#74: – Funkar jättebra med Markus & Jesper!

Vår gröngule lagkapten #74 Stefan Öhman var tillbaka för en tid sedan efter det att han missat några matcher pga. av sjukdom. Jag tyckte det var läge att kolla med Stefan hur tankarna gått sedan matchen mot Oskarshamn och vad tränarbytet kan ha haft för betydelse.

Hej Stefan, hur är känslan efter 4-3 mot Oskarshamn? – Det känns jättebra efter 5-3 mot IKO. Det är ju otroligt tight i tabellen så efter förlusten mot Västerås var det viktigt att komma tillbaka på vinnarspåret direkt igen.

Vi tappade ju ledningen tre gånger om senast, men lyckades till sist ändå komma igen och vinna matchen. På så sätt en väldigt viktig seger tänker jag? – Ja, det blev väl lite onödigt svängigt målmässigt, men starkt av oss att inte tappa greppet om matchen.

Här tycker jag även man kan se lite av ett trendbrott jämfört med inledningen på säsongen. Vi hade då lite svårare att behålla en ledning och fick vi en i baken kändes det mer uppgivet. Nåt du håller med om? – Jo, vi har så klart bättre självförtroende nu efter några segrar så det blir inte lika stressigt efter ett mål i bakåt.

Med en poäng på de inledande fem matcherna och nu 17 på de nio senaste svårt att inte prata om att tränarbytet gett effekt va? – Jo, spelet har känts bättre nu på slutet.

Hur upplever du som spelare de största förändringarna dels i själva stämningen i gruppen, men även på det sätt ni numer spelar på isen?

– Det är egentligen inte jättestora förändringar vi gjort. Mest detaljer vi ändrat på och vi gör bättre bedömningar i forecheck och försvarsspelet. Sen leder ju så klart segrarna till bättre stämning även om vi haft bra stämning i truppen även när det gick tungt.

Sedan bara att det blir en ny röst i form av Jesper, men även en annan röst från Markus kanske spelat in? – Jo, det är väl ofta så att bara en ny röst i båset gör stor förändring. Jag tycker det funkat jättebra med Markus och Jesper.

Vi tyckte du var vår bäste mot Oskarshamn, men hela kedjan med Cody och Linus gnuggade på bra. Vad säger du om er linas insats och även din egen? – Det har varit ett par tunga veckor med sjukdom som tagit kraften ur kroppen men det känns som att krafterna börjar komma tillbaka. Det har funkat bra med Cody och Linus, båda jobbar hårt och är duktiga på att täcka puck. Sen så har vi försökt spela rakt och enkelt och få mycket tryck mot motståndarmålet.

Och nu väntar Tingsryds AIF som vi har revansch att fordra på, tankar inför den matchen? ..och vad ser du som nycklar för att vi ska vända hemåt med tre pinnar? – Tingsryd är ett kontringsstarkt lag så det är viktigt att vi är noggranna i positionsspelet och inte kladdar med pucken runt linjerna.

Stort tack att du tog dig tid Stefan och lycka till mot Tingsryd! – Ingen fara, tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: