4-1 på Timrå i E.ON Arena

Till sist seger med 4-1 nere i E.ON Arena mot Timrå IK efter periodsiffrorna (0-2,1-1,0-1) och 656 var på plats i E.ON Arena denna kväll.Våra mål av #28 Sandström x 2 (återigen straff, därefter i spel 4-4), #74 Öhman (i PP) och till sist #57 Andersson i öppen kasse sedan Mattsson lämnat buren.

Svårt att dra några större växlar från matchen då man följ matchen via VK´s lajv (??) denna gång signerad Gunnar Johnsson och ST´s dito signerad Eric Westlund. Vem av de två som uppdaterade mer frekvent kan ni säkert lista ut.

* * *

Men det stod alltså 2-0 redan efter första perioden och med en effektivitet på 40% blir vi tuffa i vinter, 6-5 i skott till hemmalaget så långt. Först tar vi ledningen på straff, faktiskt i spel 4-5 och återigen straffspecialisten Lukas som sätter gummit. Därefter redde vi ut ett kortare 3-5 innan vi i slutet på perioden får vårt första PP och nyttjar det redan efter 42 sek.

Sedan då Gunnar Johnssons (VK) tankar om första perioden:

”Björklöven gör som helhet en bra period, men får försvara sig rejält en sekvens där de hamnar fem mot tre, men annars hade de bra kontroll på Timrå. Offensivt skapades inte oerhört många chanser, men Björklöven har varit effektiva och framförallt kedjan med Palmebjörk, Öhman och Sandström har varit riktigt bra. Känslan är att Björklöven är ett tyngre lag.”

..och även då Eric Westlunds (ST) tankar:

”Spelmässigt har det varit jämnt. Ett helt okej tempo och en del rejäla närkamper. Effektiviteten går du ju inte att klaga på för Löven. TIK har också skapat ett par fina chanser, men missat målet en del och Kevin Lindskoug har ju också gjort några okej räddningar, men utan att behöva slita ihjäl sig.”

*

I inledningen av den andra perioden missar vi först ett PP, därefter lite av ett ställningskrig.. bl.a några dubbelutvisningar. Timrå får därefter (billigt?) på samma sätt som Löven i första en straff och Johan Johnsson reducerar till 1-2. Sedan sätter stekhete Lukas sin andra baljan för kvällen och avsett fri från blå röd/blå eller distinkt i nättaket eller dragning så hade vi 3-1 inför sista.

Skotten in andra 13-6 i gröngul favör.

Gunnar Johnssons (VK) tankar om andra perioden:

”Efter en jobbig inledning på perioden för Björklöven har de kontrollerat tillställningen. Timrå försöker att attackera, men kommer ingenstans spelmässigt. Skottstatistiken talar sitt tydliga språk när Löven har fler skott trots att Timrå har mer puck. Känslan är att detta är en säker seger för Björklöven, men Timrå måste göra ett mål ganska snabbt i tredje annars blir inte det här någon match.”

*

I sista perioden blir det inte oväntat Timrå som jagar och jobbar för reducering. Tills sist hela 18-5 i skott, tot 30-23, där Björklöven trots rödvit anstormning håller i hop och undan. Till sist 4-1 i öppen kasse från #57 Anderson sedan löven-bekantingen Johan Mattsson lämnat Timrås kasse i jakten på reducering.

Gunnar Johnssons (VK) tankar om matchen:

 

”Björklöven vinner. Det är en säker seger även om Timrå låg på i tredje perioden, hade 18-5 i skott, och jagade en 2-3 reducering och både hade lägen och en puck i ribban. Björklöven visar för andra gången i år klassen mot allsvenskt motstånd utan att spela på topp.”

Där Erik Westlund (ST) kontrade med:

”Efter en jämn första period, rent spelmässigt, stod det alltså 0-2 till Löven. En säker straff och ett PP-mål gav gästerna ett bra utgångsläge inför mittenperioden. Där reducerade TIK på en straff, men kort därefter gjorde Lucas Sandström sitt andra mål för kvällen vilket betydde 1-3 till Löven. Timrå IK försökte forcera i sista, men Kevin Lindskoug var bra i Lövenmålet och effektiviteten saknades i TIK.”

* * *

På nåt sätt ändå ett styrkebesked.. Jag menar inget i baken i BP, nytt mål i PP och på två försök har vi besegrat ligamotstånd vid varje tillfälle. Bra så.

I morgon ytterligare några reflektioner från bloggkollegan.

4 thoughts on “4-1 på Timrå i E.ON Arena

 • 26 augusti, 2015 kl. 22:06
  Permalänk

  Enig i att man helst velat kunna se matchen. Det är en träningsmatch och man skriver efter egen förmåga och förutsättningar. Gunnars inlägg: Tredje perioden startade för en stund sedan…. är ju dock redan en klassiker:) Måste vara gott fika i Eon arena… Tycker Eric på ST hanterade invasionen av matchinfo hungriga lövare på ett bra och sakligt sätt.

  Svar
  • 27 augusti, 2015 kl. 21:00
   Permalänk

   Håller med Henrik, tror nog Erik vann mot Gunnar på knock out.. Inte ofta man i liverapporteringen skriver att denna gång kör vi i summeringar och förbjuder kommentarer etc. Men jag gillar ändå att Gugge kämpar på.. Bjöd på minst ett till underbart citat under rapporteringen.

   Svar
 • 27 augusti, 2015 kl. 00:13
  Permalänk

  Var på plats i EON och Löven gör en rätt blek insats. Timrå klart piggare stora delar av matchen, särskilt i 3:e. Starkt ändå att vinna. Kevin stabil liksom Kim och Lukas som var klinisk. Många slarviga uppspel och Hutchings ser lite vilsen ut – skulle behöva hänga nån kasse för att få lite självförtroende.

  Svar
  • 27 augusti, 2015 kl. 20:57
   Permalänk

   Tack för kommentaren Bosa, alltid kul med någon liten kommentar från någon som faktiskt var på plats. Blir liksom inte samma sak att följa någon eller ett par lokaltidningars ”liverapportering”.. tredje började för en stund sedan osv.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: