Aktuella kontrakt och truppen 16/17

I morgon ny match hemma i T3 Center mot Leksands IF och även om bloggen tidigare gått igenom truppen har det lämnats kommentarer och kommit mail med önskemål om en ny uppdatering.

Megazone

Vi har på senare tid bl.a. tagit upp problematiken kring att minst 17 juniorer just nu spelar i andra klubbar och även om vi lär återkomma i det ämnet har klubben flera problem att brottas med utöver det rent sportsliga på isen. I morse skrev vi om kontinuiteten eller bristen på sportchefsrollen och de i båset de senaste säsongerna. Nu kan det ju i bland hända saker som gör att det inte blir som man tänkt eller hoppats, att man helt enkelt tvingas agera men sett till den rätt mörka historien finns så klart mycket mer att önska framöver.

Här hoppas vi framöver genom inlägg likt ovan visa på områden där det finns förbättringspotential och sedan hoppas vi att de styrande i klubben tar tillfället i akt att kommentera och möjligen bemöta de synpunkter vi gett och de frågor vi ställt. Även om klubben inte kontinuerligt släpper information kring ekonomi, organisation eller del frågor som man jobbar med kan vi nog utgå ifrån att man jobbar vidare med och mot målet om SHL inom några år.

Rent sportsligt har dock inte säsongen blivit som vi hoppats på och sett till det känns SHL något avlägset.

* * *

I dag tänkte jag att vi däremot kollar in hur själva spelartruppen ser ut just nu och hur långa kontrakt spelarna egentligen sitter på:

Nr Namn Kontrakt
#47 Kevin Lindskoug 15/16
#35 Andreas Ollikainen 15/16
#33 Christoffer Hällberg Junior
#4 Jonas Emmerdahl 16/17
#5 Rasmus Bengtsson 15/16
#8 Kalle Ekelund 15/16
#16 Lukas Ekeståhl Jonsson 16/17
#32 Rasmus Edström 15/16
#42 Emil Wikström 15/16
#57 Stefan Andersson 15/16
#86 Tommy Wargh 15/16
#6 Kim Karlsson 16/17
#7 Brock Trotter 15/16
#10 Jesper Thörnberg 15/16
#11 Gustav Grundström 15/16
#15 Pär Edblom 16/17
#19 William Quist 15/16
#21 Fredrik Hetta 16/17
#22 Nicklas Johansson 15/16
#26 Victor Ekeståhl-Jonsson 15/16
#28 Lucas Sandström 15/16
#34 Jon Palmebjörk 16/17
#54 Felix Maegaard-Scheel 15/16
#62 Mats Lavander 15/16
#74 Stefan Öhman 16/17
#90 Alex Hutchings 15/16
#94 Kelsey Tessier 15/16

Johan Löf / AXELLÖF

#6 Kim Karlsson en av sju spelare i björklöven med kontrakt för kommande säsong. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Det här innebär alltså att Dalle Johansson just nu bara har två backar och fem forwards (tot 7 spelare) klara för kommande säsong. När Dalle kom in inför den här säsongen fanns så klart en del spelare på kontrakt som det rätt ofta gör, frågan är hur bygget sett ut ifall han fått eller haft helt fria tyglar eller kanske hur han framöver borde agera utifrån nuvarande truppläge?

Det lär komma fler inlägg på temat framöver och sedan får vi så klart stämma av med sportchef Johansson själv, det är trots allt han som sitter på mandat att göra nåt. Men vem eller vilka av de utan kontrakt tycker du man borde försöka skriva nytt med?

* * *

Jag kollade som hastigast hur det ser ut i de olika trupperna med spelare över minst nästa säsong..

VIK Västerås HK 11, Leksands IF 10, AIK 8, BIK Karlskoga 8, Tingsryds AIF 6, HC Vita Hästen 5, IF Sundsvall Hockey 3, IK Oskarshamn 3, Timrå IK 3, Asplöven 2, IK Pantern 2, Almtuna iS och Mora IK en spelare vardera.

Jämfört med de övriga klart med iaf numerärt, där är det väl även lagen med lite större resurser som mer uttalat satsar upp mot SHL.. de övriga får ju mer bygga säsong för säsong och laga eller lappa efter läge.

MegazoneMen hur ser du som läsare på bygget i dag.. Dels då årets trupp, men även inför den kommande.. jag vet att bara är 20 januari 2016 men det hindrar väl inte att vi börjar inventera lite och kolla hur det ser ut i truppen? Fältet som vanligt fritt.

7 thoughts on “Aktuella kontrakt och truppen 16/17

 • 20 januari, 2016 kl. 16:18
  Permalänk

  Lucas Sandström
  Niklas Johansson
  Kevin Lindskoug
  Alex Hutchins
  Stefan Andersson (1 års kontrakt)
  Jesper Thörnberg
  William Quist
  Victor Ekeståhl (osäkert ja/nej)

  Skeppa resten

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 16:43
  Permalänk

  Håller med där Gustav
  Förutom Emil Wikström

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 17:34
  Permalänk

  Ska vi ha några ”locals” kvar så är ju Ekeståhl ett självskrivet kort. Hans hjärta väger tungt och Palme men han har ju kontrakt över nästa säsong.
  Självklart skulle vi vilja behålla Kevin i mål men jag tror att han har tröttnat på oss. I ett bra lag med stabilt försvar hade han haft bästa siffrorna i serien. Han vill verkligen tävla, vilket inte vårt lag inte riktigt gjort alla gånger.
  Men jag hoppas på kontinuitet i spelartruppen i alla fall för vi har många som kan så mycket bättre. 2 spelartyper vi måste värva till nästa säsong är en Acke Hellström i försvarzon och en Olof Mårs framför motståndarmålvakten. Hittar sportisen sånna lyckosamma pjäser så blir det kul igen…

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 18:18
  Permalänk

  Jag hoppas det satsas mer på ungdomar i umeå o eventuella nyförvärv runt om med anknytning i västerbotten då de flesta säkert redan trivs däruppe. Jesper Lindgren tex. Tycker att löven borde försöka bygga om o inte behålla många fler än som redan har kontrakt.
  Sen tycker jag att det känns jävligt överreklamerat med alla dessa Ahl, Echl o norrmän o danskar som inte utträttar ett skit. Behövs det spets är det väl inte svårare än att titta över vattnet till andra sidan. Finland, Lettland osv. Finns otroligt mycket talang o hockey där. Sascha va ju ett fynd på den tiden o det finns säkerligen fler om man vill o har kunskap med scouting.
  Nej, de senaste åren har varit tuffa som Supporter o jag tror inte det blir lättare om det inte sker nåt snart i föreningen. Läs bara vad ”anonym” insändare skrev ang ungdomar som lämnar i förtid.

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 21:49
  Permalänk

  Stannar Kevin lindskoug över nästa säsong blir jag mäkta förvånad faktiskt, jag är relativt säker på att han vill vidare.
  Men jag hoppas han stannar.
  Även:
  Rasmus bengtsson
  Emil Wikström
  Stefan Andersson är en 50/50
  Brock trotter eller tessier
  Alex hutchings
  Ekeståhl också en 50/50
  Lucas Sandström
  Jesper thörnberg
  William quist

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 21:50
  Permalänk

  Scheel!

  Ingen vidare säsong i år – men vilket fjolår! Skapade massor av anfall ur ingenting när han checkade fast motståndarna på egen hand.

  Svar
 • 21 januari, 2016 kl. 09:42
  Permalänk

  Det är ingen som är imponerad av Oliver Lindgren ner ifrån det annars mediokra J20 laget? Tycker han har sett bra ut när han fått chansen och träna samtidigt som han producerat en hel del poäng. Tycker faktiskt löven måste våga satsa på yngre förmågor, hur ska dom annars kunna känna att dom får en chans och vilja stanna och kämpa för att ta en plats i truppen? Ifall han inte får chansen kommer han garanterat gå till ett lag där deras J20 lag spelar i den högsta serien och försöka imponera, redan 4 97or har lämnat under/inför säsongen för att man anser att löven inte kommer ge en chans att spela till sig det där förbannade kontraktet.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: