-Det är roligt med lite färg

Bloggen avslöjande tidigare Kevin Lindskougs nya klubb och vi tog förstås ett snack med honom, dels om den gångna säsongen och framtiden, men också om vikten att se bra ut och då snackar vi inte kläder. Möt Kevin Lindskoug.

Du har precis avslutat säsongen i Polen och GKS Katowice och även om ni tog hem grundserien blev det respass i semifinalen? Tankar om den matchserien? 
-Ja det stämmer, vi vann ligan och spelade riktigt fin hockey under lång tid med i grundserien. I semifinalen så låste sig målskyttet helt och det blev vårat fall. Det var en besvikelse.

Något ovanligt i hockeysammanhang så har man i Polen även en matchserie om bronset? Hur ser du på det? Hur kan man rimligtvis som en tävlingsmänniska ladda om för en matchserie om bronset dagar efter att man förlorat en semifinalserie?
– Det är lite annorlunda att man spelar fler matcher när man är utslagen,men det är bara att ladda om och gilla läget. Samma var det i DK förra året för oss. Då det blev det också en bronsmedalj.

Kevin jublar,
Foto: Malgorzata Wysnik.

Ni knep bronset och av matchbilderna att döma så var ni och fansen trots allt ganska lyckliga?
Ja det betydde mycket för klubben. Vi är rätt nöjda med säsongen överlag då vi gick långt i Continentalcup också, vilket är ovanligt för Polska ligan.

Hur har din säsong i Polen varit?
-Min egen säsong har varit riktigt bra. Jag är väldig nöjd med min utveckling och mitt målvaktsspel. Känns som jag kommit upp i min högsta nivå någonsin på senaste åren.


Hur är Polen som land för en hockeyspelare att leva i?
Polen var väldigt fint i storstäderna. Vi trivdes jättebra i Katowice. Har man inte varit i Polen så rekommenderar jag starkt att åka dit.


Hur är fansen?
-Fansen var väldigt högljudda på matcherna och väldigt lojala. Tror inte jag hörde ett enda buande under hela säsongen faktiskt. 

Konkurrerar hockeyn med Katowice med andra sporter i staden?
– Det är samma organisation (GKS) som har alla lagen i staden. Fick mer känslan att det är en stor sammanhållning, inte konkurrens.En av priserna som MVP som Kevin fick under säsongen.

Du åkte enligt uppgift ”hem” till Umeå den gångna helgen. Efter att spelat i Sverige har du nu spelat i såväl Vitryssland som Polen. Ditt kontrakt med Katowice har löpt ut och nu blir det italienska serie a, om du ska jämföra Vitryssland och Polen vad som är bra respektive mindre bra i olika ligorna? Vilken liga främjande din utveckling bäst? 
– Ja precis. Det blir Alps League nästa säsong. Vitryssland var bra på många vis hockeymässigt men var inte så förtjust av deras sätt att träna. Det var väldigt omodernt och väldigt långa dagar hela säsongen. Polen var jag faktiskt överraskad över högstanivån i topplagen. Vi gjorde bra resultat i Europa. Det tråkiga var väl att det är bara 6 lag som verkligen har chans på guldet. Bottenlagen är dåliga där.

Nu njuter många Umeåbor av sommaren. Vad kommer du njuta av framöver?
– Det blir att träffa släkt och vänner hela sommaren innan det bär av till nästa lag i augusti. Samt en hel del träning såklart.

Hur är italienska ligan enligt dina erfarenheter?
-Det är bra topplag där i Alps. Har mött lag därifrån med både Katowice och Soligorsk.

Vad gjorde att valet föll på Ritten?
– Det är en bra organisation och jag har även varit i Ritten och spelat. Det var ett för bra kontrakt för att tacka nej till. Sen passar det bra att spela utomlands nu när flickvännen pluggar på distans.

Vad vi förstått är utseende en viktig del för dig och då inte bara kläder utan även stylade naglar, vad har gjort att det är ett intresse för dig? 
– Absolut. Ja det är roligt med lite färg och så får man sticka ut lite på köpet också haha

Kevins otroligt fint stylade naglar.

På frågan om Löven varit i kontakt med honom svarar han följande, – Löven har inte visat intresse, iallafall inte något som jag fått vetskap om.

Vi önskar som sagt Kevin lycka till i Italien och Ritten Sport och självklart också tack för en trevlig pratstund.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

14 thoughts on “-Det är roligt med lite färg

 • 6 maj, 2019 kl. 17:30
  Permalänk

  Inga frågor om han hade haft någon kontakt med löven

  Svar
  • 6 maj, 2019 kl. 19:32
   Permalänk

   Den frågan hade fallit bort har uppdaterat med den nu =)

   Svar
 • 6 maj, 2019 kl. 18:02
  Permalänk

  Det är en märklig ”man” det där.

  Svar
  • 6 maj, 2019 kl. 19:32
   Permalänk

   På vilket sätt då?

   Svar
   • 6 maj, 2019 kl. 19:40
    Permalänk

    Att han förstör lagkänslan?

    Svar
    • 6 maj, 2019 kl. 19:51
     Permalänk

     Finns säkert de som anser det. Jag har ingen aning hur det var inom stängda dörrar men ingen av de jag haft kontakt med tyckte han sänkte känslan, däremot ställde han krav på sina medspelare och var en usel förlorare =)

     Svar
     • 6 maj, 2019 kl. 20:05
      Permalänk

      Det är inget fel i sig i att vara en usel förlorare. Däremot är det fel att vara en usel förlorare och hela tiden skylla på andra vid förluster.

     • 6 maj, 2019 kl. 20:12
      Permalänk

      Mmm om du vet att det var så så har du all rätt att tycka så, jag tror att oavsett position så skyller man alltid det mesta på sig själv, men är någon annan syndabock så kanske den också behöver skärpa till sig?

   • 6 maj, 2019 kl. 20:05
    Permalänk

    Ja bilderna talar väl sitt tydliga språk.

    Svar
    • 6 maj, 2019 kl. 20:14
     Permalänk

     Målvakter är väl ett udda släkte sägs det =) jag tycker de e coolt att våga stå för att man inte behöver följa strömmen, anser inte att hur mkt man man är värderas i om man har nagellack eller ej =)

     Svar
     • 6 maj, 2019 kl. 20:40
      Permalänk

      Självfallet så har manligheten inget att göra med målade naglar eller ej. Sorry, men i min värld så är inskränkthet rätt omanligt faktiskt. Förlåt om jag kränker någon stackares manlighet nu. 😉

     • 7 maj, 2019 kl. 09:30
      Permalänk

      Jag håller med dig, vi lever ändå på 2000 talet nu och machokulturen och att man ska va på ett visst sätt för att man har ett visst kön måste bort. Alla ska få vara som de är, vi präntar in i våra barn att killar ska slåss å ha vapen och tjejer ska va prinsessor, ne skärpning nu, min 4 åriga son älskar och måla naglarna och det är klart han får göra det. Vill visa att alla duger precis som de är och alla får välja att vara precis som de vill. Det är dags att vi slutar slår oss för bröstet och hävdar hur andra ska vara för att passa in.

 • 6 maj, 2019 kl. 19:58
  Permalänk

  Fan, de hade ju varit fint med Kevin och Kenttä…. Finns inte en chans i helvetet att vi hade missat avancemang då. Två vinnarskallar som ger järnet och kräver järnet, inget som löven uppskattat hittills iaf det är mer viktigt med att vara pk och ha de rätta värderingarna och inte visa frustration som Kevin gjorde till slut, när S.Andersson lojade sig för 143’e gången

  Svar
  • 6 maj, 2019 kl. 20:19
   Permalänk

   Jo det har saknats lite sånt tycker jag också, jag gillar verkligen Kenttä, å Kevin också som person, men i det läget vi är i nu är han inte rätt man och jag tror Kenttä hittar en målvakt som kan föra oss uppåt i tabellen.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: