sport Grönberg om Selin: – I Sebastian tillför vi en kraftfull och offensiv spelare som alltid rör dig i en riktning mot mål för att göra sig själv till ett hot. Han bär på en mental förberedelse och vilja att alltid göra mål.

#29 Alexander Wiklund (fw) Västerviks IK

– Alexander har en tydlighet i sitt spel som passar väl in och spelar alltid för det vi bär på framsidan av bröstet. Han gör sig själv till en tillgång sett över hela isen med kapaciteter som gör honom till ett offensivt hot, sa sportchef Grönberg apropå Wiklund.

#7 Alexander Hellström (b) Örebro HF

Sportchef Grönberg om Acke: – Vi har haft en dialog med Alexander under en längre tid och jag är glad över att vi i samtalen med Örebro kunde finna en lösning. I Alexander ser vi mycket av de värderingar och ledord vi förhåller vår verksamhet kring såväl på isen som utanför. Vi bygger ett starkt lag för denna säsong men även på sikt och i det arbetet var det viktigt att få hem Alexander.

#11 William Eriksson (fw) MODO Hockey

– William är bekant för oss sedan tidigare och en spelare vi behållt under uppsikt. Vid J20-slutspelet följde jag honom närmare där han fortsatte göra ett tydligt avtryck för den identitet han har som spelare. En miljö som vår kommer att ge William de verktyg han behöver för att behålla sin identitet som spelare när han nu fullt ut kliver in i seniorhockey sa Grönberg om Eriksson.

#5 Hardy Häman Aktell (b) Marklunds J20

Sportchef Grönberg om Hardy: – Häman Aktell har en spelarprofil som passar vår modell för spelarutbildning. Han har lämnat en skada, som hållit honom tillbaka från att nå den höga potential han har, bakom sig och vi kan ge honom den tid och anpassning han behöver. Hardy ansluter till laget redan i dag och kör för fullt med laget med undantag för en camp med Nashville som han åker över till veckan efter midsommar.

#79 Emil Lundberg (fw) Karlskrona HK

– Emil känner vi väl och vet att vi i honom tillför vårt spel ytterligare stor offensiv kraft. Han är också en positiv pådrivare med stort ansvarstagande som känner till vår miljö och det system vi förhåller vårt spel till, sa Björklövens sportchef Grönberg.

#48 Filip Cruseman (fw) Karlskrona HK

Och om Björklövens senaste förvärv Cruseman sa sportchef Grönberg följande: – Filip har en härlig fart och intensitet i sitt spel som gör honom till ett stort offensivt hot. Han skapar med det inte bara en oreda hos motståndarna utan även tid för sina medspelare. Filip har också värdefull erfarenhet från kval och SHL-spel att bidra med.

* * *

Bloggens spontana tankar är att #30 Mattias Pettersson i kassen är ett viktigt nyförvärv, han har dock rätt rejäla skridskor efter Werner att fylla. Dock en på förhand intressant duo i en något äldre och på seniornivå mer erfaren målvakt tillsammans med en yngre up coming, intressant även att den ena plockar vänster och den andra höger.

Backsidan känns sammantaget rejält uppgraderad även om nu ikonen #57 Stefan Andersson till sist lagt skridskorna på hyllan. En sådan lirare och bra förebild växer inte direkt på träd. Tack för allt Stefan!

#57 Stefan Andersson, för evigt en gröngul hjälte och ikon. Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Dels har vi fått hem hjärtat och motorn #7 Alexander Hellström och kryddat det med #52 August Tornberg som gjort mycket poäng för sitt Piteå Hockey de senaste åren. Här även positivt att vi redan har poängstarka backar i bl.a. #37 Jakob Andersson som #26 Jakob Stenqvist, det gör att August kan ses som en liten joker utan onödig press att direkt ersätta Stefans poäng. Då vi sedan dessutom nästan kan se #4 Jonas Emmerdahl som ett nyförvärv är den lagdelen rejält uppgraderad jämfört med 17/18 och frågan är ifall något lag i ligan i dag matchar vår lagdel i det avseendet? Här har vi både rejäl bredd och även klar spets i båda zoner.

När vi ser till forwards är det fortfarande alltjämt en hel del produktion som ska ersättas då fem de sex främsta i den interna poängligan lämnat, därtill är den sjätte vår kapten #13 Fredric Andersson dessutom i sin rehab-process. Lite oklart när kaptenen kommer vara tillbaka men Fagervall nämnde i någon intervju om att skynda långsamt. Vi såg ju hur det gick för Emmerdahl förra säsongen, även om vi inte ska måla den berömda på väggen.

Jag gillar definitivt kontrakt med hemvändare som #71 Oskar Stål Lyrenäs och #11 William Eriksson (båda från MODO), sportchef Grönberg har även plockat en trio från det KHK som i fjol spelade i SHL och då med just Karlskrona. Samtliga i trion Cruseman, Lundberg och Söder har dessutom gjort resan från HockeyAllsvenskan. Dessutom deras f.d. lagkamrat i form av #29 Alexander Wiklund (i fjol mest utvisad i ligan) varför jag direkt tänker att vi både ersatt och möjligen även offensivt toppat den karaktäristiska och personliga favoriten #16 Roope Talaja från föregående säsong.

Med signaturen från högerfattade #40 Sebastian Selin ser jag även ett högerfattat hot och genom såväl nämnde Sebastian, Alexander, Emil och Kristoffer ser jag även att vi förstärkt den offensiva lagdelen i form av kilon och muskler. Enbart positivt då man i bland känt att vi haft svårt att ta oss in på kassen och även vågat ta fighterna vid offensiv kasse. Helt klart kommer vi bli förbaskat jobbiga att möta säsongen 18/19, det som är frågetecknet just nu är väl ifall centerlinjen håller och hur laget ska matchas innan kaptenen är tillbaka ”fit for fight”.

Tankar kring dessa elva spelare och även då de träningsmatcher vi själva kommer spela framöver för att förbereda oss inför kommande säsong? Fältet som vanligt rätt fritt, skriv gärna en kommentar..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

7 thoughts on “Alla 11 gröngula nyförvärv!

 • 13 augusti, 2018 kl. 16:49
  Permalänk

  Minst en till Center behövs och kommer också tillkomma, antingen som supporterspelare, företagsspelare eller dylikt.

  Svar
 • 13 augusti, 2018 kl. 19:36
  Permalänk

  Kan man streama matchen imorn?

  Svar
 • 13 augusti, 2018 kl. 19:52
  Permalänk

  Sänder någon matchen imorgon mot SKOLÄFTÄÅ? Snabbt svar. Börjar bli nervös att man missar den….över 100 mil till matchen.

  Svar
 • 13 augusti, 2018 kl. 20:47
  Permalänk

  Fem värvningar från SHL. Dom kommer bli nyttiga. Om man bortser från dessa så är jag nyfiken på vad Peterson, Reinersson och Lyrenäs kommer ta för steg i vinter.

  Bra värvningar och bra förlängningar av Grönberg. Känns ju som han får många av spelarna han vill ha, blir ju otroligt svårt om man hela tiden måste komma med bästa ekonomiska erbjudande med begränsad budget.

  Sedan har vi ju alla gamla spelare som är en säsong bättre än förra.
  Och några skadade som förhoppningsvis får ett bättre läge. Känns lite som bitarna börjar ramla på plats och att det ser mycket intressant ut.

  Svar
 • 13 augusti, 2018 kl. 20:49
  Permalänk

  Ser dock ut som att målvakterna inte kommer få det fullt så jobbigt i år som tidigare. Defensiven känns spontant löjligt bra ?

  Svar
 • 14 augusti, 2018 kl. 11:41
  Permalänk

  Vart sjukt positiv när jag läste den här genomgången ?kommer gneta till oss många uddamålsvinster. Toppat med en spets center och en eventuell sniper så kan vi utmana om en shl biljett

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: