#57 Andersson: – Lärde oss mycket och stor revanschlusta..

Björklöven och vi alla gröngula fans fick i dag vår tredje back för kommande säsong då vi via ett PM fick info om att klubben förlängt med #57 Stefan Andersson (2 nya säsonger) som den gångna säsongen noterades för 31 poäng vilket är säsongsbästa för den nu 33:årige backprofilen.24176407921_1b74d33126_b

#57 Andersson bl.a. topp tre i interna poängligan de två senaste säsongerna. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Sportchef Daniel Johansson säger så här på .com kring det nya kontraktet: – Stefan Andersson är ambitiös och föregår alltid med gott exempel. Stefan har i snitt levererat 30 poäng i Hockeyallsvenskan under dom tre senaste säsongerna vilket är fina siffror på den här nivån.

Vi sökte så klart kontakt med Stefan som själv säger så här:

Kul med två nya säsonger Stefan, varför skrev du på nytt kontrakt med Björklöven? – Ja, absolut.. Jag har sen jag kom till föreningen alltid trivts och känt en enorm stolthet att bära klubbmärket. Sen känner jag att jag har möjlighet att fortsätta utvecklas här. Efter föregående säsong känner jag en stor revanschlust inför nästa säsong.

Men innan vi blickar fram emot nästa säsong, hur skulle du först vilja summera den här säsongen och hur kunde det gå som det gick? – Är svårt att peka på en enskild sak som gick fel. Klart är att vi inte lyckades komma upp i tillräckligt hög nivå annat än i någon enstaka match. Summerar jag säsongen så kommer vi inte upp till godkänt. Något positivt tror jag är att vi alla inblandade har lärt oss mycket från föregående säsong.

..så klart även vi vid sidan av är besvikna.. och då nästa säsong, hur går tankarna hos dig och de som är kvar.. just nu bara åtta på kontrakt? – Jag personligen känner som jag nämnde tidigare en stor revanschlust och det tror jag gäller för övriga också. Motivationen att träna stenhårt och förbereda oss på bästa sätt inför säsongen kommer det inte vara någon brist på!

Dalle sa nyligen i en intervju att en av fördelarna med en kort säsong är att försäsongen inför den kommande kan påbörjas än tidigare, är det nåt du håller med om eller är det bara killarna på kontoret som känner så? – Här håller jag med Dalle. För att må bra tror jag de flesta vill och behöver träna. Att som vi i Björklöven kunna ha det som arbete ser jag som en enorm förmån få förunnat. Jag känner att försäsongerna har blivit roligare ju äldre jag blivit.. ha, ha.

Annars då, hur ser en vanlig ut för #57 Andersson ut just nu..? – Kliver upp när barnen väljer att vakna. Frukost och förberedelse inför förskola med dem. Sen är det träning som gäller, just denna vecka har jag haft förmånen att träna med ”lyftkranen från Lögdeå”, Nicklas Johansson, som är en gigant i gymet! Efter det är det lunch, hämtning av barnen, middag och ev ett andra träningspass innan sänglampan släcks.

Det låter bra #57.. tack för intervjun Stefan! – Ingen fara, tack själv!

* * *

Så här ser då den kontrakterade truppen ut just nu:

Målvakter

?

Backar

#4 Emmerdahl, #16 LEJ båda (16/17) och #57 Andersson (17/18)

Forwards

#6 Karlsson, #15 Edblom, #21 Hetta, #34 Palmebjörk och #74 Öhman alla (16/17)

* * *

..och då frågar vi som vanligt hur du som läsare ser på bygget i dag och kontraktet för #57 Andersson? Fältet som vanligt fritt..

6 thoughts on “#57 Andersson: – Lärde oss mycket och stor revanschlusta..

 • 18 mars, 2016 kl. 22:45
  Permalänk

  Kanske glömde plus minus statistiken och spelet i egen zon som var katastrofalt. Stort frågetecken kring det här kontraktet. Dessutom två år?

  Svar
 • 18 mars, 2016 kl. 23:33
  Permalänk

  Hoppas det bara blir pp spel och inget annat för Stefan. 2 år, helt otroligt.

  Svar
 • 18 mars, 2016 kl. 23:47
  Permalänk

  Stefan är i grunden en riktigt vass poängmakare men han blev sönderspelad med många matcher runt 25 minuter i snitt. Tacksamt att han väljer att stanna och det är inte hans fel att han behöver en defensiv back brevid sig och inte haft det. Kul att Aboristerna kan förlänga med någon som har hjärta för Löven.

  På lördag är det en avgörande match för Sparta och jag räknar kallt med att Jon Palmebjörk kliver fram och visar vägen. En kille man helt klart vill ha i sitt lag när det gäller.

  Svar
 • 19 mars, 2016 kl. 08:37
  Permalänk

  Det känns som en bra förlängning. Stefans sista säsong var sämre än tidigare, men med mindre speltid och med tryggare backkollegor kommer han att hålla 2 år till. Innan vi klagar på Stefan kan ni ju fundera på om någon av backarna som var med från början av säsongen var var bättre. Innan Robin och Dennis kom in fanns ju inga alternativ till Stefan och därför fick han ju spela hela tiden.

  Svar
 • 19 mars, 2016 kl. 10:56
  Permalänk

  Håller med. Bra förlängning.
  Backsidan har varit obefintlig bara dumt att peka på en back.
  Stefan är en offensiv back, som i år spelat pp, bp har haft ansvaret offensivt samt defensivt.
  Nää låt honom ta offensivt ansvar (som back) samt spela med en riktig defensiv back som har ett mer defensivt ansvar.

  Svar
 • 19 mars, 2016 kl. 12:58
  Permalänk

  Mycket bra förlängning,rätt använd fortfarande en högklassig offensiv allsvensk back men ska inte spela bp och 25 min/match hoppas tj oxå inser det!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: