#57: – Kommer krävas en toppinsats för seger!

Bloggen tog kontakt med backveteranen #57 Stefan Andersson för att höra hans tankar, dels efter matchen mot Almtuna men även inför kvällens bortamatch mot Pantern. Han ger även sitt recept för hur vi ska kunna bryta hemmaförbannelsen mot Västerås.

Tjena Stefan, hur är läget efter 1-5 senast mot Almtuna? – Förlusten var en besvikelse då vi var rejält sugna på att vända trenden hemma och vinna. Fördelen med att det är tätt mellan matcherna nu är att man får sura ihop rejält efter förlusten men redan dagen efter börja fokusera och ladda för nästa match!

Men vad säger du om er insats i matchen, Joakim Fagervall har ju bl.a. pratat om att jobba klart varje situation och hela tiden fokus på byte för byte? – Våran insats är inte godkänd och det visar ju resultatet. Tycker vi frångår vårt system i delar av matchen och blir då hårt straffade. Bl.a. Släpper vi till alldeles för många ”turnovers”.

..och hur kunde det då återigen bli som det blev? – Svårt att säga varför men helt klart gör vi (omedvetet) något annorlunda på hemmaplan mot bortaplan. Coacherna har kikat lite extra på det och nästa hemmamatch ska vi vinna.

Har du sedan någon enkel förklaring till att det ser ut som det gör när ni spelar borta (nu fem raka segrar) jämfört med hemma i T3 Center? (åtta raka torsk) – Har tyvärr ingen enkel förklaring. Tror nyckeln är att inte vara överambitiösa på hemmaplan utan i stället spela disciplinerat och enligt vårt system.

Med tanke på det möjligen skönt att nu få spela två matcher borta? – Ja, även om revanschlustan är stor och vi vill segra på hemmaplan har vi bra känsla på bortaplan just nu så roadtripen ser vi fram emot.

..och hur tänker du då kring Joakim Fagervall som tränare? Vad har han gjort för att få till försvars-, men även bortaspelet och vilka ser du som hans främsta styrkor?

– Joakim har satt ett system som är tydligt och som bygger på hårt jobb. Det är även ”enkelt” att hitta sin roll i systemet. Han har tidigare jobbat med det och lyckats i många klubbar vilket är en trygghet för oss att veta. Joakim är väldigt rak och tydlig i sitt ledarskap. Sen har han en naturlig respekt med sig som gör att man verkligen lyssnar när han pratar. Sen blandar han in humor även i allvarliga saker vilket underlättar för att stämningen ska vara god.

Vi ligger i skrivande stund på plats 12 vilket innebär att vi skulle slippa ett negativt kval, risken finns ändå att det avgörs i sista matchen hemma mot Västerås om det blir kval eller inte. Om det nu skulle bli så, vad talar för att vi skulle kunna bryta hemmatrenden och säkra nytt kontrakt? – Stödet från publiken och att vi bestämt oss för att inte förlora igen på hemmaplan.

I kväll då Pantern borta, hur tänker du kring motståndet men även kring vad ni måste göra för att kriga hem nya poäng? – Vi möter ett bra lag. Ett ungt lag med några duktiga spetsspelare. Kommer krävas en toppinsats av oss för att vinna.

Nu är ju inte inramningen kring Pantern (ca 900 i snitt) mycket att skriva hem om, hur ser du på matcher likt denna kontra utsålda derbyn mot MODO? – Klart det skiljer en del som du säger kring inramningen men när matchen väl startar är det inget som ska påverka.

..och finns det någon som sett lite extra het ut på slutet som du tror kliver fram och avgör mot Pantern? – Tror Linkan eller Hage avgör, de har sett grymma ut på slutet!

One thought on “#57: – Kommer krävas en toppinsats för seger!

  • 27 februari, 2017 kl. 20:20
    Permalänk

    Jävla sop lag alltså. Blir bara förbannad när man ser skiten. Lucas ekestål Jonsson…. varför kan aldrig han bli skadad? Bara dom man inte vill ska bli skadad blir det medans talanglösa sopor alltid spelar.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: