Adam Werner återvänder till Löven

Under dagen ett PM från Björklöven att man kommit överens med Färjestad BK om ett säsongslån gällande målvakten Adam Werner. Adam har varit bofast i juniorlandslagen senaste säsongerna och under säsongen spelat 35 matcher i J20 SuperElit med närmare 92% i räddningar. Utöver det även tre matcher med Forshaga IF och Köping HC i Div 1. Lånet gäller alltså för hela kommande säsong.

23272197460_f49a451222_b

#33 Adam Werner från en match under säsongen. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR

Enligt hemsidan beskriver sportchef Daniel Johansson Werner på följande sätt: – Vi lånade Adam från Färjestad redan under förra säsongen. Tyvärr blev det inte aktuellt med några matcher just då men vi kunde ändå skapa oss en bra bild över honom. Dalle fortsätter: – Adam är en målvakt med storlek och bra teknik som tillhör det absoluta toppskiktet bland juniormålvakterna i Sverige. Det är en mycket ambitiös kille som kommer jobba hårt för platsen mellan stolparna nästa säsong.

Adam Werner säger själv följande: – Björklöven är en bra klubb och det är bra ställe att utvecklas på. Umeå är en härlig hockeystad med stort intresse och jag tycker att det är extra kul att spela inför fans som bryr sig om laget!

Det här innebär att spelartruppen just nu ser ut enligt följande:

Målvakter
#? Adam Werner

Backar
#4 Jonas Emmerdahl
#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson
#42 Emil Wikström (17/18)
#57 Stefan Andersson (17/18)
#? Jacob Andersson (17/18)

Forwards
#6 Kim Karlsson
#10 Jesper Thörnberg
#15 Pär Edblom
#21 Fredrik Hetta
#22 Nicklas Johansson (17/18)
#28 Lucas Sandström
#34 Jon Palmebjörk
#74 Stefan Öhman
#? Joakim Högberg
#? Marcus ”Messy” Jonsson
#? Axel Ottoson (17/18)

Klart intressant namn på målvaktssidan om även om nu Adam möjligen är tänkt som ”tvåa” eller främst utmanare är det inget som säger att inte Werner kan överraska lika positivt som ex.vis Henrik Haukeland i Leksand gjorde. För ng tusan var det väl på förhand tänkt att Frans Tuohimaa skulle stå i mål, men man ska spela till sig spaden också.

* * *

Men hur går annars dina egna tankar kring säsongslånet på Adam Werner och vem hoppas du se som den andra målvakten? Det blev som sagt en hel säsong nu för Adam som säkerligen kommer få de matcher ha egentligen var lovad reda förra säsongen.

Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

17 thoughts on “Adam Werner återvänder till Löven

 • 19 april, 2016 kl. 17:39
  Permalänk

  Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Att DJ hittat en modell i att värva oprövade j20-spelare och div.1-lirare känns rätt uppenbart. Vi har i nuläget NOLL spets! NOLL!

  Men inget ont som inte för något gott med sig. Trots att det går rykten om att vi har så gott ställt med ekonomin har vi i dagsläget en billigare speltrupp än Pantern och Tingsryd. Om inte har DJ blivit blåst!

  Vi lär heller inte gå in som förhandsfavoriter och det är ju bra. Vi minns ju hur bra vi hanterade favoritskapet förra säsongen.

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 17:56
  Permalänk

  tror tvärtom att vi har rätt goda möjligheter till att vara ett lag för minst topp 8 den här säsongen. nu har vi fått in det vi saknade förra säsongen, tyngd – attityd och fysik. Spetsspelare brukar väll inte bli klara förrän vid senare vår/tidig sommar?

  men det är klart, jag drömmer också om att hutchins ska stanna 🙂

  Svar
  • 20 april, 2016 kl. 03:20
   Permalänk

   Fått in tyngt? Vi i just nu i snitt 1 kg lättare/spelare än i fjol.

   Svar
  • 20 april, 2016 kl. 03:21
   Permalänk

   Fått in tyngd? Vi är just nu i snitt 1 kg lättare/spelare än i fjol om vi snackar ren vikt. Sen är Werner 6 kg tyngre än Kevin så bland utespelare är skillnaden än större. Sen attityd i Messy helt klart, men visst vill man se kvalité, inte bara Goa gubbar. I omklädningsrummet vinner vi inga matcher.

   Svar
 • 19 april, 2016 kl. 18:11
  Permalänk

  Man snackade in med Lindskoug för man hade en junior med 2 seniormatcher under västen på ingående?

  Tvivlar inte en sekund på att Werner kommer bli en kompetent målvakt på seniornivå, men är han där nu? Och är det riktigt schysst att värva en junior som båsöppnare när det är matchträning han behöver?
  Känns ju inte riktigt genomtänkt.
  Kommer säkerligen bli ytterligare en säsong där man startar med för svag defensiv. Ännu en Mariestadprodukt. Är väl bara att luta sig tillbaka invänta ännu en Piteå-, Mariestad- eller Kirunaspelare.

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 18:13
  Permalänk

  In *inte med Lindskoug.

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 18:41
  Permalänk

  ojoj här var vi positiva ….Tycker det känns jävligt bra det här:):):)

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 18:54
  Permalänk

  Hoppas det innebär att en riktig förstamålis är på G för detta hoppas jag inte är vårt förstaval!

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 18:57
  Permalänk

  Bra målvaktsval som utmanare. Verkar ha bra inställning och meriter från högsta nivå inom juniorhockey som målis är bra meriter. En till stabil mycket bra och något äldre målvakt så har vi ett bra par. Målisen är lagets viktigaste spelare så satsa där.

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 18:59
  Permalänk

  Mycket bra värvning, lovande målis som kan få sitt genombrott redan igår. J20 landslagets målvakter håller alltid hög klass. En riktigt bra 1a målis nu.

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 18:59
  Permalänk

  Nu krävs ett riktigt ess som förstamålvakt. Ska bli jävligt intressant att se vad som sker med de få forwardsplatserna som är kvar. Hoppas innerligt att det inte blir nån av Wille, Grundström eller VEJ för då är det illa. Är i alla fall inte impad än så länge. Man kan ju hoppas man har fel men jag är mycket tveksam.

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 19:32
  Permalänk

  Kanonvärvning!!!!! Kan definitivt bli en ny Haukeland, dvs en som kanske till o med tar över förstaspaden! Nu är jag lugn på Mv fronten! Längtar redan nu tills han får visa upp sig o skriva alla pessimister på näsan!

  Svar
  • 19 april, 2016 kl. 20:31
   Permalänk

   Ja, Haukeland var ju vass första året som senior och släppte in vadå 3,96 mål per match i snitt i den stenhårda GET-ligan?

   Behöver löven verkligen experimentera med långskott när det enligt de själva står folk i kö för att få spela i Björklöven.

   Lyckas Werner så kommer han dra som en avlöning efter säsongen tillbaka till FBK och annars finns det ingenting att vinna heller. Varför orkade man inte ens lyssna med Kevin?

   Nu spelar väl Werner på juniorkontrakt och är billig men han skulle behöva ett år i Div1 eller Norge som första keeper. Få har utvecklats i båset.

   Tycker generellt sett så ska nästan alla svenska juniorer spela på för hög nivå. Dom som är redo för HA spelar i SHL och dom som är redo för Div1 spelar i HA. Helt idiotiskt och kan kosta ganska mycket att hoppa över en nivå.

   Därmed inte sagt att Werner kommer misslyckas men gör han en 3-4 sopmatcher i början blir det nog tufft. Det som också oroar lite är ju DJ:s målvaktskompetens om man ser till att Olli värvades och att Kevin sparkades. Men det är ju klart chansar man så blir det ju rätt förr eller senare. Då gäller det ju att man slantsinglar så har man ju en ärlig 50/50 till skillnad från om man försöker använda hjärnan och alltid tänker fel.

   Svar
 • 19 april, 2016 kl. 20:35
  Permalänk

  Ett sunt lån.
  En ung,talangfull,billig målvakt.
  Dock utan erfarenheter i Alllsvenskan.
  Med rätt målvaktstränare och matchning så kan han utvecklas till något stort.
  Därför känns det väldigt viktigt att vi får en duktig målvaktstränare och en målvakt med erfarenhet som kan ge honom det stöd han behöver.
  Det som är synd är att han bara är ett lån.
  Utöver honom ser lagbygget intressant ut men det saknas spets.
  Vill gärna se Trotter i våra färger igen eller Hutchings,den förstnämnda allra helst.

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 21:29
  Permalänk

  Tror det blir ett mer hungrigt och kämpande löven nu…känns som en bra och ”relativt billig”!!?? trupp..Kan man krydda med ex.Emil Lundberg + något mer ”spersförvärv” vore det kanon!

  Svar
 • 19 april, 2016 kl. 22:26
  Permalänk

  Som jag skrev häromdagen så är tyvärr Emil Lundberg nu dessutom helt klar för KHK.
  Läste oxå på mrmadhawk att David Lindqvist skulle vara klar för Löven.
  Fick dock inget gehör på min fråga ang Daniel Larsson men det lär väl visa sig.
  Tycker lånet av Adam är bra, mycket talang o även om han drar nästa år så är det en billig o sund lösning för i år.

  Svar
 • 20 april, 2016 kl. 08:13
  Permalänk

  SHL-lagen måste ha ett J20-superelitlag för att lovande spelare skall kunna alterna mellan superelitlaget och representationslaget. I detta fall som fortsatt lovande junior (med ett U-19 deltagande) och istället med en utlåning innebärande att Färjestad inte fullföljer sitt åtagande mot varken spelaren, föreningen eller ligan. Och detta möjliggörs genom att löven tar lånet som samtidigt ikullkastar sin egen omstart för närsamhällets unga lovande osv.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: