#47 Lindskoug vaktar återigen dörren

Det har varit en del turer med Björklövens målvakt #47 Kevin Lindskoug på slutet och även bloggen har tidigare nämnt en del utbrott som vi noterat under matcherna.

Johan Löf / AXELLÖF

#47 Kevin Lindskoug vaktar båsdörren mot Tingsryd AIF Arkivfoto: AXELLÖF

Men att hänga ut en enskild spelare som man gjorde inför matchen i fredags och att då i dag, dagen för match till VK meddela att #33 Jonathan Bjurö fortsätter i morgon väcker så klart en del frågor.

 • Var Jonathan Bjurö och MODO lovade de båda Tingsryds-matcherna för ett ev. lån?

Vore ju inte otroligt, men så här sa Dalle då man presenterade Jonathan och Gustav på VK (länk) ställde frågan ifall Bjurö var lovad något: – Jag ser till att tränarna har så bra material som möjligt. Sedan är det upp till dem att ta ut laget. Vi har inte lovat något. Fast Dalle sa även: – Jag tror att det bästa är att låna in en målvakt som kan konkurrera om att stå hela tiden. Då ger det något både för klubben och båda målvakterna.

 • Hur tacklar då Kevin själv dels petningen, men även den rätt offentliga debatten kring hans person?

Det återstår att se, men att döma av intervjun som Gunnar på VK gjorde med Kevin efter träningen i dag verkar han ha knutit näven i fickan och verkar fast besluten att ta tillbaka spaden. Det gläder även bloggen att Kevin enligt uppgift stannade kvar efter träningen och nötte lite extra i dag.

Kevin sa bl.a. följande till VK: – Jag har förståelse för klubbens agerande. Det är något jag försöker jobba med och tycker att jag har bättrat mig. Kevin fortsatte: – Min vinnarinstinkt är både en styrka och en svaghet för mig personligen. I nästa andetag tillägger han att det i några matcher varit en klar svaghet. En svaghet som han tagit till sig och försöker lära sig av.

 • Varför skulle man då lova MODO/Bjurö de båda matcherna?

Här kan vi inte annat än tillåtas spekulera men ifall man vill verkligen vill testa och se Bjurö fullt ut måste han ges matcher, om han vaktar dörren som Starkbaum gjorde ett fåtal gånger 2013/14 ser man ingenting. Mer än då hur bra han öppnar dörren. Det kan även vara så att man vill förbättra relationerna med MODO, även om Dalle aldrig sagt det vid någon intervju är det knappast en nackdel att ha goda relationer med klubbar i vår högsta liga och avståndet till Ö-vik gör att relationen till MODO känns särskilt angelägen utan att vi för den sakens skull behöver bli ett farmarlag.

 • Vem vaktar kassen på torsdag och vem öppnar dörren?

Bloggen anser enligt ovan att den debatten kring Kevins person och hans beteende borde hanterats internt och mellan de ögon och öron det berör. Men vem som vaktar kassen respektive dörren på torsdag står i kväll skrivet i stjärnorna, helt klart söker Dalle en till burväktare då nu #35 Ollikainen är borta så pass länge som han är. I duon Lindskoug/Bjurö skulle vi ha det väl förspänt på målvaktssidan, det vore en spännande duo men då vi alltjämt saknar en eller två backar kanske en ev. satsning på Bjurö känns lite dyr?

* * *

Hur tänker du som läsare kring Lindskoug-gate och vem tror du vaktar kassen respektive dörren på torsdag..? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

2 thoughts on “#47 Lindskoug vaktar återigen dörren

 • 10 november, 2015 kl. 00:12
  Permalänk

  Jag tror att Lindskoug är i kassen igen på torsdag med en härlig glöd. Jag tror även att coachen tänker som så att det är en lååång säsong o Lindskoug har redan stått många matcher o med Bjurö såg han en chans att låta honom vila lite. ?
  Har även läst lite andra bloggar ang J.Bode’n som dömde våran match senast att han ska ha favoriserat Löven för att han bor i Ume! Tankar på det? Själv tycker jag han tog alldeles för lite utv på Tingsryd förutom matchstraffet som jag inte fattade alls….

  Svar
 • 10 november, 2015 kl. 01:55
  Permalänk

  Fixar vi en del av bjurös lön och lån genom att delvis Modo står för den så kör på.
  Kevin var klart bättre med Mattsson som kömpade om förstaspaden än nu med Kevin som klar etta.
  Sporre och klass kommer ge en ännu bättre Kevin.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: