Adam Werner: – Finns inga genvägar och ingen idé att klaga!

Under förra veckan hände som sagt en hel del, en av de som kontrakterades (säsongslån från Färjestad) var den lovande målvakten Adam Werner som var inlånad även förra säsongen även om det aldrig blev några matcher. Vi tog så klart ett snack med Adam.image

#33 Adam Werner från en uppvärmning under föregående säsongen. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR

Hej Adam, först och främst grattis till återkomsten!Hej! Stort tack!

Varför blev det egentligen en återkomst Björklöven? – Först och främst så trivdes jag väldigt bra senast med både staden, laget och allt runt om. Jag och Färjestad är överens om att jag behöver ut i allsvenskan och då var Björklöven ett jättebra alternativ. Jag tycker att lagbygget ser riktigt intressant ut och jag är grymt sugen på att vara en del av det.

..och vad har du att säga om tiden här under säsongen, vad fick du för intryck även om det tyvärr inte blev några matcher? – Det var en nyttig tid för mig även om det inte blev några matcher. Jag fick känna på den allsvenska miljön. Jag fick träna på en hög nivå och försökte ge 100% varje dag. Innerst inne så är du såklart aldrig nöjd när du inte får spela, men man får acceptera det beslutet och hjälpa laget på det sättet man kan. Jag hade hela tiden en bra dialog med Tommy och jag är glad att jag över att jag tog den tiden i Björklöven.

Sportchef Daniel Johansson har ännu inte presenterat någon målvaktstränare, hur känner du inför det och vad har Dalle sagt till dig i just det avseendet? – Självklart är det en viktig del och jag är övertygad om att det kommer bli bra. Det viktigaste är att man har någon som är driven, som man kan bolla idéer med.

Vad säger du annars om din egen säsong, dels då dina matcher med FBK J20 samt de i Div 1? – Jag är nöjd med säsongen. Jag tycker att jag har utvecklat mitt spela mycket. Jag och ”masken” (Mv-tränare) har hittat många bra saker tillsammans som jag har lagt till i mitt spel.

Det har känts bra i j20. Jag tycker jag har lyckats hålla en väldigt hög nivå över stora delar av säsongen. Nu spelade jag bara 3 st div 1 matcher, men det kändes jättebra. Jag tycker steget från j20 till div 1 inte var alls stort för mig som målvakt, jag kände mig inne i den seniorhockeyn direkt.

..och om du skulle beskriva dig själv som spelare. Bästa egenskaper och dina styrkor? – En stor målvakt som hantera både det blockande och agerande spelet bra. Tävlar 100% på varje skott. Läser spelet bra och bra med klubban.

..och vad tänker du själv kring några egenskaper du vill och kan förbättra? – Jag vill, kan och behöver självklart förbättra allt. Måste jag välja något så får det bli att fortsätta utveckla mina aktiva händer.

..och hur kommer du jobba för att åstadkomma det?

Vad gör du när du inte spelar hockey, kort och gott, vilka intressen har du? – Det blir mest att ta det lugnt. Hitta på något med kompisar och spela lite tv-spel. Man får hitta på saker för att ibland koppla bort hockeyn.

Ifjol hade du nr 33, vilket nummer kommer eller skulle du vilja spela i kommande säsong? – Inget bestämt faktiskt. Jag får kolla vad som är ledigt. Jag har nr 35 i Färjestad så det kanske blir att jag kör vidare med det, vi får se.

Vilka känner du i laget sedan tidigare? – Det är väl alla som är kvar sen förra säsongen.

Vad ser du mest fram emot med försäsongen? – Det är att komma igång, få träffa alla och börja bygga på något riktigt bra.

Finns det något särskilt som inte lockar lika mycket?Det finns alltid saker som är mindre roliga. Men det finns inga genvägar och det är ingen idé att klaga. Allt ska göras och man kommer tycka att det var värt det när man sitter där efter en bra säsong.

Skå ska det låta, då kör vi tio snabba:

Fisk eller kött? – Kött
Öl eller vin? – Öl
Trav eller stryktips? – Stryktips
TV-plock eller klassisk slajdning? – Tv-plock
Solsemester eller skidsemester? – Skidsemester
Morgon eller kväll? – Kväll
Bok eller film? – Film
Ringa eller sms:a? – Ringa
Konsert eller spa? – Spa
Umeå eller Karlstad? – Oj, svårt och farligt.. hmh.. Karlstad sommar och Umeå vinter, he he!

Stort tack att du tog dig tid Adam och återigen stort grattis till återkomsten! – Återigen tack!! Jag längtar efter att dra i gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: