5-2 mot IF Sundsvall Hockey

Till sist 5-2 i kväll mot IF Sundsvall Hockey i T3 Center efter periodsiffrorna (0-0,4-1,1-1) inför 3 039 åskådare. För övrigt 3:e sämsta publiksiffran där vi så långt noterat snittet 3 445.

Skotten totalt 44-13. Väldigt skönt att få studsa tillbaka och återigen få en seger hemma i T3 Center, kan visa sig väldigt värdefullt framöver med en borg där vi är svårslagna och med publikens hjälp alltid skapar en inramning som motståndarna fasar för och samtidigt är avundsjuka på.

Vi kom slutligen till spel utan skadade #35 Ollikainen, #4 Emmerdahl, #32 Edström, #21 Hetta samt #62 Lavander. Som extraspelare satt både #42 Samuel Lundberg och #11 Grundström som för övrigt inte noterades för någon istid. Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #90 Hutchings, #19 Quist, #16 LEJ, #28 Sandström och #10 Thörnberg.

Johan Löf / AXELLÖF

Björklöven tackar Green Devils Arkivfoto: AXELLÖF

Jonsson/Åkerblom som trots dagens seger oavsett har en del att fundera över då vi som topptippade precis placerat oss utanför slutspel. De komponerade för övrigt laget så här i kväll:

Målvakter:

#47 Kevin Lindskoug (#33 Christoffer Hällberg)

1:a femman

#57 Stefan Andersson – #86 Tommy Wargh, #10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson – #28 Lucas Sandström

2:a femman

#8 Kalle Ekelund – #24 Mike Banwell, #7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #90 Alex Hutchings

3:e femman

# 16 Lukas Ekeståhl-Jonsson, #54 Felix Maegaard-Scheel – 15 Pär Edblom – #19 William Quist

4:e linan

#22 Nicklas Johansson – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #34 Jon Palmebjörk

Extraspelare:

#40 Samuel Lundberg samt #11 Gustav Grundström

Där vi alltjämt noterar spel på fem backar då vi har #4 Emmerdahl och #32 Edström på skadelistan och fortfarande jagar den den där åttonde som vi gjort hela sommaren och nu snart halva säsongen. Nåt vi borde lärt oss med vår skadehistorik är att man hellre borde kontraktera någon eller några extra som i fall de inte får matchtid i HA får kontinuerlig matchning i Div 1 eller liknande.

Det här är tyvärr nåt vi känner igen även från f.d. sportchefer, men det gäller att lära av misstagen och se till att säkra full trupp långt tidigare eller att man har så goda relationer med något eller några SHL-lag så man med kort varsel kan fylla upp truppen, nu har vi inget J20 där vi kan hämta upp fullt manskap måste vi lösa det på annat sätt. Så tänker jag iaf.

* * *

Under period 1 där vi för övrigt gjorde en helt okej förstaperiod mot ett rätt blekt Sundsvall tog vi på nåt sätt successivt kommandot. Det syntes vilka som var det bättre laget och Löven förde så långt spelet. Dock måste vi mer in på mål, våga ha trafik framför kassen och som det så fint heter bli lite mer deperata. Nu fick vi ett läge i PP men där måste vi komma till fler avslut. Nu är det för mycket kladdande med pucken och även om vi till sist kommer till några lägen gäller det att variera och i bland våga ta snabbt avslut för att skapa chanser och ev. returer.

Sedan har vi tidigare i dag skrivit om att #34 Palmebjörk var tillbaka och bara första perioden lovade gott, visserligen bara fem byten men Jon känns het och absolut som en injektion. Nu fick Jon även chansen i PP på Edbloms bekostnad och där kommer så klart Jon än mer till sin rätt. Första som sagt klart på poäng till hemmalaget men nu gäller det i andra perioden att fortsätta trumma på och så fort som möjligt få hål på Sundsvalls Åkerlund.

Skott: 11-4

Andra perioden var totalt vår, vi gjorde mål i PP och 5-5 och gav inte gästande Sundsvall nåt gratis. Här visade vi verkligen varför vi borde lira mist spela minst slutspel och varför Sundsvall är nykomling och kommer få det jobbigt framöver.

Skott: 23-2

Den 3:e och avslutande rundan väldigt för allt inte säga totalt avslagen.. vi lär har varit nöjda med 4-1 läget och gästande Sundsvall kände nog också av läget. Nu ville de så klart flytta fram positionerna på både #7 Trotters och #28 Sandströms utvisningar men då de inte fick utdelning, dåligt pucktempo och noll fantasi, hände inte mycket.

Under sista rundan varsitt mål och 5-2 var säkert ett resultat Sundsvall var nöjda med, som gröngul skulle vi släppt in max en puck i kväll.. sett till spel och intentioner så totalt överlägsna.

Skott:10-7 och totalt 44-13

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Effektivitet. Över 10 % vill jag se.
 • Special teams. Vi måste studsa tillbaka. Nu är bättre spelformerna i fritt fall.
 • Seger. Sundsvall ska INTE få passera oss.

..och Tommy Jonsson berättade för hemsidan att han tycker att laget gjorde en jättebra träning i går, att det är bra energi i gruppen och att man ska göra någonting som gör för att specialtema ska bli bättre…hm jaja… hela intervjun hittar du HÄR. Stefan Andersson förklarar i sin inför intervju med hemsidan att målet mot AIK var skönt, att man vill vara lite stabilare och att Sundsvall inte är en lätt motståndare… Hela den intervjun hittar duHÄR.

..och hur gick det?

 • Effektivitet: – 11,36%
 • Special teams: – bra.. 33,33% resp 100%
 • Seger? – Ja!

Vad bloggen tar med sig från i kväll?

 • Segern, kan betyda så mycket
 • Jons inträde, inga poäng men en klar injektion
 • Att segern återigen kom i T3 Center, vår gröngula borg..

Johan Löf / AXELLÖF

Matchens tre Björklöv

Här fastnade vi till sist för tre forwards.. #6 Karlsson, #19 Quist samt #7 Trotter.

Vi gjorde fem mål men med ovan nämnd trio på isen ständigt hot på fler kassar.

Matchens?

Nu var #34 Palmebjörk tillbaka och noterades för 15 byten och frågan är om det räckte för att tända Jon och laget? Helt klart kändes Jon som en injektion och PP´t med #7 och #74 kändes direkt än spetsigare.

Cred till TJ/MÅ som trots allt matchade #34 Palmebjörk i special teams.. och var nu detta 5-2 det som toog, eller verkligen började vår resa uppåt?

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

6 thoughts on “5-2 mot IF Sundsvall Hockey

 • 18 november, 2015 kl. 22:28
  Permalänk

  Vår resa uppåt har inte börjat eftersom vi inte är bättre än tabellplaceringen visar. Sundsvalls insats var knappt divison 1-klass så hade vi inte vunnit idag så hade fog funnits för att sparka hela laget inklusive ledningen. Helhetsintrycket är: segt, ointresse, ingen jävlaranamma, inget fysiskt spel, passningar på skridskorna i stället för klubbladet, menlös coachning i båset, alltför mysigt, ingen offrar en tand för klubbmärket. Vi leder klart och då kickar lövengenen in direkt, all ödmjukhet försvinner och slappheten inträder. Ingen av spelarna verkar ha en tiondel av det engagemang vi trogna supportrar har, känns som att de inte bryr sig ens vid förlust:….”ja men vi spelade bra”…… Jag vill höra dom säga: Vi var usla och borde skämmas och få stryk. Tommy Jonsson skickar definitivt fel signaler när han låter oengagerade importer (Edblom???) fortsätta spela när de är usla match efter match. Suck vad jobbigt det är att hålla på Löven, efter 40 år som supporter börjar man ifrågasätta sin egen mentala status då man trots allt fortsätter hoppas år efter år. Ge oss för guds skull en positiv överraskning någon gång.

  Svar
  • 18 november, 2015 kl. 22:43
   Permalänk

   Du njuter verkligen av segern.haha

   Svar
 • 18 november, 2015 kl. 22:30
  Permalänk

  En bra sammanfattning tycker jag

  Svar
 • 18 november, 2015 kl. 22:51
  Permalänk

  Såg matchen från matchminut 12 i första perioden. De 48 minuter jag därmed såg bestod av ett bedrövligt dåligt Sundsvall, klart div 1 klass, ett Löven som måste slagit världsrekord i dåliga och slarviga passningar. Den som orkar se matchen i repris och börjar räkna dom kommer att få fullt upp. Vet inte om det beror på slarv, dålig fokus eller nått annat men jag är förbannat trött på att se flera rutinerade och duktiga spelare prestera så innihelvete dåligt. Vi vinner, bra så, men vi mötte ett uselt lag och inte ser det speciellt häftigt ut från våran sida. När vi spelade 5 mot 3 i 1:35 typ så var det sämre än uselt. Nu har jag varit riktigt gnällig men jag är inte det minsta imponerad i nån del av spelet. Finns många spelare som bara spelar på halva sin förmåga, vad det beror på kan man ju bara gissa, jag har mina tankar. Det snackas om den 8:e backen. Vi behöver egentligen ytterligare en för vi borde skicka Banwell långt från Umeå, han tillför absolut nada, NADA. 3 poäng, ok. Nu går jag och lägger mig.

  Svar
 • 18 november, 2015 kl. 23:26
  Permalänk

  Kan bara hålla med i ovanstående kommentarer… seger Tjoohoo
  Men guuud så tråkig match. Beror ju givetvis på Sundsvall oxå men ändå!
  Skjut, skjut o åter skjut för f-n, trött på dessa passningar som landar ute i hörnen från ett bra hyfsat läge.
  Sen Edblom är väl årets gåta, undrar vad oddset är att han går mållös hela säsongen? Kan inte vara så högt odds längre iaf. Lavander gör ju åtminstonde mål i ca var 10:e match, typ

  Svar
 • 19 november, 2015 kl. 01:20
  Permalänk

  Nu måste jag vara ärlig och skriva att jag börjar bli otroligt tveksam angående Edblom. Inte ens mot ett väldigt blekt Sundsvall kändes han som någon som åtminstone LITE lyfter laget. Beror det på att hans självförtroende är i botten eller är det en inställningsfråga? Angående matchen så kan man bara konstatera att Sundsvall inte höll allsvensk klass idag. Den krassa verkligheten är att det faktiskt är ganska dåligt att vi dels bara gör 5 mål framåt, men även att vi lyckas få 2 i baken. Jag är absolut glad för poängen, men jag hoppas att alla inser att det vi såg ikväll inte kommer räcka till någon högre placering i tabellen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: