A3 Arena byggs om?

Det är inte bara namnet som ändras från T3 Center till A3 Arena utan en del ombyggnationer kan/lär ske framöver.

– Det handlar främst om arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor. Det blir otroliga köbildningar i arenan och skulle det hända något så blir det stopp i systemet i utrymmena kring kioskerna till exempel, säger Stefan Hildingsson till VK.se och går också in på när brandlarmet gick under en match mot Modo förett par säsonger sedan då det tog det 40 minuter innan arenan var utrymd. Han menar att A3 Arena är den arena i Umeå där det kontinuerligt, vecka efter vecka, är mest människor och att säkerhet och bra flöden när något man måste tänka på.

Tanken är att bygga om entrén på framsidan där huvudentrén i dag ligger en ståltrappa upp. Sedan vill man ha en ny entréfunktion på baksidan samt även bredda gångarna i hallen på vissa ställen, som exempelvis bakom tidigare ”bortastå” på kortsidan.

– Vi har tagit fram allt underlag som behövs. Nu ligger det hos kommunstyrelsen och de får fatta beslut i frågan, säger Stefan Hildingsson vidare. Omkostnaderna för förslaget för de tilltänkta planerna ligger kring 44 miljoner kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: