# 6 Grönlund!

Datahaveri i helgen och brist på sponsorer till bloggen har gjort en annan helt indisponibel och en väldigt dålig parhäst till bloggkollegan. Jag hoppas dock kunna lösa det under veckan, det håller ju inte att en ska dra tåget självt. Den utlovade intervjun med Anders Grönlund, var egentligen utlovad till i fredags eller lördags, kommer under dagen. Den innehåller inga frågor kring premiären så för den som inte bara vill lära känna Anders lite bättre eller tycker den känns inaktuell är uppmaningen att sluta läsa här. För övriga, håll till godo!

Först och främst, välkommen till Björkarnas stad! – Tack för det!

Hur har din första tid i Umeå varit? – Den har varit riktigt bra och rolig så här långt, finns inget att klaga på.

Varför blev det Björklöven? – Det blev Björklöven för dom visade stort intresse och sen tyckte jag att det var en bra utmaning för mig att hjälpa till att göra något nytt som ska ske i Björklövens organisation.

Varför ville du norrut egentligen, var det surströmming och myggen som lockade?  – Klart jag är från Piteå och Norrbotten, så ju högre upp jag är ju tryggare i mig själv blir jag väl.

Hur upplever du Jens Hellgren som tränare? – Han har enormt mycket hockeykunnande från sin aktiva karriär samt spetsat till den sen han blev tränare och varit på alla nivåer. Jag anser han som seriös i alla moment och brinner för uppgiften/uppgifterna han tar på sig.

I hockeyfestivalen matchade ni mot ES-motstånd, inspirerande och roligt eller känns det mest skumt när det faktiskt skiljer två divisioner? – Konstigt kändes det inte eftersom Björklöven har väl alltid mött Luleå, Modo och Skellefteå på försäsongen så det är väl normalt.

Hur tycker du att laget och du själv klarade dig i dessa matcher då? – Vi hade ju inga problem att hitta motivationen i sådana matcher och räckte inte talangen till i vissa sekvenser i matcherna gick vi på ren inspiration och tycker vi klarade på ett bra sätt.

Men du hade roligt? – Det var faktiskt lite skumt för mig att möta Luleå eftersom jag inte har spelat mot ett Luleålag sen pitetiden för 5-6 år sen ungefär.

Hur är stämningen i laget så här långt? – Stämningen är riktigt bra mellan grabbarna i laget, ingen har fallit ur ramen eller utanför gruppen vilket krävs om man ska bli ett vinnande lag.

Hade du någon spelaridol/förebild som yngre? Jag har varit en pite-patriot och hållit på dom som är från orten så Öhlund har ju alltid varit en favorit.

Varför just Öhlund? – Förutom att han är från Piteå så är han ju också back så det var inga konstigheter att ha han som förebild.

Personliga mål inför säsongen? – Jag brukar ha personliga mål dag för dag, det jag känner att jag behöver förbättra just den dagen/den träningen eller matchen. Men klart i år kommer jag jobba på att alltid ha en hög nivå och aldrig falla ur ramen.

Vad tillför du på isen som back? – Jag försöker att tillföra mycket skridskoåkning och att ständigt vara i rörelse och leta kreativa lösningar när det går. Försöker även att tillföra stabilitet ute på isen och ett slagskott då och då.

Saknas det någon spelartyp i truppen? Jag tycker vi har alla bitar för att lyckas som lag, det är bara upp till oss att göra det nu.

Beskriv dig själv som hockeyspelare med två ord: – Jag är uthållig och kreativ.

En sak du främst vill förbättra? – Jag vill framförallt förbättra mina höftacklingar.

Hur väljer man platser i omklädningsrummet? Slumpmässigt eller som i Nordamerika, val utefter en rakning baserad på flest matcher? Det är nog mest slumpmässigt som avgör vart man sitter.

Vilka "bordskamrater" har du fått och vem har sämst koll på grejorna och konstant får skäll av materialarn? – Det är nog Jonte Johansson som är lite slarvig sen brukar jag försöka sitta med alla.

Vem bestämmer musiken i omklädningsrummet, stämmer det att det är DJ Säffle som äger stereon och plågar övriga med dansband? – Det är den som orkar ta sig till datorn och vågar utmana.

Vilken musik blir det om du tar över stereon?  Jag brukar slå ett slag för Skaburbian Collective!

Surfar du mycket in på forum och läser vad som skrivs om dig? – Nä, är fan riktigt dålig på sånt.. ha ha. 

Vilken match är den bästa du minns? – Det måste nog vara min första träningsmatch med Luleå Hockey! Stort att få beträda isen med ett elitserielag när jag var runt 17 år.

Hur brukar du sysselsätta du dig i bussen till bortamatcher?Då blir det kortspel, mobilen eller PSP.

Hur är du som person utanför isen?Jag är väl som på isen ungefär.

Vem är den bästa tränaren du haft? Vad var så bra med honom? Bästa tränaren? Den är svår eftersom alla har sina positiva sidor samt negativa sidor, Bulan och Rönken är vinnare rakt igenom och får alltid bra resultat. Torgny Bendelin är den mest meriterade tränaren jag haft och han hjälpte mig enormt som hockeyspelare ifjol. Jag kan säga alla jag haft och har eftersom jag fått stort hjälp av alla.

Har fansens engagemang någon betydelse i din prestation på isen? – Det är klart att om det hejjas på mig så behövs det lite för att det ska gå bra, när man känner stöd, men samtidigt i fall fansen inte är med så vill jag visa och ta i extra mycket för att övertyga dom att börja heja.

Vem/Vilka har betytt mest för din hockeykarriär? – Alla jag fått chansen att spela med har bidragit till att jag fortfarande håller på och brinner för hockey. Sen har även min mamma och pappa varit ett stort stöd!

Var är du i karriären om tre år? – Jag ska ge allt jag kan och ska ge mig fan på att ta mig till eliten.

Tack för dina svar Anders och ge järnet för tusan! – Tack själv, det vet ni.

0 thoughts on “# 6 Grönlund!

 • 21 september, 2010 kl. 16:47
  Permalänk

  Tja, har en liten undran om nåt helt annat än om den här intervjun, men ni brukar ju ha koll på det mesta. Va hände med alex sundströms yngre bror Philip Sundström? har han lagt ner karriären eller?

  Gillar förövrigt dom här intervjuerna.

  Svar
 • 21 september, 2010 kl. 16:47
  Permalänk

  Tja, har en liten undran om nåt helt annat än om den här intervjun, men ni brukar ju ha koll på det mesta. Va hände med alex sundströms yngre bror Philip Sundström? har han lagt ner karriären eller?

  Gillar förövrigt dom här intervjuerna.

  Svar
 • 21 september, 2010 kl. 20:39
  Permalänk

  Svar till erik (2010-09-21 16:47)
  ja, han har lagt av med hockeyn. Kul att intervjuerna uppskattas. Vi kommer att fortsätta.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: