Affärsplanen! Framtidsversion – Andra perioden 2013!

Löven4Ever presenterade för en tid sedan, efter en kommentar från en av våra många läsare, valda delar ur "Björklövens affärsplan 2010-2016". I det inlägget presenterades Första perioden 2011 och nu är det dags för den Andra perioden 2013.

I likhet med vid förra inlägget skannas inget dokument, men affäsplanen anger i sin framtidsversion (Andra perioden 2013) sex stycken rätt så tydliga specificeringar;

* Omsättning 20 MSEK

* Play-offlag i Allsvenska

* Publiksnitt över 3000

* Skapat ett "hemvändarsug"

* Slutspel i både J18 och J20

* J-landslagsspelare

+ + +

Jämfört med första perioden 2011 finns nu än mer mätbara mål i form av omsättning, play-off, publiksnitt, juniorslutspel och J-landslagsspelare.

Rimligt eller orimligt, tjaa du.. Allt hänger ju så klart samman. Utan snabb återkomst till Allsvenskan kommer definitivt hemvändarsuget inte vara särskilt stort. Så länge vi lirar i Div 1 blir det knappast lätt att locka unga talanger till vare sig J18 eller J20, om vi harvar på i ettan vill det till att Serben lyckas något överdjävulskt för att få fram någon juniorlandslagsspelare.

Men bloggen vägrar lägga sig platt och är rätt hoppfull inför framtiden trots allt. Nu gäller det att vi alla sluter upp och hjälper upp vårt kära lag igen. Där i Allsvenskan (minst!?) hör vi hemma och där ska vi givetvis lira play-off. När då Löven är ett topplag i Allsvenskan igen är jag helt trygg med både hemvändarsug, omsättning, publiksnitt och juniormål. Umeå är en attraktiv stad, Björklöven är en anrik förening med ett starkt varumärke och med en än tydligare, mer kvalitativ satsning på ungdomssidan och juniorerna kommer vi definitivt bli att räkna med framöver igen.

+ + +

Vad känner och tänker du som läsare? Även om det är brant och uppför så är det ju fullt möjligt, eller hur? Det är som bekant i motvind draken lyfter.. och som vi kommer lyfta!

0 thoughts on “Affärsplanen! Framtidsversion – Andra perioden 2013!

 • 20 januari, 2011 kl. 08:57
  Permalänk

  Tycker att Björklöven med Engman i spetsen är på väg mot nånting bra, men som du säger så är det viktigt att A-Laget tar klivet upp i Allsvenskan

  Svar
 • 20 januari, 2011 kl. 09:45
  Permalänk

  Jag kommer vara med på hela vandringen tillbaka.
  Jag hoppas att alla som läser detta inlägg av The Sandwich. Är med på vandringen, tillbaka till Finrummet. JAG GER ALDRIG UPP. Även om de är tungt så kommer jag vara där å stötta mitt lag. De kan du också göra! De lilla gör de stort. Tips. Kolla med Björklöven vad de kan behöva ha hjälp med. Om du vill hjälpa löven kring matcher.
  Vi är bland annat i behov av:
  Publikvärdar
  Entrévärd
  Logevärd
  Eventassistent
  Personal till lekrummet
  Eventpersonal (funktionärer vid)
  Fotograf
  Videofotograf till TV-läktaren
  Mediakuben
  och en hel del annat
  090-712572

  Svar
 • 20 januari, 2011 kl. 11:04
  Permalänk

  Svar till Steffe (2011-01-20 08:57)
  Helt klart är att Engman och Lövens satsning på ungdomar och junior blir vår framtida melodi Steffe. I dagsläget finns inte de ekonomiska förutsättningarna för att köpa sig kvalitativa spelare. Sedan är det ju frågan om det är rätt väg..? Linköping, Färjestad, Frölunda och Redhawks etc. Mycket pengar inte alls = framgång på isen!

  Men vad gäller A-laget så är ett snabbt avancemang näst intill helt nödvändigt och en förutsättning.

  Svar
 • 20 januari, 2011 kl. 11:06
  Permalänk

  Svar till Olov Johansson (2011-01-20 09:45)
  Härligt Olov.. det hade vi nästan räknat med. Keep up the good work med försäljning av biljetter, souvinirer och din egen satsning på hockeybussen.

  Svar
 • 20 januari, 2011 kl. 19:25
  Permalänk

  Jag är också en som gärna ställer upp och hjälper Löven, liksom Olov. Däremot så kommer inge respons på mitt erbjudande att hjälpa till ideéllt. Skickade ett mail och fick till svar ungefär :”- vad bra att du vill hjälpa till,Vi återkommer senare”
  Det var väl närmare 2 månader sen och jag har då inget hört. Kanske inte behovet är så stort då,undrar man ju….?? Strange!

  Svar
 • 21 januari, 2011 kl. 08:13
  Permalänk

  Svar till Morsan (2011-01-20 19:25)
  Jo, behovet ÄR stort, men det är bara två anställda som sköter det 14 personer gjorde ifjol och dom kan helt enkelt inte hålla alla bollar i luften. Dom jobbar i stort sett dygnet runt och om de visste ens hälften om vad de gjorde skulle ni baxna. Dom har inte struntat i dig, dom har helt enkelt inte haft tid eller getts möjlighet att arbeta i lugn och ro.

  Svar
 • 21 januari, 2011 kl. 09:53
  Permalänk

  Svar till Kristoffer Grundström (2011-01-20 14:22)
  Ett ständigt hett ämne Kristoffer..

  Så länge alkoholen serveras i restaurangen eller i barerna så tycker iaf jag att det är helt okej. Sedan är det så klart viktigt att man kollar legitimation etc så man inte säljer till någon minderårig.

  Nuförtiden är besökarna i arenorna betydligt mer kräsna och förväntar sig bra service och ett rejält utbud, det är liksom nya tider nu. Förr var det okej med en kokt korv, nu vill många kunna äta en god måltid i samband med hockeyn. Jag ser varken något fel eller problem det.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: