Aktuellt gröngult läge

Så här långt en lite småljummen gröngul silly season även om sportchef Grönberg snabbt och tydligt i förra veckan aviserat lite vårstädning i truppen.

Aktuellt truppläge just nu:

Team Manager
J-O Eklund ?

Sportchef
Fredrik Grönberg (20/21)

Head coach
Joakim Fagervall (19/20)

Ass. tränare
Jesper Jäger (19/20)

Målvakts tränare
Markus Ekman ?

Fystränare
Stefan Öhman ?

Mental tränare
John Jansson (19/20)

Spelartruppen 18/19

Målvakter
#31 Oscar Masiello (18/19)

Backar
#4 Jonas Emmerdahl (18/19)
#8 Mikko Pukka (18/19)*
#12 Niklas Pavel (18/19)
#28 Simon Åkerström (18/19)
#37 Jacob Andersson (19/20)*
#49 Simon Backman (18/19)

Forwards
#13 Fredric Andersson (19/20)
#14 Cody Murphy (18/19)*
#21 Erik Rainersson (19/20)
#25 Filiph Åström (19/20)
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)
#40 Emil Norberg (18/19)
#51 Lukas Ericsson (19/20)*

*Där har kontrakt erbjudits under föregående säsong.

Spelare som definitivt lämnar:

Adam Berglin, Stefan Andersson, Andreas Vikström, Nicklas Johansson, Tobias Hage samt Isak Stenlund Ädelgran (samtliga klubb oklar).

Spelare där det fortfarande är lite ovisst!?

Adam Werner, Filip Westerlund, Jakob Stenqvist, David Lindquist, Roope Talaja, Axel Ottosson, Austin Farley, Mattias Granlund, Filip Riska, Jacob Peterson samt Alex Hutchings.

Sedan då även kanske Brock Trotter som blev ett litet eget kapitel.

*

När vi tittar in kontraktslängd ser vi sammantaget fjorton spelare på kontrakt (där dock bl.a unga trion Norberg, Rainersson samt Åström är inräknade), vilket öppnar upp bygget en aning för kommande säsong.

Men vem eller vilka ur säsongens trupp ser du som läsare som viktiga att behålla till kommande säsong? Du kanske t.o.m. har namn på spelare du gärna skulle se i den gröngula tröja till kommande säsong.. berätta gärna.

Kommentarer, tankar eller reflektioner till vårt gröngula bygge just nu? Fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller helgen.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda kommande evenemang!

4 thoughts on “Aktuellt gröngult läge

 • 26 mars, 2018 kl. 07:10
  Permalänk

  Farley verkar lämna enligt hans instagramkonto iaf.

  Svar
 • 26 mars, 2018 kl. 08:05
  Permalänk

  Det är känns ju tryggt att Pukka och Backman samt J.Andersson förlängde. Så med ett par bra till där kan det bli riktigt bra. Här tror jag man kan hitta någon vettig relativt billig i kvalserien. Och sedan Kevin på det?

  Nu pratar ju Björklöven hela tiden om att dom lägger mer pengar på sporten men frågan är väl om dom lägger mer pengar på spelarbudgeten?

  Om vi leker med tanken att den gått upp så måste ju den stora delen stå till förfogande om man ser till spelare som nu har kontrakt?

  Det är väl mer eller mindre 3 kedjor som ska in och sedan får ungdomarna försöka ta en plats.
  Att kasta bort massa poäng i början av serien för att man kör som förra säsongen med en junior vid skador sliter bara. Vi har ju också sett att folk spelat semiskadade, vilket också ger följdproblematik. Om man bortser från att poängen i början av säsongen är lika mycket värda som i slutet, vilket Löven verkar göra. Så är ju risken att man tappar publik och intresse. Man måste nog i Björklöven inse att det är topp2 som gäller om man ska ha en ärlig chans till SHL.

  Någon spelare typ Trotter som gör biljetten värd sina pengar behövs ju från start. Det är med att forwards inte gör mål håller ju inte som underhållning. Sista halvan av grundserien kom dom inte ens upp till ett snitt på 2.0 under 60 min?

  Finns ju mer men jag nöjer mig så.
  Allt blir ju så svårt när föreningen säger en sak och verklighet en annan. Som powerplay. ”Ser bra ut”
  Hur många mål gjordes sista halvan av grundserien i pp och hur såg det ut?

  Svar
 • 26 mars, 2018 kl. 08:32
  Permalänk

  Jag har ändå stora förhoppningar på att Grönberg som sportchef kommer att fixa fram ett slagkraftigt lag inför nästa säsong. Han verkar vara tydlig och ganska krass, d v s behåller inte något som är trasigt och varit fint en gång i tiden. Kontakterna han har söderut (typ Sthlm) skadar inte och de talanger och förmågor som finns i norr borde Fagervall och övriga kunna hjälpa till att scouta.

  Om det löser sig med allt strul, så ser jag gärna Trotter i laget från dag 1. Han, om någon, skulle väl kunna vara en supporterspelare ?! Jag skulle gärna slänga in åtminstone en femhundring för att få Trotter i laget och det tror jag fler än jag skulle göra. Andra sponsorer kunde då gå in och sponsra ytterligare 1-2 spelare om inte grundbudgeten räcker till. Vi bör ha en bra chans att hamna topp-2 kommande säsong med ett stukat Leksand (förlorar mot Mora) och ett Timrå utan Dahlén (Karlskrona vinner) och inte så himla många andra, seriösa, ligavinnarkandidater (AIK, kanske).

  Svar
 • 26 mars, 2018 kl. 09:13
  Permalänk

  Jag tror Rainersson tar steget till hösten och blir en startspelare.
  Han visade redan den här säsongen trotts begränsat förtroende i rätt spelform (PP)
  Att han vet vart målet är och en producerande spelare.
  De få gånger han fick förtroende i PP såg det mycket bra ut är också rightare.
  Ersätter troligen David L i en andrakedja

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: