Aktuellt truppläge 21/22

Under veckan lite nyheter från sportchef Per Kenttä då han presenterade forwarden Ryan Gropp som i fjol spelade med Västervik. Alltid lite intressant att se över den numer kontrakterade truppen inför kommande säsong. Inte sant?

Aktuellt truppläge just nu och vad vi vet inför kommande säsong:

Sportchef
Per Kenttä (23/24)

Head coach
Hans Wallsson (21/22)

Ass. tränare
Robert Lahti (21/22) + option

Målvaktstränare
Björn Bjurling (21/22)

Fystränare
Stefan Öhman (23/24)

Team Manager
J-O Eklund (21/22)

*

Spelartruppen 21/22

Målvakter
#53 Claes Endre (21/22)
#30 Joona Voutilainen (21/22)

Backar
#28 Adam Plant (22/23)
#43 Alexander Popovic (21/22)
#48 Daniel Rahimi (21/22) + option
#57 Karl Johansson (21/22)
#15 Mattias Nörstebö (22/23)
#6 Veeti Vainio (21/22)
#92 Viljami Juusola (Säsongslån 21/22)

Forwards

#11 William Eriksson (21/22)
#13 Fredric Andersson (21/22)
#18 Axel Ottosson (21/22)
#29 Alexander Wiklund (21/22)
#40 Sebastian Selin (21/22)
#67 Francis Perron (21/22)
#71 Gustav Possler (23/24)
#44 Olle Liss (21/22)
#90 Alex Hutchings (21/22)
#25 Christopher Bengtsson (22/23)
#20 Carl Holmner Härgestam (22/23)
#68 Elliot Ekefjärd (22/23)
#10 Gerry Fitzgerald (21/22)
#16 Félix Girard (21/22)
#? Ryan Gropp (21/22)

Med det senaste förvärvet Gropp numer alltså 24 spelare kontrakterade.

HÄR tankarna gällande mv-sidan, HÄR på samma sätt lite tankar kring backsidan och till sist då HÄR lite tankar kring forwards.

*

Spelare som definitivt lämnar: (tot: 14 st)

Målvakter:
Isak Mantler (Östersunds IK) och Kevin Poulin (Laval Rocket)

Backar:
Daniel Norbe (HV71), Alexander Hellström (slutar), Nikoai Belov (oklart), Teemu Eronen (Pelicans), Alexander Deilert (AIK), samt Zach Palmqvist (lägger av, blir tränare)

Forwards:
Pontus Andreasson (Luleå HF), Tyler Vesel (HV71), Kristoffer Söder (Skövde IK), J.T. Brown (slutar), samt Justin Crandall (Cardiff Devils). samt Sebastian Manberg (oklart, efter try out).

*

Det vi alltjämt saknar är en klar toppback som då möjligen kan ersätta Julius Bergman (gick till Brynäs innan bläcket ens hunnit torka),

Sedan skrev jag på följande sätt då vi uppdaterade truppläget efter det att lånet med unge Juusola blivit klart:

..sedan skulle vi för breddens skull nu efter vi en ”misslyckad” try out med Manberg ev. behöva ännu en forward. Men ifall vi ska ta in en forward i det här läget, då ska han verkligen spetsa laget.

Helt klart känns Ryan som en forward som spetsar truppen och ökar konkurrensen. Gillar även att det är en forward med lite size, i fjol alltså 27 matcher med Västervik och totalt 15 poäng. Bra så klart att han både prövat på stor rink och den här ligan, sedan lite struligt under sommaren då han skrivit på för Västervik, därefter brutit för spel i Norge och därefter av privata skäl även brutit det kontraktet. Men det har sina naturliga förklaringar och är inget att oroa sig för.

Här ett klipp för att spana in Ryan Gropp lite närmare:

Sedan är det som sportchef Per Kenttä visat de tidigare säsongerna att truppen verkligen är ett levande dokument, Per kommer att spetsa i de lagdelar vi får skador eller inte levererar. Det är sedan gammalt och inget tyder på att han tänkt annorlunda kring detta lagbygge.

Hur går dina egna tankar sett till detta bygge, du kanske rent av har namn på andra tänkbara namn..!? Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

9 thoughts on “Aktuellt truppläge 21/22

 • 3 september, 2021 kl. 20:45
  Permalänk

  Vilka är de naturliga förklaringarna till att bryta 2 kontrakt på rätt kort tid? Jag har ingen aning om vad hans strulande beror på, så därför undrar jag. 🙂 Det ser inte speciellt bra ut såklart, men det kan mycket väl finnas rimliga förklaringar.

  Svar
 • 3 september, 2021 kl. 22:11
  Permalänk

  En tung back till skulle ju vara bra.
  Vet inte hur statusen är med J.Lindgren.
  Alltid en chansning med en ” halvskadad”
  spelare.
  Men, Kentä har förmodligen sett nåt som gör att han fortfarande har is i magen…
  Forwardsidan ser ju otroligt stark ut.
  Angenämt utbud när det gäller PP.
  Helst med Gropps intåg i truppen.
  Ser intressant ut.

  Svar
 • 4 september, 2021 kl. 10:41
  Permalänk

  Börjar man med tränare:

  Hans Wallsson och Robert Lahti. Så ger jag dom 4 plus under föra säsongen. Jag hade inte blivit besviken om man bytt tränare mot slutet av säsongen eller inför denna. Men Per Kenttä väljer att gå vidare med båda. Han gav båda chansen att avsluta säsongen. Vilket var helt okej. Svårt att veta vad dom egentligen klarar om dom inte får vara med när det gäller som mest. Hans Wallson är en tränare som ska vara bra i slutet av säsongen och i finaler. Jag skyller på corona, vilket lag orkar spela med corona i en final?

  Jag tror Per Kenttä känner att Wallson & co inte fick en ärlig chans, där med nytt förtroende och en ny chans. Per Kenttä fråga sätter man inte! Lövens bästa värvning genom tiderna!

  Målvakterna:

  Kevin Poulin var bra blir skadad efter 10 omgångar och jag tror löven hade 29 poäng eller liknande. Och då kommer första motgångarna för löven och man började förlora en del matcher. Isak Mantler väldigt bra i några matcher, men inte en bra nog målvakt för att spela så många matcher i rad. Kevin Poulin blir skadad igen borta mot SSK. På körning nummer 2. Tragiskt!

  Nu har löven två målvakter som klarar att spela även om det uppstår en skada på en av dom. Så mer stabilt. Båda har chansen att ta första spaden i ett eventuellt slutspel.

  Backarna:

  Så här i efterhand hade nog Björklöven för många backar som ville spela lika mycket och man skapade nog en del gnäll. Det vill man nog undvika i år.

  Men man måste in med minst en till topp back. Som ersätter Julius Bergman. För enligt mig har vi:

  Adam Plant & Daniel Rahimi
  Veeti Vainio & Mattias Nörstebö

  Som två stabila backpar just nu och med Karl Johansson som har rutin och som vi vet kan bättre. Och Viljami Juusola som kan bli årets
  rookie. Sedan tror jag att Alexander Popovic skulle behöva mer speltid i ett annat lag för att få den utveckling han behöver för att bli bra.

  Forwards:

  Äntligen har Björklöven fattat att man måste ha en tydlig första femma. Det har både Oskarshamn och Timrå haft när man gick upp. Men även Västervik och Karlskoga.

  Hutchings – Fitzgerald – Bengtsson

  Ser ut att ha potential att slåss om att vara en första femma i Björklöven.

  Utmanare kan bli;

  Gropp – Girard – Liss

  Om man nu väljer att låta Gropp spela med Girard och Liss och peta ner Possler till Andersson kedjan. Och Selin som extra forward.

  Då har vi två femmor som slåss om att vara högst upp i hierarkin och en tydlig tredje femma
  Wiklund – Andersson – Possler

  Jag tycker att Björklöven ser ut att få ett bättre lag med mer tydlig roll fördelning i år. Bara man får in minst en till topp back. Så kommer man att bli ett lag som är med i topp 3 även i år. Kanske till och med kan vinna serien igen. 😊 om allt det går som man önskar. Det beror på hur defensiven blir och hur målvakterna utvecklar sig och om man levererar framåt och inte hamnar i en lång mål torka.

  Svar
  • 4 september, 2021 kl. 19:46
   Permalänk

   Som skrevs i länken så bröts det norska kontraktet av högst giltiga personliga skäl, sedan det att Västervik tyckte det var strul med p-botar etc. Det kan ju inte varit så illa om man först såg till att skriva nytt för kommande säsong. Jag är övertygad att Kenttä har stenkoll på allt detta och möjligen gjort ett litet fynd i Gropp.

   Svar
 • 4 september, 2021 kl. 18:49
  Permalänk

  Enligt mig så platsar inte Holmner o Ekefjärd o bör lånas ut o in med en till klassforward. O så måste
  2 spetsbackar in. Då kan det bli en trevlig säsong.

  Svar
 • 5 september, 2021 kl. 19:29
  Permalänk

  Kenttä gjorde fyndet i en Groop

  Svar
 • 6 september, 2021 kl. 11:43
  Permalänk

  Med Hutchings, Bengtsson, Perron, Liss, Gropp har vi 5 wingers som får visa vem som ska vara med i 1,2 linan och PP vilket är grymt bra.

  Har inte sett Girard tillräckligt så kan ha fel men jag tycker centrar för 1,2 lina är Fitzgerald och Ottosson. Baserar det mest på att jag tror Ottosson inte är en 3-4 lina center och har massor med kapacitet men mindre kyla och självförtroende vilket kan komma tillbaks iår.

  Backsidan är ju inte klar än så undviker kommentera den …

  Målvaktssidan tycker jag känns mycket bättre i år med 2 hungriga målvakter som vill in på papperet där en bevisligen var grym för AIK förra året…

  /Linus

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: