#50 Lundström: – När matcherna står och väger vill jag göra skillnad!

Vi har fått in en rad nyförvärv inför kommande säsong, möt här vår nya målvakt #50 Niklas Lundström som bl.a berättar varför det blev just Björklöven och vilka egenskaper han ser som sina främsta. Tjena Niklas, ja varför blev det egentligen Björklöven?Tjena! Det kändes som Björklöven hade bra saker på gång, och jag vill vara med och bidra till det som kommer. Jag hörde mig för med vissa spelare och jag tyckte det lät bra!

Vad säger du annars om din egen säsong, det blev en hel del klubbyten etc. men vad säger du främst om din egen säsong? – Jag tycker jag gjorde en bra säsong. I Elmira spelade jag 10-12 matcher, laget låg sist när jag kom och i topp när jag lämnade, hade en väldigt bra coach där och väldigt bra lagkamrater. Sen blev jag uppkallad till Chicago Wolves och St. Louis men det blev inte mycket spel och det är svårt och leverera när man inte spelar. Efter traden till Edmonton var det mycket upp och ner för min egen del, jag hade hoppats prestera mycket bättre där men sånt är livet..

..och om du skulle beskriva dig själv som spelare. Bästa egenskaper och dina styrkor? – Jag är lugn och självsäker, försöker sprida lugn till laget. När matcherna står och väger så är jag en spelare som vill göra skillnad!

Låter som ljuv musik och vad tänker du själv kring några egenskaper du vill och kan förbättra? – Jag tycker jag har blivit bättre att hantera mitt temperament men kan fortfarande jobba med det.

Vilka ser du som de största utmaningarna med att vända hemåt och återigen spela på stor rink? – Jag tycker inte stor rink ska vara något problem, jag borde få mer tid bara. Sen kanske det är lite längre att stoppa pucken bakom mål än på liten rink så får åka lite fortare bara.. ha,ha!

Vad gör du när du inte spelar hockey, kort och gott, vilka intressen har du? – När jag inte spelar hockey så blir det en del golf, och vara ute i skärgården. Och nu mycket med våran hundvalp vi har skaffat oss.

Låter trevligt och när går flyttlasset till Umeå? – Vet inte riktigt när vi flyttar upp än, men vi letar lägenhet.

Vi får hoppas det löser sig snabbt och smidigt. Är det några i laget du känner redan? – Jag känner Jeppe Thörnberg och Messy Jonsson sen tidigare.

Vad ser du mest fram emot med försäsongen? – Ser mest fram emot att gå på is igen och börja spela matcher.

Så klart, men finns det något särskilt som inte lockar lika mycket med den nödvändiga försäsongen? – Näee vet inte vad de skulle vara, bänkpress kanske.. he, he.

Sedan då de klassiska tio snabba:

Fisk eller kött? – Kött, fast de blir mest fisk
Öl eller vin? – Vin
Trav eller stryktips? – Trav just nu
TV-plock eller klassisk slajdning? – Plock kör jag, vid slajding hade jag nog bara ramlat.. he, he
Solsemester eller skidsemester? – Solsemester så länge jag spelar hockey
Morgon eller kväll? – Morgon
Bok eller film? – Film
Ringa eller sms:a? – Sms
Konsert eller spa? – Konsert
Black Army eller Green Devils? – Green Devils

Stort tack att du tog dig tid Niklas och så klart välkommen till Umeå och Björklöven! – Ingen fara. Tack, tack!

Johan Löf / AXELLÖF

Klacken på ståplats H under föregående säsong och för att spana in Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Härligt också att Niklas svarade rätt på den sista frågan gällande Black Army eller de gröna djävlarna.. Men det gäller så klart att försöka ställa sig in redan från början. Låter också bra med en lugn och trygg målvakt som utöver sprida lugn i laget, vill kliva fram och göra skillnad.

* * *

Säsongskort 16_17

Klicka på bilden ovan för mer information om säsongskorten som alltså kan tecknas med reducerat pris fram t.o.m. i dag fredag 3 juni! I morgon lördag högre pris..

9 thoughts on “#50 Lundström: – När matcherna står och väger vill jag göra skillnad!

 • 3 juni, 2016 kl. 20:10
  Permalänk

  Kul när ni lyssnar med nya spelare.
  Ni vet ju liksom dom flesta andra att saker som fungerar bra ändrar man inte i onödan, så det känns som man klagar om man mest nämner brister. Men det är viktigt att vara proffs på allt om man ska vara på elitnivå idag.

  Varför letar dom lägenhet? Har inte Björklöven några att välja på? Var det förra eller förrförra Björklöven annonserade efter lägenheter?
  Det är alltså en överraskning varje jävla säsongen att det behövs lägenheter och då har björklöven ändå en storsponsor som äger fastigheter. Jag förstår ingenting. Det kostar ju inget att ha allt klart men det ger ju så mycket mer proffsigt intryck. Här är ju dock inte Björklöven ensam men varför kan man inte vara bäst någonstans. En bra början. Har jag fel så säg gärna till…

  Svar
  • 4 juni, 2016 kl. 12:31
   Permalänk

   Flera bra poänger i din kommentar Kenttimäki.. Jag håller helt med om att Björklöven säkert kan göra än mer i det avseendet för att steppa upp och jag minns att jag själv reagerade och blev ärligt förvånad över att man tvingades söka via hemsidan efter lägenheter. Å andra sidan var det bra att man för några år sedan sålde i väg ett par bostadsrätter på Kvarnvägen med vinst då det dels var små lägenheter och vi även tappat platsen i J20 SuperElit. För ekonomisk trygghet för klubben är det nog knappast försvarbart att äga egna bostäder.

   Helt klart är hursom att klubben inte kan stå på en massa kontrakt och löpande betala avgifter i alla olika storlekar beroende på ifall det kommer enbart lirare, ett par eller en familj med alltifrån ett barn till tre eller ännu fler. Nästa svårighet eller en annan omständighet som gör skillnad när ett ev. nyförvärv ska välja klubb är utöver roll i laget, erbjuden lön.. Även ifall sambon/frun eller partner kan erbjudas arbete eller möjlighet till studier etc. Här tycker jag absolut att en klassisk klubb som Björklöven, i en stad av Umeås storlek och med så mycket partners i form av bl.a. nätverket 40-klubben måste försöka göra verkligen allt. Möjligheterna borde i mina ögon vara rätt goda.

   Här tror jag nämligen även att ifall vi kan erbjuda en bra så kallad ”helhet” med alltifrån möjlighet till juste boende, arbete för partnern, ev. studier vid sidan av hockeyn eller bra socialt för spelarens barn kontra enbart hög lön även att spelarna dels mår bättre och så klart även genom detta möjligen kan bli klubben än mer trogen. Jag ser hellre att vi jobbar för en bra helhet som möjliggör längre relationer med våra lirare kontra att vi säsong efter säsong får jaga nya legoknecktar. Så ser iaf jag det.

   Svar
 • 3 juni, 2016 kl. 21:46
  Permalänk

  Nu lär väl han bosätta sig i Sverige.Han vill säkert välja något själv!!!!

  Svar
  • 3 juni, 2016 kl. 23:02
   Permalänk

   Ja, givetvis. Men man lär väl knappast välja en villa eller bostadsrätt med ett hockeykontrakt?
   Därför menar jag att Björklöven borde ha några alternativ att välja på. Det kan ju vara liteee svårt att hitta en oköpt bostad i Umeå 2016?

   Känns det orimligt att hjälpa spelare till en bostad eller vadå?

   Svar
  • 4 juni, 2016 kl. 12:35
   Permalänk

   Det är klart att lirarna även vill själva Hasse Båth, men som jag skrev i en kommentar till Kenttimäki tycker jag att Björklöven med sina partners möjligen kan bli än bättre på att försöka erbjuda en bra ”helhet” i jakten på spelare. Umeå är ingen liten stad direkt, finns egentligen alla förutsättningar här.

   Svar
 • 4 juni, 2016 kl. 00:27
  Permalänk

  Det löser sig och Löven hjälper till 100%

  Svar
 • 4 juni, 2016 kl. 06:18
  Permalänk

  Det var ju det jag sa. Att det går på chans. ”Det löser sig” är inte proffsigt, snarare tvärtom. Men skönt att du Hasse kunde garantera att Björklöven slipper som första lag i Hockeyallsvenskan en uteliggare som målvakt. Tack. Nu slipper jag ligga sömnlös över detta.

  Svar
   • 4 juni, 2016 kl. 15:45
    Permalänk

    Vad är det jobbigaste med att stå på ett antal kontrakt och andrahandsuthyra de lägenheter som inte behövs av nyförvärv?
    Är man lite småful hyr man ut rum till studenter lite dyrare än hyran och täcker på så vis även kostnaden under sommaren. Men det är ju klart att någon annan blir ju utan lägenhet.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: