6:e raka torsken för Löven

Till sist en svidande torsk mot IK Pantern borta i Malmö Isstadion med 1-3 efter periodsiffrorna och då med Panterns före.. (0-0, 1-1, 2-0) inför 571 betalande.

571 alltså.. trots att hemmalaget IK Pantern vunnit fem raka. Kul med intresse. Sedan då att det är 20 pers fler än snittet och att Pantern på 10 hemmamatcher totalt lockat 83 pers fler än vad vi gjorde mot Marklunds i augusti rätt intressant. Fast det gav ju så klart inga extra poäng i dag.

Skotten vann hemmalaget till sist med 26-25 trots ett spelmässigt klart övertag till gästerna även om det till sist slutade 3-1 till Pantern. Vårt enda mål i kväll från #10 Thörnberg på volley, duktigt snyggt btw.

Vi kom återigen till spel utan #7 Trotter som ännu ej är spelklar och skadade duon #35 Ollikainen och #22 Johansson. Som båsöppnare alltså junioren #33 Hällberg. HÄR en intervju med honom.

Den första perioden slutade mållöst trots att gästande Björklöven bl.a fick fyra 4 minuter i PP. En lite flängig och ryckig period där hemmalaget vid några tillfällen kontrade snabbt och skickligt men det kändes som gästerna hade mer av spelet och de vassare chanserna. Så här långt dock mycket fint målvaktsspel från Andrén i hemmakassen och även då #47 Lindskoug i den gröngula tröjan med tanke på ställningen 0-0.

Skotten 9-7 och tekningarna 10-9.

Under period 2 som helt gick i gröngula tecken, med 58-42 i procentuellt puckinnehav fick se två kassar. Pantern har dock kontrat bra och satt #47 Kevin Lindskoug på prov vid ett flertal tillfällen. Malmölaget kunde också ta ledningen i boxplay när vi inte alls bjöd upp till ett acceptabelt försvarsspel och Pantern kunde anfalla och få överläge i vår zon trots sina fyra man. Inte på något sätt OK.

Just powerplay var ett spelmoment som inte verkade vilja klicka i dag. Trots ett flertal tillfällen har vi inte lyckats få in pucken och det stavas mycket för långsamt pucktempo och att för genomskinliga avslut. Just innan powerbreaket kunde vi kvittera mycket vackert då #54 Felix Maegaard- Scheel som hittade #10 Jesper Thörnberg framför mål som smackade in pucken på volley. Mycket läckert mål minst sagt. Efter det har vi dominerat utan att få in pucken, men känslan är att det till slut måste gå i gröngul riktning.

Skotten och tekningarna 9-13.

I den avslutande rundan väntade vi oss en gröngul anstormning och även om 2-1 för hemmalaget kom högst psykologiskt och möjligen inte välförtjänt är det vad sporten handlar om. Puckdjäveln ska in! Nu menade även kommentatorerna att gästerna förde spelet och att Pantern möjligen lättvindigt fick in trissan. Möjligen att det speglar trenderna, klart det är skillnad på fem raka segrar och fem raka förluster. Men då vi åker ner till Malmö och möter nykomlingen ska vi inte bara föra spelet och driva upp tempot, vi ska sätta gummit i nät och stänga matchen.

Nu slutar tyvärr ”anstormningen” til sist med ett i arschlet. 1-3 borta mot nykomlingen Pantern som alltså sammanlagt lockat så här långt lockat publik som vi gjorde mot Marklunds i augusti under Nolia. Men även om ingen bryr sig om Pantern tar de ingen hänsyn, riktigt häftigt. 3-1 i dag och i skrivande stund på plats tre i tabellen. Just nu har vi alltså 11 poäng upp till Pantern.

Skotten 8-5 och tekningarna 13-8.

* * *

Våra tankar kring kvällens nycklar:

 • Inte ta onödiga utvisningar
 • Inte falla ihop vid baklängesmål
 • Vinna till varje pris

..och hur gick det?

Inga direkta onödiga utvisningar i kväll, även om några kändes tveksamma eller rätt billiga fick vi verkligen lägen i special teams då vi fick fem lägen och hemmalaget Pantern bara två. Och någonstans här hittar vi så klart förklaringen till resultatet.. funkar inte spelet i 5-5 kan special teams rädda en och funkar inget av det åker man på en torsk. Svårare än så är det inte.

Vi föll absolut inte ihop trots att hemmalaget lite oförtjänt tog ledningen, killarna krigade verkligen vidare.. vi förde spelet under i stort sett hela matchen så på så sätt någon slags moral men då puckuslingen inte vill in. Otroligt frustrerande.

Matchens tre Björklöv

Vi valde till sist bara två.. #10 Thörnberg för det snygga volleymålet och #54 Maegaard-Scheel som spelade mycket och bra, spelade även till sist fram till Jespers volley.

Matchens?

Är väl möjligen när vi får marginalerna med oss? Inte direkt första matchen vi för, men när kommer det vända..?

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

9 thoughts on “6:e raka torsken för Löven

 • 24 oktober, 2015 kl. 19:37
  Permalänk

  Det är ju ganska uppenbart att dom inte vågar vinna. 4 skott i tredje perioden före målet som kom efter 13;xx och sedan 1 skott på över 6 minuter. Jag vet inte hur dom tänker. Men helt klart är ju att laget är fel uppbyggt. Det saknas något, och inte bara en Hurtubise/Trotter. Bortsett från att Waltin fick ordning på laget en stund, så har spelet generellt sett gått på kryckor, dessvärre. Nu börjar dom kasta bort säsongen, på samma sätt som i fjol. Då en sketen poäng hade gett minst en miljon netto plus en chans till SHL.

  Svar
 • 24 oktober, 2015 kl. 19:53
  Permalänk

  Oj, oj, oj. Vad fan händer? Hur är det möjligt att ett lag som på många sätt och vis borde vara så mycket bättre underpresterar nå så djävulskt? Förra sässen var det Löven, trots ett på pappret bra mycket sämre lag än flera av motståndarna, som var nära kval mot SHL-motstånd. Nu är läget det exakt motsatta.

  Är det så enkelt som att TJ är en pseudotränare? Är det ett gäng bortskämda spelare som är nöjd bara över att kunna säga att ’fan jag lirar i Löven’? Är det isen som är för trög? Ismaskinen för långsam? Pucken för liten?

  Fan vad less jag är!!

  Svar
 • 24 oktober, 2015 kl. 20:30
  Permalänk

  Det går inte att vända en trend med en tränare som vägrar se de fatala problemen med detta lagbygge. Även J. Öhman hade tagit Sm-guld med brynäs upplaga 2012.. Jonsson håller inte måttet och Johansson har brister i sitt kontaktnät, det är inte div 1 längre! Edblom var en gratisvärvning, resten har visat sig vara långt under förväntan..

  Dags att inse att.björklöven som organisation inte håller, och kommer inte hålla, på elitnivå om man fortsätter dalta och ta den enklaste vägen. Waltin var för jobbig för oss, buhuhu.. vi fick åka för mkt skridskor på träningarna, vi vill helst lattja med pucken och köra frilägen! Fyfan. Och detta ska vi betala för? Bojkotta skiten, öka er livsglädje nu!

  Svar
  • 24 oktober, 2015 kl. 21:17
   Permalänk

   Håller helt med. Organisationen på alla nivåer håller inte.
   Trist, för Löven engagerar så många runt om i hela landet.

   Svar
 • 24 oktober, 2015 kl. 21:15
  Permalänk

  Det är ju inte ens spännande när Löven ska skjuta alt spela PP. Antingen missar de mål el puck. Eller så går fjunskotten mitt i magen el på försvarets skridskor så de kan kontra.
  Kapten Öhman känner man inte igen längre, många felbeslut o passningar utan känsla.
  Nej, detta känns jävligt uppgivet just nu.
  Hoppas på Trotter effekt ala ”Hörtjubajs”

  Svar
 • 24 oktober, 2015 kl. 22:16
  Permalänk

  Nu fan må ni blir obekväma!
  Gustav vågar ju tydligen inte…
  Efter 14 genomruttna matcher är MYS TOMMY den rätta att leda löven, ?
  Själv tycker jag han gör en rad ruggigt dåliga beslut… oskarshamn borta efter förlust med chans att studsa tillbaka väljer han ollie i mål… förlust…
  När vi har kniven mor strupen och behöver en vinst väljer han ollie i mål..
  Oförmågan att ta tätt beslut sänker oss.
  Va fan! Rycka målvakten innan etablerat spel i offensiv zon???
  Maken till sämre coach är sällan skådad i svensk ishockey…
  Om satte har en ryggrad att tala om är det dags att rätta till sina misstag..
  BÖRJA MED TOMMY! andra lag kan ursäkta sig om stor spelaromsätning men inte Tommy.
  Fallet ska fan stånd spegeln han med. Så jävla ruttet..
  Om ni tror detta är motorsågen är ni helt fel ute. Har fan inte fyllt på benen än!!!!!!
  SATAN SÅ DÅLIGT!

  Svar
 • 24 oktober, 2015 kl. 22:33
  Permalänk

  Fallet = dalle
  Fuck auto correct!

  Svar
 • 25 oktober, 2015 kl. 06:10
  Permalänk

  Än värre är att ni tar ut #10 Thörnberg som veckans löv.

  Karln är ju ensam ansvarig för en hel massa baklängesmål och hans blick för spel är noll och han förlorar varenda sargduell han hamnar i. Ett sänke för varje kedja. Hur folk kan klaga på Edblom och inte detta blindstyre övergår mitt förstånd faktiskt.

  Svar
 • 25 oktober, 2015 kl. 12:09
  Permalänk

  Tror att löven måste ändra sin gameplan, enligt alla rapporter så har vi mycket puck och för spelet dags att kanske spela lite mer defensivt och hålla ihop laget lite mera och spela mera försiktigt så kanske poängen kommer…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: