#34 Palmebjörk om sin tid i gröngult

Den 24 april 2016 meddelade klubben att fansens gunstling och den första hemvändaren som gjorde återkomsten till HockeyAllsvenskan möjlig hade lösts ut från sitt kontrakt. Här kommer Jon Palmebjörks egna ord och på vilket sätt han vill summera de åtta säsongerna och totalt 307 matcherna i den gröngula Löven-tröjan.Efter att ha gått från talang till en pålitlig målskytt och bra offensiv spelare. Spelat med legender som bröderna Lavander och Conny Strömberg för att nämna några återvände jag hemåt.

6191978361_0baa8eded9_b

Ett chansartat beslut som visade sig vara väldigt lyckat men hade kunnat sluta betydligt sämre, i alla fall karriärmässigt. Resan tillbaka till HockeyAllsvenskan var fantastisk. Några bulor på vägen men inget kunde stoppa maskinen Björklöven när vi ställt in siktet. Helt otrolig känsla och grupp som offrade liv och lem för vår klubb. Så många killar från Umeå gjorde att vi hade hela stan i ryggen och känslan av att inget kunde stoppa oss.
Jon 4 mål Almtuna 2 nov 13
Att etablera sig i HockeyAllsvenskan skulle bli tufft, det visste vi och det fick ta en och en halv säsong innan vi anpassat oss. Numera ett lag som ska vara i toppen och som folk fruktar. Löven är tillbaka!
Att ha fått representera laget man som liten stått vid sidan av planen med kompisarna och drömt om, det var såklart en obeskrivlig upplevelse att första gången få dra på sig tröjan. Spela med och för idoler och försöka koppla bort gåshuden och slutsålda läktare.
jonpite270314
Karriären i Björklöven för min del har inte varit spikrak. Fick lov att lämna första gången för att växa in i seniorkostymen. Min vinnarskalle och vilja att nå toppen har gjort att jag inte bara fått vara med i laget utan numera även förhoppningsvis satt mina avtryck och varit en bra spelare för mitt Björklöven under en härlig tid i mitt liv.
Johan Löf / AXELLÖF
Det hade kunnat slutat ännu mer i dur. Jag har hela tiden sett framför mig nästa avancemang, få vara med att ta Löven tillbaka till toppen. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. En hemsk hjärnskakning, rejäl formsvacka, tappat självförtroende och ledare som inte riktigt uppskattar min spelstil och att jag inte längre passar in gör att måste se mig om efter nya äventyr och utmaningar.
klassisk jon
Jag kommer titta tillbaka på tiden med en härlig känsla i magen. All uppskattning jag fått av publiken och av Green Devils. Alla människor som vill en väl och allt vi upplevt tillsammans. Ibland tvekar jag och funderar varför det blev som det blev men jag känner mig otroligt stolt och glad.

2013-11-13 Ishockey Hockeyallsvenskan IF Björklöven - Timrå IK : (Foto : Johan Löf, AXELLOF.se) Nyckelord , Keywords :

Tifot jag fick med en stor tröja på ståplats och den kokande ishall efter målen jag gjort och vinsterna vi tagit gör att härliga känslan i magen övergår till ett brett leende.
/34:an Palmebjörk
Samtliga bilder som vanligt signerade AXELLÖF, för att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.
* * *
Som jag skrivit tidigare den första otroligt viktiga hemvändaren som satte tonen och gjorde återkomsten till HockeyAllsvenskan möjlig. Även om Jon nu noterades för rätt häftiga 232 poäng under de ovan nämnda matcherna är det främst den positiva, varma och öppna personen och kanske inte främst liraren Jon på isen jag kommer sakna. Klubbhjärta personifierat och en helt fantastisk ambassadör för både sporten och klubben Björklöven, tack för allt 34:an!
Vad är annars ditt främsta minne från #34 Jon Palmebjörk? Skriv gärna en kommentar och inspirera fler att göra detsamma.. Hylla gärna Jon med just ditt främsta minne, vem vill börja och vilka hakar på?
Fältet som vanligt fritt.

4 thoughts on “#34 Palmebjörk om sin tid i gröngult

 • 27 maj, 2016 kl. 10:50
  Permalänk

  Firma Öhman-Palmebjörks ostoppbara PP under andra säsongen efter återkomsten.. Wow dom gjorde vad dom ville!

  Svar
 • 27 maj, 2016 kl. 13:09
  Permalänk

  Palmebjörk & Doktorn var ju tveklöst det den bästa tv-serien alla kategorier under säsongen för återtåget. Korta avsnitt med inblick både inom laget och fans.

  Svar
 • 27 maj, 2016 kl. 15:02
  Permalänk

  Legend. Potentiell tröja i taket så känns väldigt tråkigt att det blev som det blev :/

  Hoppas att ingen spelar i #34 denna säsong, känns surt. Behöver mer tid att smälta detta..

  Svar
 • 27 maj, 2016 kl. 16:28
  Permalänk

  Synd att mn valde en ledare framför en legend. Är övergygad om att Jon hade kunnat leverera igen med en ledare som kunde tillvarata de resurser som han blev tilldelad.

  Lycka till Jon! Vi kommer att sakna dig som en av de sista riktiga björklöven.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: