4 matcher för Fredrik Höggrens kneeing

Här på eftermiddagen kom så avgörandet från Disciplinnämnden gällande BIK Karlskogas Höggren som i går bara fick en tvåa för knätacklingen på #7 Brock Trotter. Tur då att supervisor var mer på hugget och menade att detta skulle anmälas.

Pressmedelande HockeyförbundetMegazoneBESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Fredrik Höggren

Förening: BIK Karlskoga

Adress: Nobelhallen, 69133 KARLSKOGA

Matchdatum: 2016-02-04

Mellan: IF Björklöven – BIK Karlskoga, HockeyAllsvenskan

Domare/Anmälare: Filip Sandstedt

Avstängningsperiod: 2016-02-05 – 2016-02-18 , 3 match(er)

Böter: 3 000:- betalas senast 2016-03-04, 1 match(er)

BESLUT

Efter match mellan IF Björklöven – BIK Karlskoga, HockeyAllsvenskan, den 4 februari 2016 åläggs Fredrik Höggren, BIK Karlskoga, följande straff för knätackling (kneeing):

 1. Avstängning fr.o.m. den 5 februari 2016 t.o.m. den 18 februari 2016. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
 2. Böter om 3 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara 4 matcher, varav 1 match omvandlas till böter.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan som skett i efterhand, ett yttrande från Fredrik Höggren samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: Björklövens Brock Trotter driver pucken i egen zon upp mot blålinjen. BIK Karlskogas Fredrik Höggren åker mot Trotter i hög fart med utsträckt ben och delar ut en tackling. På isen dömer vi ut mindre straffet kneeing. När vi i efterhand har möjlighet att granska tacklingen gör vi bedömningen att tacklingen är våldsam och tacklingen utgör en hög skaderisk och att den därför bör efteranmälas. Trotter blev inte skadad av tacklingen och han spelade vidare i matchen.

Fredrik Höggren har uppgett i huvudsak följande: Jag tycker att det är en regelrätt tackling. Och efter att jag nu på morgonen sett videobilder av den så håller jag fast vid det. Jag tycker att jag står med bredställda ben tidigt och att jag inte rör mig i sidled vid tacklingstillfället. Det som träffar Björklövenspelaren är min höft och överkropp. Jag är säker på att om det hade funnits reprisbilder från sidan så hade man sett att jag inte har kontakt med hans knä. Min mening är att göra en regelrätt open icetackling. I det efterföljande snacket säger även den berörda Björklövenspelaren till mina lagkamrater att det är en bra tackling. Han blir inte heller skadad utan spelar bytet efter.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Genom att skjuta ut sitt vänstra ben i riktning mot motspelaren och med benet tackla denne har Fredrik Höggren gjort sig skyldig till en otillåten knätackling. Att Fredrik Höggren även träffar motspelaren med höften medför ingen annan bedömning. Tacklingen är vårdslös och medför stor risk för skada och ska därför föranleda en avstängning. Nämnden finner att avstängningens längd ska bestämmas till fyra matchers avstängning. En av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bl.a. HockeyAllsvenskan.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 153.

* * *

Vid en första anblick möjligen ett rätt hårt straff, jämför detta med de nio matcher som Jacobsson fick hör tacklingen på #6 Kim Karlsson. Men jag har alltid tidigare klagat på att domare etc. dömer för mycket på effekt och inte avsikt så ur den aspekten ett helt klockrent straff från Lotteri.. flåt.. Disciplinnämnden. Nu gick det bra för Brock men det förtar inte Höggrens fula kneeing.

Megazone

3 thoughts on “4 matcher för Fredrik Höggrens kneeing

 • 5 februari, 2016 kl. 18:24
  Permalänk

  Att tacklingen träffar höften kan jag hålla med om men när benet är ute så tydligt och så långt så är risken att den ska träffa benet kraftigt vilket kan leda till äckliga skador i sån där hög fart därför tycker jag det är helt rätt att han får avstängning. Även han inte blev avstängd i förebyggande syfte utan för tacklingen så var det skönt att Höggren får nåt att tänka på för framtiden, vart han ser att det är överkroppskontakt är för mig ett mysterium. Sen att gå och vinna efter det är bara ännu skönare med tanke på att Karlskoga gör matchavbrotten 20 minuter längre per match pga idiotiska smågrejer.

  Svar
 • 5 februari, 2016 kl. 20:43
  Permalänk

  Helt rätt, j-a pajas. Liksom Jacobsson står han där o ljuger om situationen. Varför kan ingen erkänna när det ändå är så j-a tydligt på videobevisen. Stå där o säga ”från en annan vinkel”. Löjligt!
  Synd bara att inte gris-wessner o gris-berglund kunde få varsin match för ständigt spelförstörande moment matchen igenom. Grisar!! ?

  Svar
 • 5 februari, 2016 kl. 22:20
  Permalänk

  Helt rätt beslut. Lite ledsamt att det bara är lirare som Kim Karlsson och Brock Trotter som blir utsatta för fula tackling. En slump? Nu gick ju Vik på pumpen enligt schema och delar samma poäng och målsnitt som löven. Vinst i morgon är en förutsättning att sitta i förarsätet och bestämma över sin egen framtid. Spåkulan säger vinst men den kräver 100%…

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: