6 PP mål på 82 minuter!

Jag såg Västerås-Mora häromdagen och gjorde misstaget att inte ladda kaffebryggaren innan matchen. Grämde mig lite, för vem vill lämna TV:n när en match väl börjat? Fick dock snabbt ett tillfälle att gå till köket då VIK:s Juha Uotila drog på sig en 5 minuters utvisning.

Det här är en sak jag pratat om och tänkt på tidigare, hur oerhört litet hot ett lag blir när man får ett powerplay i hela fem minuter. Eller var det bara en känsla jag hade? Hade jag fel i mitt tänk? Självklart måste detta kollas upp så in i spelschemat och gå igenom alla +230 matcher som är spelade och visst är det så. Så här ligger det till.

  • 30 st 5 minuters utvisningar har utdömts hittills i år.
  • 8 st är rena slagsmålsutvisningar som tagit ut varandra.
  • 1 st tillkom efter slutsignal.
  • 8 st har inte varit rena dvs andra utvisningar har stört, men i dessa har det på exakt 17 minuters PP tillkommit totalt 3 mål varav 2 st vid samma utvisning.
  • 13 är rena 5 minuters PP som totalt gett 3 mål och ett mål i baken.

Riktigt dåliga siffor helt enkelt. 82 minuters obehindrat powerplay har gett 6 mål!!!

Finns det någon logik bakom? Nja, man talar ju dock ofta om att lagen känner ett sådant lugn inför ett kommande powerplay över fem minuter. Man tror sig liksom ha all tid i världen, är försiktig i överkant och går man ner i ett sådant tempo att man inte alls blir ett hot. Ofta tappar man också matchbilden eller momentum om man använder ett modernt ord. Ganska oförklarligt när högsta fart vore medicin nr 1 och det vet alla. Här skulle man rent logiskt kunna mata in mål på löpande band utan att den utvisade får komma in på isen och kunna kort och gott döda en match, men det har hittills inte hänt.

Det enda laget som lyckats göra mer än ett mål är Almtuna och då blev den utvisningen ändå bara tre minuter lång pga av en tvåa som störde.

De lag som gjort mål på en ren femma är Björklöven, Sundsvall, Vita Hästen och Löven är som enda lag det som släppt in ett mål.

De lag som gjort mål på ”orena” femmor (andra utv stör) är AIK och då Almtuna som satte två mål vid samma utvisning.

22600807839_51b766028d_b

Felix Maegaard-Scheel svarade för det mål Björklöven gjort på en 5 minuters utvisning och det skedde mot BIK Karlskoga på bortaplan.

Foto:AXELLÖF

För fler lövenbilder, klicka HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: