#5 Högbergs & #8 Pukkas debut

I mötet med Tingsryds AIF debuterade den 18:årige backen #5 Linus Högberg samt den mer rutinerade (34 år) #8 Mikko Pukka för Björklöven. De bildade för övrigt ett rätt framgångsrikt backpar vid 2-1 segern mot Tingsryd. Vi kan väl först kolla in statistiken från först Linus debut:

 • 18:49 min i istid
 • inga poäng
 • +- 0
 • inga blockade skott
 • 2 skott på mål

Bloggens omdöme och tankar kring debuten är att..

Linus möjligen under matchen både blandade och gav, sammantaget en helt underbar första match och i backpar med Mikko lade de möjligen grunden till segern. Vi bjöd inte längre på så mycket och vid flera tillfällen ville även Linus följa med upp i anfallen och fylla på när tillfälle gavs.

Två välförtjänta poäng i vår egen liga..

Helt klart en intressant första match och denna gång i par med #8 Pukka..

..och på samma sätt till Mikkos första match, sett till statistiken, i den gröngula tröjan:

 • 18:12 min i istid
 • inga poäng
 • +- 0
 • 2 blockade skott
 • 2 skott på mål

Mikko inledde väldigt förtroendeingivande och precis när jag tänkte börja räkna ev. felpass började puckarna flyga en del. Men sammantaget likt för Linus en helt underbar första match och i backpar med Högberg lade de möjligen grunden till segern.

Vi bjöd inte längre på så mycket och vid flera tillfällen visade Mikko pondus redan vid offensiv blå när han stängde Tingsryds försök till anfall. Definitivt inte snabbast på rören men tillförde så mycket annat vilket tillsammans med Linus insats uppgraderade vår backsida markant.

Likt för Linus definitivt två välförtjänta poäng i vår egen liga..

Nästa chans att se såväl som Linus Högberg som Mikko Pukka i den gröngula Löven-tröjan är på fredag i hemmamötet med AIK.

Vad tänkte du själv efter kvällens match kring både Liuns och Mikkos insats? Fältet som vanligt fritt..

8 thoughts on “#5 Högbergs & #8 Pukkas debut

 • 2 februari, 2017 kl. 01:04
  Permalänk

  Mikko gör en OK insats. Inget revlutionerande direkt men ändock bra för laget.

  Högberg tycker jag tog ett antal dåliga beslut som satte oss i dåliga lägen. Liknar Jacob Andersson där. Vet inte vad jag tycker på lång sikt. Jag tror den stora skillnaden på Högberg och JA är att Högberg har ett bra självförtroende nu medan JA kanske inte har det. Satsar hellre på JA än att Högberg.

  Svar
  • 2 februari, 2017 kl. 01:50
   Permalänk

   Håller med Olle. Vilka dåliga beslut snackar du om? Liknar på inget sätt Jacob Andersson. Spelar med ett otroligt lugn och i princip bra beslut hela tiden. Det märks att det finns otroligt hög kapacitet i Linus Högberg och känns inte alls som bara 18 år.

   Svar
 • 2 februari, 2017 kl. 01:17
  Permalänk

  #20: Du kan inte ha sett matchen!

  Svar
 • 2 februari, 2017 kl. 02:23
  Permalänk

  Bra match av båda tillsammans med Ferna… syns rutin i Pukkas spel o brytningar där han genom att kunna läsa spelet inte behöver vara så snabb el fysisk. Högberg va kul att se. Initiativ rik o modig som när han bröt in framför mål i första perran. Hoppas vi får behålla honom säsongen ut

  Svar
 • 2 februari, 2017 kl. 08:12
  Permalänk

  Underbart med SEGER och lite medstuds för en gång skull. Håller med om att vi hade en annan stabilitet i försvaret denna kväll även om det gjordes en del klara misstag även denna kväll. Däremot så är det fortfarande många i forwardsuppsättningen som verkar spela för sin egen räkning och inte vill släppa ifrån sig pucken till sina medspelare. Det ”kladdas” alltför mycket för egen del. Ta PP-uppställningen med Hamill. Man undrar om det är bestämt att det BARA är han som skall ta avslut? Han kladdar och kladdar och skall hela tiden själv försöka fjutta iväg något skott trots att han har medspelare som står helt solokvist och väntar på pass. Det finns även fler som tar avslut på mål från helt omöjliga lägen istället för att titta upp och ge sina kollegor riktiga frilägen. Man undrar ibland om det finns någon osämja vissa emellan. Ska vi lyfta rejält nu när vi kanske får styr på backspelet så vill jag se att forwardsbesättningen börjar SPELA pucken till varandra istället för att tänka på den egna produktionen då kommer resterande matcher på säsongen bli succeartad.

  Svar
 • 2 februari, 2017 kl. 08:57
  Permalänk

  Vid ett tillfälle så la Pukka en indianare så jag trodde för en stund att han ärvt Fredrikssons klubbor 😉
  Men skillnaden var att Pukka rättade till sitt mistäg och det har vi ju inte varit bortskämda med från tidigare backar. Sammantaget en mycket bra första match av båda !

  Svar
 • 2 februari, 2017 kl. 10:16
  Permalänk

  Varför blev det inga assister på segermålet?

  Svar
  • 2 februari, 2017 kl. 19:53
   Permalänk

   Självmål ger inga assister.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: