7,5 h kvar till transferstopp

I går kom till sist en bekräftelse på att #19 Austin Farley kommer missa resten av säsongen. Ett otroligt tungt besked i jakten på att undvika kval och säkra vår HockeyAllsvenska status.

#5 L Högberg och #8 Pukka de senaste in, kommer det fler?

Till kvällens match mot Vita hästen är dock #5 L Högberg och inte minst #10 Thörnberg tillbaka i laget. Frågan är dock vad som kommer hända under kvällen, nu alltså bara timmar kvar till transferstopp och dessutom en match mot HC Vita Hästen mitt i allt detta.

I vanlig fall tycker jag kvällen innan transferstopp varit lite av en spännande uppesittarkväll där man med stora förhoppningar och rejäl nyfikenhet bänkat sig vid datorn för att få det senaste i jakten på nyförvärv.

Men den här säsongen känns marknaden ovanligt ljummen rätt tunn för att vara den här tiden på säsongen.

De senaste dagarna har följande hänt för de HockeyAllsvenska lagen:

9 februari:

Timrå IK presenterade amerikanske forwarden JT Barnett med tanke på John Westins skada och Mora IK lånade ut sin forwards Marcus Sirén till Hettas Kristianstad.

10 februari:

Mora IK presenterar en Kanadensisk forward i form av Matt Bailey.

13 februari:

AIK släppte den norska forwarden Robin Dahlström till danska Herning Blue. MrMadhawk avslöjade även att Timrå IK muntligen var överens med Östersund IKs blott 17:årige back Calle Själin.

14 februari:

I går öppnade det upp sig en aning när nykomlingen Västerviks IK bröt med Mitch Wahl som då gick tillbaka till IK Oskarshamn där Mitch gjorde stor succé i fjol. Västervik presenterade därefter hans ersättare i Calle Åsell som lirat med Väsby under säsongen.

Vita Hästen som vi möter i kväll presenterade därefter Nybrokaptenen och forwarden Kim Tallberg. Mora IK presenterade i går kväll därefter backen Christoffer Björklund som efter en sejour i Sheffiels Steelers nu är tillbaka i Mora.

15 februari och Dagen D

Så här långt i dag har backen Wilhelm Westlund efter att ha brutit sitt kontrakt med Almtuna IS presenterats av Timrå IK. Där bekräftades även av Timrås sportchef Kent Norberg att Själlin ansluter så fort Östersunds säsong är över.

Björklöven skrev därefter att #29 Isak Stenlund Ädelgran återigen lånas ut till Sundsvall Hockey. Nu var man dock tydlig med vad som gäller, lånet gäller tillsvidare men Löven kan ändå kalla hem Isak efter det att fönstret stängts.

Enligt MrMadhawk är målvakten Robin Rahm klar för en återkomst i AIK, detta sedan han varit utlånad till Sönderjyske. Almtuna ska enligt samma MrMadhawk vara överens med forwarden Lubomir Fetkovic som likt Åsell spelat med Väsby i HocekyEttan.

Det var nog allt av vad som hänt på slutet, med viss reservation för att någon missats och ev. felaktigheter.

* * *

Det lär nog hända mer innan fönstret stängs för gott den här säsongen, frågan är bara ifall något och i så fall vad som kommer hända vårt gröngula Björklöven.

Dina egna tankar och förhoppningar? Fältet som vanligt fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: