#57 Andersson inför Timrå IK

Bloggen sökte kontakt med backgiganten #57 Stefan Andersson som spelade mest i fredags för att höra hans tankar inför dagens match mot Timrå IK.Hej Stefan, hur är läget trots premiärtorsk mot Västerås?

– Tjena, såklart riktigt riktigt surt att förlora. Hade varit kul att fixa en seger allra helst när publiken bjöd på en helt fantastisk inramning! Känns bra att nästan direkt få en ny chans till tre poäng mot Timrå!

Torsk alltså 0-2 hemma mot VIK i premiären trots bl.a. hela 14 min i PP.. dina spontana tankar kring insatsen som stort men även då specifikt powerplay?

– Tycker det är en jämn premiärmatch där vi inte riktigt får till det lilla sista som behövs för att göra mål. Både i spelet 5-5 och i pp kommer vi inte riktigt in i hetluften kring deras kasse där vi behöver vara för att göra mål.

Men vad tyckte du var bra i matchen som ni tar med er och ska bygga vidare på?

– Utan att prestera på topp så ger vi oss chansen att vinna matchen vilket är en styrka. Vi skapar tillräckligt med chanser framförallt i pp som borde gett oss ett mål.

Vi noterade rätt mycket istid för dig i fredags, nu stod du ju visserligen rätt mycket blå i alla powerplay och behövde kanske inte så mycket på rören. Men kan det vara ett problem med med så olika belastning på killarna i laget eller njuter man bara av all tid man kan få?

– Vi har olika roller i laget där vissa sliter mer i olika spelformer så jag tror det jämnar ut sig hyfsat. Sedan är våra coacher bra på att känna av och även kommunicera med oss hur pass slitna vi är.

Låter bra.. men nu glömmer vi det som varit och farit och blickar istället framåt.. tätt på given i den här serien och nu väntar då Timrå IK som även föll i premiären (2-3 B mot Leksand), dina spontana tankar inför matchen?

– Skönt med chans till revansch nästan direkt. Kommer bli en tuff bortamatch mot ett skridskostarkt lag. Har en bra känsla inför matchen och följer vi vår matchplan kommer vi ha bra vinstchans.

Ni möttes bara en gång under försäsongen, då vann ni med 4-1 nere i E.ON Arena. Även om det inte betyder nåt i den här matchen kanske försäsongsmatchen gav en del såväl positiva som negativa besked och i så fall vilka?

– Minns att det inte var någon särskilt välspelad match av något av lagen sist. Tror det vi framförallt tar med oss är vinsten och att Lukas Sandström visade hur man gör mål på Johan Mattsson.. ha ha.

Någon som sett lite extra ut i laget här på slutet som du tror kliver fram lite extra mot Timrå?

– William Quist ser riktigt vass ut.

..och för oss som kanske inte har lika bra koll på Timrå.. vilka kommer ni och bör vi hålla ett lite extra öga på i morgon?

– Tror vi fokuserar mest på vårt eget spel men Björklöven-bekantingarna Johan Mattsson i målet och Jens Öhman i båset kan ni hålla ögonen på.

Och hur tror du slutligen matchen slutar och varför?

– Vi vinner för att vi är det bättre laget.

Stort tack Stefan och kör hårt!

– Tack själv, det vet ni!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: