5-1 mot Tingsryds AIF

Till sist äntligen lite islossning och fler puckar i kassen, tre poäng och till sist ett bra resultat samt ett klart trendbrott.. 5-1 hemma i T3 Center mot Tingsryd AIF inför 3 540 åskådare.

Otroligt skönt att få bygga vidare på streaken och efter segern mot otroligt formstarka IK Oskarshamn nu tre nya pinnar mot ligafyran Tingsryds AIF. Våra mål i kväll från i tur och ordning #86 Wargh, #19 Quist, #74 Öhman #7 Trotter samt #28 Sandström.

Vi kom slutligen till spel utan skadade #35 Ollikainen, #4 Emmerdahl, #21 Hetta samt #62 Lavander. Som extraback satt #40 Lundberg och som extraforward satt #34 Palmebjörk. Ingen av dem noterades för istid.

Jonsson/Åkerblom komponerade för övrigt laget så här:

Målvakter:

#33 Jonatan Bjurö (#47 Kevin Lindskoug)

1:a femman

#57 Stefan Andersson – # 32 Rasmus Edström, #7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #90 Alex Hutchings

2:a femman

#86 Tommy Wargh– # 16 Lukas Ekeståhl-Jonsson, #54 Felix Maegaard-Scheel – 15 Pär Edblom – #19 William Quist

3:e femman

#8 Kalle Ekelund – #24 Mike Banwell, #10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson – #28 Lucas Sandström

4:e linan

#22 Nicklas Johansson – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #11 Gustav Grundström

Extraspelare

#40 Samuel Lundberg, #34 Jon Palmebjörk

* * *

En riktigt trevlig afton där laget kom ut taggat och direkt satte an tonen, direkt övertag i offensiv zon. Vi vann tekningar och skapade fler chanser även om tränarna efteråt menade att perioden varit rätt jämn. Då laget kommer ut på det här sättet får de även med sig publiken där även klacken mitt på ståplats H var rejält på tå redan från nedsläpp.

När vi pratade med #19 Wille Quist efter matchen menade han att fredagsmatcher i T3 Center är rätt svårslagna och att Green Devils jobba på väldigt väldigt bra i kväll och även fick med sig sittplats i sista. Det ger alltid lite extra energi, tro inget annat. Även kapten #74 Stefan Öhman menade att ståplats var ovanligt bra och kanske likt laget varit lite spända av den knackiga inledningen. Men säsongen ännu rätt ung och många poäng kvar att spela om.

Sammantaget lite retroaktiv utdelning i de två senaste matcherna och sedan torde Tingsryd i ärlighetens namn gjort betydligt starkare insatser för att ha plockat så pass mycket poäng som de nu gjort. Men det förringar inte vår insats på nåt sätt, betydligt färre turn overs och vi kändes inte lika ivriga att pressa högt utan vi höll ihop det på ett betydligt bättre sätt. Även om nu PP inledningsvis kändes lite ljummet och avslaget så hade vi till sist 75% och stängde även gästernas tre lägen.

Vi vann tekningarna 30-23, #33 Bjurö noterades för 93,75% och vann kampen mot gästernas #36 Ragnewall och prisades av matchens företag som bästa Löv. Fanns rätt mycket ta med sig i kväll faktiskt.

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Visa vilja och jobba hårt på rätt sätt
 • Första målet är av yttersta vikt
 • Minimera 3 mot 2 och 2 mot 1 lägen för Tingsryd

..och hur gick det?

Som sagts ovan var viljan att jobba hårt och rätt redan från början bra i kväll. Killarna höll i hop det bättre än vid flera tillfällen och genom att spela rätt fränt och fysiskt redan från början fick de med sig den inte så svårflörtade fredagspubliken i T3 Center.

Första målet fick vi precis som senast och nog tusan märks det rätt tydligt då vi varit i det läget vi varit att det blir lite lättare med ledningen. Rätt psykologiskt också att få ledningen i slutet av första och ta med sig det in till omklädningsrummet. Otroligt viktigt sedan då #19 Quist får in tvåan strax efter det att vi gått ner oss lite i vårt 5 min PP och i kväll berördes vi inte heller av Tingsryd reducering bara 23 sek senare.

Även om vi inte släppte till lika många lägen som vi brukar gjort på slutet så gav vi ända TAIF några vändningar och mot ett en för dagen hetare motståndare hade vi kunnat få någon till eller ett par i baken. Helt klart ändå ett snäpp upp mot hur det sett ut på slutet. Men vi kan absolut bli lite noggrannare både vid egen och offensiv blå och värdera lägena än lite bättre även om det sammantaget kändes bättre.

Matchens tre Björklöv

Johan Löf / AXELLÖF

#7 Brock Trotter matchens stora stjärna Arkivfoto: AXELLÖF

#7 Brock Trotter matchens stjärna och värd entrén bara han, sedan tyckte vi även att #William Quist och #74 Stefan Öhman krigade på bra. Det fanns helt klart fler kandidater men de här vad de vi fastnade förr, och det är så mycket roligare att välja bland de som varit bra än att tvingas försöka räkna bort och se vad som blir kvar typ.

Matchens?

Har vi varit nere i botten och vänt på allvar nu?

Två raka segrar, 10 mål på de två senaste och helt klart känns det gröngula laget stärkta redan nu av den senaste segern.. Skönt också att få ta segrarna mot två formstarka lag och på allvar ta tillbaka kommandot hemma i T3 Center.

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

2 thoughts on “5-1 mot Tingsryds AIF

 • 7 november, 2015 kl. 14:09
  Permalänk

  Ja alltså, man kan ju inte vara annat än glad o nu har vi ju nästintill ”kört” över tabelltrean o fyran. Och är Löven såhär mycket bättre än dem el tillfällighet? Vi får väl se på tisdag när Tingsryd har hemmaplan. Försktig optimist! ?
  Ps: Måste våra målvakter släppa såna enkla skitmål i varje match?

  Svar
  • 7 november, 2015 kl. 14:11
   Permalänk

   Ps:2 = Måste älska publiken, nåndag ska jag se en match ume osså ?
   Löven4ever (skåne)

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: