#5 Nils Andersson

Löven4Ever pumpar på som en testosteronstinn bodybuildare. Inlägg och intervjuer publiceras i en sällan skådad fart. Nästa man.. eller pojkspoling i intervjuhörnan blir Nils Andersson som gör sin första säsong i A-laget.

Med tanke på att du är ny i laget, håller du en låg profil eller försöker du i stället göra dig ett namn och ta plats i omklädningsrummet? Eftersom jag är yngst så är jag väl inte den som skriker högst i omklädningsrummet. Är mig själv men försöker trampa på så få tår som möjligt. På planen så försöker jag ta desto mer plats och ta för mig så mycket jag bara kan.

Apropå omklädningsrum.. hur väljer man platser i omklädningsrummet? Slumpmässigt eller som i Nordamerika, val utefter en ranking baserad på flest matcher eller något helt annat? – Ha, ha det är Curre son bestämmer över allt sånt där. Han har ett rankingsysten som baseras på allt från hur bra du skjuter med gevär till hur tät skäggväxt du har. En tumregel är ändå att är du äldre kan du kvittera ut en bättre plats. Jag har hörnet längst in, längst bort…

Gammelfarbror Öberg klagade nyligen på att ingen golfade längre och att det var få det gick att lura pengar av vid pokerbordet. Hur kommenaterar du att han dessutom sa att ungdomarna i dag mest sitter med lap tops och håller på med facebook och liknande. – Tror Öbba underskattar dagens ungdom. Poker skulle han inte ha en chans i! Håller dock med att det är väldigt mycket knapprande och klickande i bussen. Alldelens för mycket tubande längst bak och Flobergs eviga streamande segar ner bussens internet.

Hur funkar det som rookie i A-laget annars? Får du plocka puckar efter varje träning eller har du fått bjuda på någon middag? Någon form av inkilning lär det väl finnas? – Det är en väldig hirarki i laget. Nångra av arbetssysslorna den yngste har är att pocka puckar och ta burarna efter träningarna, checka in alla 25 trunkar när vi flyger, ordna filmer till bussresorna, välja säng sist på hotellet osv. Men det är så det funkar och det gör mig inte så mycket. Har blivit ganska van vid det här laget. Nu hoppas jag bara på att någon talangfull gallerlirare kommer upp och tar över mitt slaveri.

Apropå rookie och annat. Går bilen din bra eller längtar du tills körkortet är klart och du kvitterar ut en fräck leasingbil? – Ha, ha, min lilla bil går bara fint. Det ska dock bli ganska skönt att köra 90 istället för 50 längs obbolavägen om några veckor. Någon lövenbil blir det dock inte.

I fjol juniorhockey och i år allsvenskan. Hur stor är och vilken är största skillnaden mot fjolåret?

Vad tillför du enligt din främst på isen från din position som back? – Jag vet inte riktigt. Jag sticker väl inte ut på något speciellt sätt. Jag fösöker vara en spelande back som har mycket puck och hittar smarta lösningar på situationer genom bra och snabba uppspel.

Vem är den bästa tränaren du haft? Vad var så bra med honom? – Det är många tränare som har betydigt mycket för mig. Den bästa är nog ändå Patrik Sundström som jag har med skolan. Väldigt nere på jorden och oerhört duktig på det han gör. Han ger en bra feedback om man känner att man behöver det och kan ge väldigt bra tips. Han säger inte heller mer än det behövs. Då vet man att när han väl öppnar munnen är det viktigt och vi juniorer har en otrolig respekt för honom.

Hade du någon spelaridol/förebild som yngre? Har du någon annan i dag? – Eric Lindros helt klart. Jag spelade NHL95 med min bror och då var jag alltid Flyers. Kom ihåg att jag grät när kedjan LeClair-Lindros-Rehnberg splittrades. Nu har jag många förebilder. I NHL finns hur många som helst. Alla är så otroligt duktiga och det finns så mycket att lära sig av där. Måste jag välja nån så väljer jag Mike Green i Washington.

Hur är du som person utanför isen? – Som person utanför planen är jag framåt, ambitiös och väldigt glömsk. Innan jag tagit mig hemifrån har jag minst vänt om tre gånger med bilen efter saker jag glömt.

Vad tänker du kring lagets inledning och den prekära skadesituationen? – Skador är inget man kan påverka. Det kommer hända och det är alla medveten om. Vi ska kunna vinna matcher oavsett vem eller vilka som är skadade. Sen är det klart det bästa om alla är fullt friska och hela.

Saknas det enligt dig någon specifik spelartyp i truppen och i så fall vilken? – Vi har ju haft lite problem med målskyttet så varför inte en rutinerad kanadesare som öst in mål i AHL?

Har fansens engagemang någon betydelse i din prestation på isen? – Fansen har väldigt stor betydelse. Det är dem som gör att vi kan hålla på med det här. En klack som stöttar en när det gör tungt kan vara ett oerhört stöd.

Ny förlust, hela 0-4 mot Ellos HC, kommentar till lagets insats och din egen? – Vi var inte alls där. Vi hade ett väldigt bra snack efter matchen och nu blickar vi framåt mot Almtuna där vi ska ta tre poäng.

Jesse "Jesus" Schultz debuterade igår, vad är ditt första intryck av honom såväl på isen som i omklädnigsrummet? – Han kommer bli oerhört nyttig för oss men igår fick han inte någon riktigt chans att visa vad han går för. Han var ordentligt "jetleggad" efter den långa resan och tidsomställningen. Detta till trots gjorde han ett väldigt bra jobb.

Tur att nästa match kommer så snabbt, hur ska ni göra för att studsa upp och tvåla dit Almtuna? Vi har pratat mycket om att vi måste tro på att vi ska vinna och att hålla disciplinen i 60 minuter. Jobbet finns där och viljan lika så. Disciplinen och tron på det vi gör kommer vara nycklarna.

Vad tror du på för resultat? – Det kommer bli en ordentlig urladdning från vår sida och vi vinner med 6-1.

+ + + 

Vi avslutar traditionsenligt med 5 snabba:

En varm sommardag, flintastek på grillen eller ett glas rosé på balkongen?

– En flintastek på grillen

En kylig höstkväll, badtunna eller finsk sauna?

Badtunna

Sista festen innan säsongen, norrländsk surströmming eller turkiska meze?

Håller mig borta från båda

Hur firas en seger, Lapin Kulta eller Norrlands Guld?

Fråga igen nästa vecka när jag fyllt 18

Bra svar Nils, vad blir din sista önskan? Kari med färgad mustach eller Bedros i hockeyfrilla?

Bedros i hockeyfrilla

Stort tack att du tog tid och lycka till mot Almtuna, nu hoppas vi verkligen att vändningen ska komma. Visa Lövenhjärtat och se till göra en djävulskt bra bortamatch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: