6-3 mot BIK

Seriefinal och drygt 4 000 hemma i A3, hemmalaget inledde furiöst och hade bl.a. 9-2 i skott efter första 10 minuterna. Efter 60 minuter kunde vi summera den tidiga seriefinalen till 6-3. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-0, 4-1, 1-2), och skotten 42-39.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #40 Selin, #11 Eriksson, #13 Andersson, #91 Crandall, Selin igen och sedan avslutade kaptenen med även han med sitt andra.

#13 kapten Andersson sätter 6-3 Foto: Lucas Norlin

Sedan denna gång Deilert, Popovic, Norberg och Lundberg borta.

* * *

Matchen som sådan?

En häftig inledning från hemmalaget som direkt tog kommandot, 1-0 efter första skönt men i underkant. Islossning i andra och det kändes lite onödigt att släppa in BIK Karlskoga då vi hade chansen att stänga matchen på et lite mer betryggande sätt.

Men 6-3 och bibehållen serieledning ska man väl inte klaga på. Fanns mer att ta med sig. n.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 75% (08:04 min) och i kväll var vårt BP 100% (06:00 min)

Mer statistik

Tekningar: 42-30, alltså en rätt klar hemmaseger men i kväll föll vi för övrigt även i block via 9-14 även om vi vann tacklingarna med 8-4.

Kenttäs sms:

Jag tycker vi gör en riktigt bra match i dag och vinner fullt rättvist. På frågan om staus på #53 Eriksson så får vi avvakta och se läkarundersökning i morgon.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

  • Snabba spelvändningar som ger anfall i fart
  • Större effektivitet
  • Tekningarna. Vi är vassare hemma är BIK är borta. Utnyttja det.

Dagens fråga?

Björklöven och BIK brukar bjuda på heta matcher. Kommer domarna att ha en herrans massa utvisningar eller släppa en del gurgel framför främst målburarna?

Möten med BIK är alltid speciella. Foto Lucas Norlin

..och hur gick det?

Det var ett hel annat flyt och utöver spelvändningarna tog oss ofta snabbt genom mittzon och sedan antingen full attack och tryck mot kasse, alt. ett lite längre spel i offensiv zon där vi ändå skapar chanser. Därtill effektivt special teams och att vi vinner momentet tekningar så klart.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Så otroligt mycket..

Segern, special teams, Cannata och just då nämnda tekningar.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 44 matcher (maximalt 132 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#13 kapten Andersson, snacka om att visa vägen.

två loggor

#40 Selin, 2 mål och 3 assist.. lite islossning i kväll.

en logga

#22 Hjelm, en stabil back som gör väldigt mycket i det tysta.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot BIK Karlskoga i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

2 thoughts on “6-3 mot BIK

  • 9 oktober, 2019 kl. 23:10
    Permalänk

    Vill ha kvar Hjelm. Är det bara jag som märkt vilken otrolig diciplin spelarna visar vid byten under spelet, de verkligen hänger kvar på sargkanten tills lagkompisen klivit in i båset. Ännu en detalj som förbättrats avsevärt sen förra säsongen då vi åkte på utvisningar i parti och minut för 6 spelare på plan.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: