71% risk till negativt kval

I går ett inlägg (länk) när jag summerade vårt tredje kvartal och när man sedan med förstoringsglas kollar in hur det under de senaste sju säsongerna gått för lag på plats 13 eller 14 i tabellen från omgång 39 till 52 är statistiken tyvärr rätt dyster.

Vi ligger nu alltså efter dessa 39 omgångar på plats 13, detta innebär negativt kval, men samtidigt med bara två eller i praktiken tre poäng upp till fast mark.

Avståndet upp till plats 12 eller för den delen plats 8 är dock inte omöjligt, men vi måste göra något som bara Almtuna IS, Timrå IK, Troja/Ljungby som Sundsvall klarat av under de senaste sju säsongerna. Annars väntar ett oförutsägbart kval mot hungriga lag som Huddinge, Kristianstad och Troja/Ljungby. Inget va de fyra lagen har lyckats krångla sig till slutspel, men just nu känns det bara befriande och lättande ifall vi kan klättra över första strecket och säkra vår plats i ligan till kommande säsong.

Inlägget mer tänkt som någon slags motivation för killarna i laget, det kommer knappast något gratis ifall vi ska förändra vår position från negativt kval till stabil och neutral plats eller t.o.m. slutspel. Detta oavsett hur mycket GM/headcoach Fagervall tidigare snackat i termer av topp 4 eller liknande.

Det är ändå på isen jobbet ska göras och poängen ska komma, eller..?

Sannerligen en härlig utmaning för Fagervall och grabbarna, men i stället för 71% risk kan man så klart i stället tänka mer positivt eller utgå ifrån 29% möjlighet till att säkra kontraktet.

Men det gröngula glaset är alltid hel eller halvfullt, glöm inte heller Henrik Ryderberg (insamlingen).. För evigt, För alltid.. #vinnförryde #fuckcancer

One thought on “71% risk till negativt kval

  • 28 januari, 2017 kl. 14:27
    Permalänk

    Fast statistik och sannolikheter är inte alltid sanningen. Dagen innan USA-valet var sannolikheten 86% att Clinton skulle vinna men Trump vann. Hel osannolikt men han vann. Så låt oss hoppas att din statistik är lika fel!

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: