#74 Öhman: – Emmerdahl fick gitarren!

Efter tre raka bortasegrar väntar på onsdag HC Vita Hästen hemma i T3 Center. Bloggen tog kontakt med lagkaptenen #74 Stefan Öhman för att höra hans tankar efter tränarbytet, Fagervalls styrkor och vad laget ska göra för att återigen vinna hemma i T3 Center.

Tjena Stefan, hur är läget efter 3-1 borta mot Västervik..? – Hej. Jo, det känns jättebra. Det var ju lite lättare att bussa elva timmar hem från Västervik då vi hade sex pinnar i bagaget.

..och vad ser du som de viktigaste nycklarna till förra veckans sex poäng? – Att vi hållit oss till vårt system oavsett om vad det stått på resultattavlan.

Nu har ni med Fagervall i båset vunnit tre raka på bortais, men ni har ännu inte vunnit hemma i T3 Center tillsammans. Hur ska ni efter fem raka hemmatorsk vända det mot Vita Hästen? – I bland kan det vara lättare att spela på bortaplan när man är i ett pressat läge, på hemmaplan inför sina fans är det lätt att man vill för mycket och då att det lätt att det knyter sig. Men jag tycker att vårt spel blivit tryggare match för match så det känns bra inför onsdagens hemmamatch.

Men du som varit med ett tag, hur kan det bli så stor skillnad för laget när Jocke Fagervall kommer ned i båset eller i omklädningsrummet och pratar om spelsystem. försvarsspel etc. jämfört med Åkerblom eller Jonsson? – Fagervall är väldigt tydlig med hur han vill att vi ska spela. Allt är svart/vitt och det finns inga gråzoner vilket gör att det minskar antalet missförstånd på isen och man både sparar energi och får bättre fart i spelet.

..och vilka ser du som Fagervalls främsta styrkor som coach och motivator? – Tydligheten och sen ger han direkt feedback i båset om man gjort nått bra eller dåligt.

Men ni som spelare då, ibland kan det kännas som att den första som offras alltid är tränaren medans såväl sportchef som ni spelare lite ”kommer undan” om du förstår vad jag menar. Vad har ni spelare för ansvar till att säsongen blivit som den nu blivit? – Så klart har vi alla ett ansvar, men om man ska göra en förändring så är det nog större chans till förändring om man byter ut coachen än om man byter ut en spelare. Men vi har ju både bytt ut och tagit in en hel del spelare i år också.

Det är sant, jag reflekterade tidigare kort kring våra uppställningar i special teams, hur ser du på din roll i PP och er uppställning i den spelformen? – Vi har ju haft lite svårt att få till det i PP så det är ganska naturligt att man testar lite olika. Jag har väl inte spelat i den positionen så mycket tidigare men jag tycker att det känts bra de här två matcherna.

..och känns det möjligen lite märkligt att varva gnuggande med 4:e linan med en kreativ roll i special teams? – Nej, det tycker jag inte känns konstigt. Det har ju hänt ibland tidigare under min 22:åriga karriär att jag har haft en kreativ roll så det känns inte helt främmande.

Jag vet att ni i fjol körde med en cowboy-hatt som internt pris till lagets lirare vid segrar, vad har ni för internt pris den här säsongen? – I år har vi en minigitarr.

..vad ska den symbolisera och vem fick den mot Västervik? – Det ska väl symbolisera att någon varit ”lead guitarist” och lett lövenbandet på ett bra sätt. Det var Emmerdal som tack vare att mycket stabilt spel fick den.

Nu närmast då HC Vita Hästen i T3 Center, vilka nycklar ser du som de viktigaste för att vi ska bryta hemmatrenden och återigen vinna tre pinnar? – Att vi fortsätter hålla oss till systemet, det kommer ge oss många segrar till den här säsongen.

..och vem kommer avgöra? – Jag tror att #57 Stefan Andersson avgör i PP.

Stort tack att du tog dig tid Stefan och lycka till mot Hästen! – Tack, tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: