#52 Matushkins debut i VIK Västerås

I och med #16 LEJs olyckliga skada, sedan tidigare #32 Rasmus Edström på listan, alltjämt lite backbrist i Björklöven även om vi då skrev fast #42 Emil Wikström inför gårdagens match mot Asplöven HC.

Cmore

Säkert en och annan som hade hoppats på Maksim i Björklöven då han fanns ute på marknaden efter 18 matcher med sitt Karlskrona HK i SHL. I stället blev det dock Västerås under hela säsongen 2015/2016 för Maksim som i kväll debuterade för nya klubben borta mot Leksands IF som vi själva för övrigt möter i samma Tegera Arena i övermorgon.

Vad kan vi då notera från matchen?

 • Leksand vann 4-3
 • 24 byten och 17:25 i speltid för Maksim (näst mest av Västerås backar)
 • +2 vilket tillsammans med Williams var bäst i det Västerås som alltså föll
 • 1 mål på det enda skottet
 • Maksim blockade dessutom två skott, 2 av 3 blockade av backarna

Jorå så atte, nog kan man väl kalla det ett gott dagsverke?

* * *

Hur tänker du annars kring backsituationen och mer spelartyp kontra specifikt eller specifika namn? Har du ett konkret, rimligt namn som även skulle kunna funka ekonomiskt är det så klart alltid kul att ta del av även dem.

Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt..

12 thoughts on “#52 Matushkins debut i VIK Västerås

 • 25 november, 2015 kl. 22:15
  Permalänk

  Ja ännu en gång lama Löven som inte högg.
  Man lessnar ju som fasen på Dalle.

  Svar
  • 26 november, 2015 kl. 08:25
   Permalänk

   Han var på tok för dyr. Tror inte ni fattar vad han kostade. Sen blir ju inte vårt spel i egen zon bättre med ytterligare en offensiv back! Vi måste ha stabilitet där back i en Acke typ. Där ska vi lägga våra pengar.

   Svar
 • 25 november, 2015 kl. 22:37
  Permalänk

  Förstår inte vad problemet med matushkin var? Vi behöver offensiv kvalité på backsidan, vi har få backar, han har Björklöven som moder klubb men det passade tydligen inte Dalle ändå. Pengarna för maksim finns. Otroligt dåligt av sportchefen att inte värva. Man har absolut inget förtroende för honom längre. DÅLIGT!!

  Svar
  • 26 november, 2015 kl. 08:26
   Permalänk

   Inte ens Västerås hade pengar till Maxim utan externa finansiärer tog kostnaden till 100 %.

   Svar
 • 25 november, 2015 kl. 23:06
  Permalänk

  Så ”kul” att läsa alla intelligenta inlägg om värvningar. En sportchef har en budget alla hålla sig till. Så trött på alla inlägg som tror att det är CM med fuskkoder eller något vi spelar. Man kan väl f-n inte fylla en gummibåt med elefanter! Låt gummibåten i lugn och ro bli en färja innan den sjunker som löven gjort ett antal gånger då man varit totalt knäckt. Jag väntar gärna lite till på nästa steg, bara det finns en långsiktig trygghet.

  Svar
  • 26 november, 2015 kl. 00:10
   Permalänk

   Klart som tusan jag fattar att Dalle har en budget Hönekakan.. hade tänkt på inlägget oavsett hur ”bra” debuten än skulle bli.. Men vad som är ”kul” eller intelligent eller i fall du tror/tycker jag spelar CM med fuskkoder.. Grejen var kort och gott att i korta drag återge Maksims debut.. därav kategori ”Green Connection”..

   Som jag skrev ett gott gott dagsverke, kan väl inte säga annat va.. Jag har nog vad jag kan se även då jag läser inlägget igen aldrig pratat kontrakt med Maksim eller inte. Vill inte heller ha elefanter i en gummibåt vad det nu har med saken att göra..?? Konstaterade väl mer bara att säkert många hoppats på honom men att det blev Västerås.

   Vi har backproblem, även före LEJ´s skada, och uppmaningen var mer att få en diskussion kring vilken eller möjligen vilka backtyper vi behöver.. Och behovet blev inte direkt mindre med skadan.

   Svar
   • 26 november, 2015 kl. 02:03
    Permalänk

    Hur länge ska backtyper diskuteras?? Hela säsongen??

    Visst… Emil Wikström. Men självklart måste en uns av skugga få falla på en sportchef som pratat om en back på g… Länge… Länge… Länge… Och sedan blev det Wikström från ettan….

    Nu behöver vi fler backar. Omgång 48 kanske vi får nästa back Dalle???
    Perfekt. Klart han har en budget att hålla sig till. Dock är det inte uttalat utåt att han inte har råd utan att det ska vara en speciell typ av back. Så mkt skador som varit borde frigjort pengar med mindre lön.

    Dalle…. Nu får du visa handlingskraft….

    Sedan får jag väl precis ALLA emot mig när jag tycker Brock Trotter har mer att bevisa. Med de förmodliga pengar som lagts på honom ska han äga rinken.
    Så…. Budget dalle. Kanske skulle lagt de pengarna på en grym back ist….

    Jag vill se samma pondus på trotter som hurtubise….

    Hurtubise gjorde skillnad.
    Brock har mer att bevisa. Skjut för fan mer…..

    Svar
  • 26 november, 2015 kl. 02:12
   Permalänk

   Tur att du är intelligent då…

   Svar
   • 26 november, 2015 kl. 02:15
    Permalänk

    Tänker hönekakan. Vilken tur att du är intelligent då….

    Svar
 • 26 november, 2015 kl. 00:28
  Permalänk

  Såg Hv71 – Skellefteå idag o fasiken vilken skillnad allt håller mellan Shl o Ha.
  Kristofer Berglund var riktigt bra i Hv även om Saik var bättre som lag. Synd vi inte kan få hem honom.
  Annars en liten reflektion till offensiva backspelet = nästan alla backarna skjuter så fort de får pucken o ett par forwards störtar på mål, lite som vi försökte o lyckades med under Waltin. Det saknar jag verkligen i Löven idag. Det ska ut o petas i hörnen i stället. Har sett ett antal sargdump el passförsök från våra backar nu o är less på det. Där gör man inte många mål. Jag vet inte om det är det som är TJs spelide men bra är det inte. Hur många styrningar/fulmål/självmål blir det ute i sarghörnen?
  Makalöst märkligt….

  Svar
 • 26 november, 2015 kl. 08:12
  Permalänk

  Stopp här nu…Absolut inte menat mot dig The Sandwich eller detta inlägg om Maksim. Älskar det du/ni gör. Hade gärna sett Maksim om det funkat ekonomiskt vilket jag eller ingen annan har koll på fullt ut. Det jag menar är alla kommentarer om kastas till höger och vänster när vi vet att en sportchef kan ha bakbundna händer i vissa lägen. Dessutom så jobbar inte en sportgrupp officiellt så vilka tankar och strategier som finns där kan vi bara spekulera i. Klart som f-n att vi som älskar löven vill ha hit klasspelare men min poäng är att vi får nog skynda långsamt och stötta istället för att såga (på forum, i chattar osv så fort motståndarna gör mål). Sen kan vi inte stötta till förbannelse då man vill se resultat i klass med hur truppen ser ut. Där ligger vi som bekant efter men ge detta lite tid och kontinuitet om vi någongång ska hamna rätt. Byta ut så fort motgångar dyker upp håller inte. Då kommer vi byta ut hela tiden och fortsätta leva med motgångar. Än en gång The Sandwich inte menat mot dig utan bara mot denna störtskur som vill att folk ska avgå.

  Svar
  • 26 november, 2015 kl. 08:21
   Permalänk

   Ok Hönekakan, det är lugnt. Blir spännande att se vad som händer framöver. För nåt kommer hända, tro inget annat.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: