4 avgörande matcher

Otroligt mycket står på spel just nu för Björklöven, visserligen ny VD i Joakim Gustafsson (f.d. Intern försäljningschef) under förra veckan. På så sätt möjligen lite ljus kring organisationen trots det avslöjade svindleriet men på isen har det trots de senaste matcherna inklusive AIK i lördags sett mer eller mindre knackigt ut ända sedan den 11 september då vi premiärföll med 0-2 mot VIK Västerås HK.

Johan Löf / AXELLÖF

Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Megazone

Den här säsongen tippades vi av alla s.k. experter i toppen och även om ingen där och då eller strax därefter försökt ta avstånd från favoritskapet, tror jag tyvärr laget och lirarna själva blev lite bekväma och möjligen köpte tipset och kände sig som ett topplag.

Min känsla är iaf att laget uppträder på ett annat och vanligtvis (bortsett i lördags) mer ödmjukt sätt då man möter AIK, BIK Karlskoga, Leksands IF, Timrå IK och VIK Västerås eller andra topptippade eller mer klassiska lag kontra då man ex.vis ska åka ner till Nelson Garden för ett nykomlingsmöte med Tingsryds AIF. Sedan har vi också 4-14 och noll poäng på två matcher mot ligatvåan i just den arenan.. och med tanke på hur matcherna sett ut hemma i T3 Center menar jag att det mer handlar om inställning och ödmjukhet kontra ren klass.

Som bäst har vi under säsongen toppat tabellen i den 5:e omgången för att som sämst legat på plats 14 och då efter den första omgången.

Men nu är det fyra avgörande matcher som är kvar, därefter summerar vi antingen till sommarlov (rejäl missräkning) eller slutspelsserie:

  • IF Sundsvall Hockey (14), i T3 Center kl. 19:00 i kväll
  • Mora IK (6), borta i Smidjegrav Arena på onsdag kväll
  • Asplöven HC (13), hemma i T3 Center på fredag kväll, och slutligen
  • Leksands IF (4), borta på nästa söndag eftermiddag kl. 16:00

..och vid dessa fyra matcher är främst följande fem killar jag vill se kliva fram och ro lite extra hårt, i den båt man tidigare under säsongen sagt sig så sitta lugn i..

Johan Löf / AXELLÖF

#47 Kevin Lindskoug är en av de fem som måste kliva fram. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

  • #47 Kevin Lindskoug, ligans statistiskt sett 8:e vassaste målvakt
  • #5 Rasmus Bengtsson, 8 poäng (1+7) -5 på 20 matcher.. Rasmus har trots allt 4 matcher i SHL under säsongen på sitt CV.
  • #40 Dennis Persson, 1 poäng (0+1) -1 på 9 matcher.. Dennis har trots allt 21 matcher i SHL under säsongen på sitt CV.
  • #74 Stefan Öhman, 16 poäng (6+10) -10 på 46 matcher.. vår kapten som bara förra säsongen var 8:e poängbäst i hela ligan.
  • #90 Alex Hutchings, 31 poäng (21+10) -5 på 47 matcher.. Alex är ligans 3:e bästa målskytt och måste bara fortsätta leverera.

Med det inte sagt att de ovan fem inte varit de bästa eller överraskat allra mest negativt, men ifall de ovan nämnda går i bräschen är mycket vunnet. Då tror jag de andra backarna som Emil, Jonas, Stefan och Tommy m.fl. samt forwards Brock, Daniel, Jesper, Fredrik, Gustav, Kelsey, Lucas, Nicklas, Pär samt William faktiskt kommer haka på.

Detta om drömmen på ett ev. slutspel faktiskt ska leva, sedan finns det faktiskt en förbannad skyldighet gentemot märket på bröstet och inför alla de gröngula fans som trots allt kommer på matcherna oavsett hemma eller borta, stöttar i ur och skur och faktiskt betalar för att se spektaklet.

Vem eller vilka vill du se kliva fram och ta lite extra ansvar så här i slutspurten? Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt fritt..

Megazone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: