Aktuellt gröngult truppläge!

Så här långt en lite småljummen gröngul silly season även om sportchef Fredrik Grönberg under förra veckan presenterade ännu ett nyförvärv i hemvändaren William Eriksson (MODO Hockey). Sedan så klart kul att vi lyckas locka hem talangerna igen som tidigare lämnade klubben för utveckling hos närliggande klubbar som just MODO, ev. Luleå eller kanske Marklunds.

Aktuellt truppläge just nu:

Team Manager
J-O Eklund ?

Sportchef
Fredrik Grönberg (20/21)

Head coach
Joakim Fagervall (19/20)

Ass. tränare
Jesper Jäger (19/20)

Målvakts tränare
Markus Ekman ?

Fystränare
Stefan Öhman ?

Mental tränare
John Jansson (19/20)

Spelartruppen 18/19

Målvakter
#? Mattias Pettersson (19/20)
#31 Oscar Masiello (18/19)

Backar
#4 Jonas Emmerdahl (18/19)
#8 Mikko Pukka (18/19)*
#12 Niklas Pavel (18/19)
#26 Jacob Stenqvist (säsongslån Frölunda)
#28 Simon Åkerström (18/19)
#37 Jacob Andersson (19/20)*
#49 Simon Backman (18/19)
#? August Tornberg (19/20)
#? Alexander Hellström (20/21)

Forwards
#13 Fredric Andersson (19/20)
#14 Cody Murphy (18/19)*
#20 Mattias Granlund (18/19)
#21 Erik Rainersson (19/20)
#25 Filiph Åström (19/20)
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)
#40 Emil Norberg (18/19)
#51 Lukas Ericsson (19/20)*
#54 Jacob Peterson (säsongslån Frölunda)
#? Oskar Stål Lyrenäs (19/20)
#? Kristoffer Söder (20/21)
#? Sebastian Selin (19/20)
#? Alexander Wiklund (19/20)
#? William Eriksson (19/20)

*Där erbjöds kontrakt redan under föregående säsong.

Spelare som definitivt lämnar:

Adam Werner (Färjestad), David Lindquist (Luleå HF), Roope Talaja (Vasa Sport), Axel Ottosson (Färjestad), Austin Farley (KHK), Andreas Vikström (Teg SK), Isak Stenlund Ädelgran (Hudiksvall) samt Adam Berglin, Stefan Andersson, Nicklas Johansson samt Tobias Hage (samtliga klubbar oklara/ännu ej bekräftade).

Spelare där det fortfarande är lite ovisst!?

Filip Westerlund, (där Filip har kontrakt med Frölunda men vi numer fyllt låne-kvoten), Filip Riska samt Alex Hutchings.

Sedan då även kanske Brock Trotter som blev lite av ett eget kapitel även om det då är positivt att spärren numer enligt sportchef Fredrik Grönberg (länk) iaf är hävd.. Jag tycker fortfarande att det borde finnas utrymme såväl ekonomiskt som sportsligt för någon eller helst två riktiga offensiva kanoner i vårt bygge inför 18/19. Först där och då kan vi komma bli en riktig utmanare på allvar.

*

När vi tittar in kontraktslängd ser vi sammantaget 25 spelare på kontrakt (där dock bl.a unga trion Norberg, Rainersson samt Åström är inräknade), vilket fortfarande möjligen ändå fortfarande öppnar upp bygget en aning för kommande säsong. Inte säkert vi ser mer än en till spelare till säsongsinledningen och att bygget möjligen kan komma fortsätta under säsongen, jag tror oavsett att det inte är det färdiga och slutgiltiga bygget vi ser redan nu.

Men finns det någon ur säsongens trupp du som läsare ser som viktig att behålla till kommande säsong? Du kanske t.o.m. har namn på spelare utifrån du gärna skulle se i den gröngula tröja till kommande säsong.. berätta gärna genom en kommentar.

* * *

Sedan kommer vi så klart under veckan att redovisa slutgiltig ställning i vår senaste tävling gällande två biljetter U Rock i augusti där du skulle ha tippat på fem spelare som Björklöven kommer kontraktera t.o.m. maj månad, spelstopp att lämna sitt bidrag (läs kommentar) var dock valborgsmässoafton måndag den 30:e april kl. 18:00.

Vid lika antal korrekta spelare av er läsare under hela tävlingsperioden (t.o.m. 31 maj 2018) som alltså tippat på lirare som spelar i gröngult kommande säsong, kommer dag och tid för lämnad kommentar att bli avgörande. Klicka på bilden nedan för all info kring tävlingen, så här skrev U Rock i en kommentar till bloggen:

”U Rock. Umeås stora rockfestival i Hedlundadungen Fredag 17 augusti. Headline ett återförenat Helloween.”

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

3 thoughts on “Aktuellt gröngult truppläge!

 • 28 maj, 2018 kl. 19:55
  Permalänk

  Funderar på vilka forwards som inte kommer få någon speltid, känns just nu som att framförallt Erik Rainersson men även William Eriksson/Oscar Stål Lyrenäs kan få väldigt snålt med speltid om det kommer in 2 nyförvärv in. Tycker inte att det känns lovande för deras utveckling om de inte får någon speltid, samtidigt som det behövs mer spets i laget. Ser detta som ett stort dilemma men förhoppningsvis kan vi låna ut någon av spelarna till teg/vännäs för att få utveckling samtidigt som man öppnar platser. Älskar tänket med att få in unga lovande spelare som dock inte är helt 100 på denhär nivån ännu. Men då anser jag att man även måste lyckas göra plats för dessa spelare. Blir spännande att se hur det matchar dem. Längtar otroligt mycket till nästa säsong och truppbygget känns otroligt spännande, speciellt när det ryktas en ordentlig spetsspelare till klubben!

  Svar
  • 29 maj, 2018 kl. 00:12
   Permalänk

   Bara vänta! 6-7 skador är väl rätt vanligt i Löven

   Svar
 • 29 maj, 2018 kl. 00:59
  Permalänk

  Bara vänta! 6-7 skador är väl rätt vanligt i Löven

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: