#45 Dyk: – Jag vet faktiskt inte varför det inte blev Björklöven!

Två timmar kvar till nedsläpp och vad passar då bättre än att kolla med assisterande kaptenen #45 Sebastian Dyk i hemmalget hur tankarna går inför matchen.

Sebastian var ju för övrigt en spelare som ryktades till oss under silly season, hur låg det till i den frågan egentligen och hur ser han på lagets och sin egen inledning på säsongen.

Hej Sebastian, hur är läget trots den stora förlusten 1-6 nere i Leksand nu senast?

– Tjena! förlusten i Leksand var tuff målmässigt, vi hade bra chanser men tryckte inte dit dem samt att vi släppte väldigt enkla mål, dock har vi haft bra träningar i veckan och är laddade till björklöven!

..vad säger du annars om din egen men även lagets inledning på säsongen?

– Jag skulle säga helt okej på båda, laget har gjort både riktigt bra insatser men även lite sämre, vi måste bli jämnare. Min egen insats är jag inte nöjd med än så länge, har visserligen gjort okej med poäng men har mycket mer att ge.

Och mer konkret om din egen insats då. Du spelar näst mest av alla forwards i ligan 19:24 min/match och verkar ha producerat en hel del i PP. Fem av dina sex poäng i den spelformen, är det mest i PP du vill bidra och har din största roll?

– Jag vill bidra i både PPoch 5-5, PP har gått bra men måste spela mycket bättre 5-5 och skapa mer och va ett mer hot framåt.

Om våra uppgifter stämmer var du sugen på att byta Asplöven mot Björklöven och Haparanda mot Umeå inför säsongen. Stämmer dessa uppgifter och vet du då varför det inte blev av?

– Det stämmer och stämmer att jag fick frågan och absolut är allt intressant, sen vad som hände vet jag inte..Björklöven valde andra och jag valde Asplöven.

Så kan det ju bli.. Men nu fick du upp brorsan till Haparanda i stället vilket säkert var kul och vad säger du om säsongens upplaga av Asplöven?

– Ja de va kul. Kul för honom och få testa på både div 1 och allsvensk nivå. Vi har ett intressant lag som jag tror kommer växa mer och mer. Men det tar tid innan ett lag kommer samman till 110 % och vi har börjat bygga upp en bra grund tycker jag där alla vill bli bättre varje dag.

Nu väntar då Björklöven för er del nere i Luleå och för vår del uppe i Luleå. Hur går dina tankar inför matchen?

– Det ska bli en rolig match, vi hade bra bataljer på försäsongen och båda lagen lirar rolig hockey, tror de blir en bra tillställning med mycket offensiv hockey.

Vi möttes två gånger under försäsongen, nåt ni lärde er av oss vid de mötena som ni tar med er till matchen?

– Klart vi har vår scouting på Björklöven men den delar vi ej med oss av.

Det är klart på samma sätt som inte Jonsson eller Åkerblom delar med sig av sina erfarenheter.. Men vad blir viktigast för er del för att ni ska bärga segern?

– Gäller att vi spelar vårt spel, inte bjuder på lägen samt är effektiva och tar vara på de chanser vi får framåt, farten betyder mycket för oss och den ska vi använda.

För oss som kanske inte har full koll på Asplöven, någon spelare som stuckit ut så här långt och ser lite extra het inför matchen?

– Jag tycker #23 Jonas Berglund spelar väldigt bra nu, en riktigt bra spelare som bidrar varje match!

..och hur slutar matchen?

– Vi vinner 4-2!

..aj då, jag tänkte samma siffror fast omvänt. Stort tack att du tog dig tid Sebastian.

– Tack själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: