AHL-målvakt till Björklöven

Björklövens har nu fyllt upp målvaktsplatserna när man nyss presenterade Niklas Lundström som målvaktskollega till Adam Werner.

Man anger följande i ett PM:

Björklöven har skrivit kontrakt med målvakten Niklas Lundström som närmast kommer från Edmonton Oilers organisation.

 

Lundström draftades 2011 av St. Louis Blues i den femte rundan. Efter en säsong med AIK i SHL och en stark insats i Junior-VM skrev han 3-årskontrakt med NHL-klubben. Första säsongen lånades han ut för spel i Sverige och har sedan spelat i ECHL med ett fåtal matcher i AHL.

– Niklas Lundström är en ung målvakt som har samlat på sig en hel del erfarenhet från spel i SHL och i Nordamerika. Under åren har han visat att han har stor potential och tillsammans med Adam Werner för vi ett ungt och hungrigt målvaktspar med en stor vilja att utvecklas, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

I februari lämnade han St. Louis organisation och avslutade säsongen i Edmonton Oilers farmarlag Bakersfield Condors i AHL.

– Säsongerna i Nordamerika har varit nyttiga och jag tror det blir en nytändning för honom att komma tillbaka till Sverige och Hockeyallsvenskan. Det ska bli spännande att se honom i vinter, avslutar Daniel Johansson.

Kontraktet är skrivet på 1 år.

***

Adam och Niklas blir ett intressant målvaktspar som säkert kommer att kunna konkurrera och sporra varandra under den kommande säsongen. Förståndigt att bara skriva ett ett-årskontrakt då hans karriär inte riktigt tagit fart. Vad tycker ni läsare om vårt nya målvaktspar?

Däremot blev det alltså inte David Lindqvist som presenterades och där kan man ju undra varför man håller på den nyheten? Ska enligt så många källor vara klar…

 

 

11 thoughts on “AHL-målvakt till Björklöven

 • 29 april, 2016 kl. 14:30
  Permalänk

  Spännande målvakt!! Många frågetecken kring lövens trupp…men onekligen spännande. Hoppas bara Tj inser att det inte är Brynäs guld-lag han har nu utan anpassar spel utefter befintlig trupp. Tror det här kan bli bra!

  Svar
 • 29 april, 2016 kl. 14:41
  Permalänk

  Jag är så vansinnigt spänd på att se vad TJ och Dalle har kokat ihop inför kommande säsong. Tror det blir en bra konkurrens mellan de där två målvakterna.

  Svar
 • 29 april, 2016 kl. 15:02
  Permalänk

  23 år och en hyfsad meritlista men mkt strömatcher.
  9 matcher i AHL
  54 i ECHL.
  29 i Hockeyallsvenskan.
  17 matcher i SHL

  Som ena halvan av ett målvaktspar därav en är mer rutinerad så hade jag inte varit orolig men ihop med Werner har vi nu två väldigt osäkra kort egentligen även dom naturligtvis är väldigt talangfulla och har potential att bli något.
  Tillsammans med en obeprövad backlinje som ska forechecka högt upp i banan så känns det onekligen kittlande och dom lär få bekänna färg,hoppas att dom tar flera steg framåt och får en duktig målvaktstränare att utvecklas med.

  Svar
 • 29 april, 2016 kl. 17:42
  Permalänk

  Intressant målvaktsspel men visst finns en oro där. En målvakt med en karriär som inte riktigt har lyft men med en del erfarenhet från skapliga ligor. Och en helt oprövade målvakt, men eftersom Färjestad signat honom måste han ha en del kvaliteter. Kan bli succé, men också. ..

  Svar
 • 29 april, 2016 kl. 17:49
  Permalänk

  När folk kommenterar ”spännande” om Lövens trupp inför 16/17, menar man ” spännande – det här kan bli riktigt bra” eller ”spännande – hur faaaan ska det här gå”? Jag vet inte.

  Svar
 • 29 april, 2016 kl. 18:14
  Permalänk

  Kanns som det kan ga hur fan som helst… unga keepers, talangfulla men valdigt upp o ner sett till stats, backsidan fullstanfigt oviss men kanske genidrag, forwards total guess men utan scorers som vi hade ifjol (hutch i synnerhet). Kanns jus nu som ett lag som skall vinna matcher med fa mal framat o fa mal inslappta. Hur nu det skall ga till.

  Svar
 • 29 april, 2016 kl. 18:16
  Permalänk

  Vart är målvaktstränarn?

  Svar
 • 29 april, 2016 kl. 19:40
  Permalänk

  Hoppas dom har scoutat mer än ”han har ju spelat i AHL och SHL”.
  Även om jag inser att det inte inträffat. Ska bli kul att se om Vikfancentralen kommer med ett utlåtande från någon scout. Han + SSK:s målvakt skulle det ju vara intressant att veta mer om, som också spelat ett antal säsonger i Nordamerika. Här tror jag Waltin kan ha gjort ett kap.

  Borde ju rimligen kunna leverera på denna nivå. Verkar ju intressant men skulle beteckna det som en chansning liksom majoritet av värvningarna i år. Frågan är väl hur bra backar han behöver. Han lär ju få bekänna färg omgående.

  Frågorna är många.

  Svar
  • 29 april, 2016 kl. 22:19
   Permalänk

   SSK ett kap? En kille som aldrig spelat på seniornivå? Killen har lirat collegehockey i USA. Skillnaden mot AHL och ECHL är ju enorm. Hade vi signat SSKs målis hade jag varit rejält orolig

   Svar
   • 30 april, 2016 kl. 00:21
    Permalänk

    Lita på mig. Han är vass.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: