Försnack Södertälje vs Björklöven

Efter veckans förra veckans tre underbara segrar väntar så denna veckans föra av två matcher då vi gästar Scaniarinken och Södertälje SK.

 

 

Ikväll väntar alltså återigen en bortamatch då vi intar klassiska Scaniarinken för ett möte med niondeplacerade SSK. Hemmalaget föll senast borta mot Tingsryd AIF 1-5 medan vi i fredags samtidigt rånade Leksand på alla tre poängen i Tegera Arena via 4-2. Hemmalaget har två segrar på de fem senaste, totalt sju poäng och målskillnaden 11-12. Här kontrar då gästande med Björklöven med tre raka fullpoängare och poäng i fyra raka matcher, totalt 10 poäng och en målskillnad på 14-9.

Formen talar mer för gästande och gröngula Björklöven.

Ser vi till förra säsongens möten lagen emellan vann vi båda i Scaniarinken med 3-0 och därefter 5-3, målskytt vid båda dessa matcher #7 Lindquist. Nu kanske det är bortaplan som gäller båda dessa lag då SSK även vann båda uppe i Umeå.

Så här långt under säsongen har vi tagit två segrar och SSK en, först vann vi hemma 4-1 efter mål av #20 Granlund, #90 Hutchings, #13 F Andersson och #18 Ottosson. Vi vann därefter borta med 3-2 efter mål av #21 Rainersson, #14 Murphy samt den nu stekhete #16 Talaja, hemma i Umeå blev det senast en suddenförlust och då var det #33 Jonsson som noterades för vårt mål.

Hemmaplan verkar alltså inte heller vara helt avgörande när dessa möts, även det talar då mer för gästerna.

På temat Green Connection hittar vi hos SSK inget just nu, under säsongen hade vi bl.a. coachen Waltin och rivhjärnet Henrik Nyberg.

Interna poängligan, Södertälje vs Björklöven ..

 1. #25 Bengtsson, 13+19 = 32 p
 2. #93 Valkvae-Olsen 21+8 = 29 p
 3. #22 Weigel 4+25 = 29 p

..där gästerna kontrar med:

 1. #18 Ottosson, 14+21 = 35 p
 2. #19 Farley, 14+18 = 32 p
 3. #13 F Andersson, 15+15 = 30 p

Special teams?

Vi behåller vår tredjeplats i powerplay trots uselt PP mot Leksand senast och 0 % trots spel i nästan sex minuter spel i numerärt överläge. Totalt sett 21,32 %, vi har gjort 29 mål på 136 försök, men historiken är egentligen helt oväsentlig. Det är nuet som gäller och där kan vi se att Björklövens powerplaysnitt över de fem senaste matcherna ligger på 7,33 % och det är som vi skrivit om och om igen. Vårt PP är inte bra och måste förbättras om vi ska vara med och leka längre fram i vår. Här kontrar hemmalaget Södertälje med 26 mål på 139 försök, vilket ger 18,71 % och en sjätte plats i den grenen, men även de har grus i det maskineriet just nu. De har endast gjort mål i PP i en av sina fem senaste matcher och ett snitt över de matcherna på 5,71 %.

När det gäller PK är hemmalaget seriens totalt sett bästa lag med 85,61 % och så här långt 20 insläppta mål på 136 försök. Här kontrar gästande Löven med ligans näst sämsta via 32 insläppta mål på 140 försök, och 77,14 %.Ser vi till de tre senaste matcherna så ljusnar bilden betänkligt med bara ett insläppt mål på 14 minuter och 45 sekunder PK. SSk är än värre, bara ett insläppt mål de tre senaste trots hela 25 minuter och 26 sekunder i PK.

Från Södertäljehåll säger man följande: – Det är tio matcher kvar. Vi vet vad som kommer krävas för att vi ska göra bra ifrån oss de här matcherna. Vi ska ta en match i taget och vi börjar med den i morgon (Läs ikväll), sa tränare Ulf Lundberg till klubbens hemsida igår och fortsatte.– Vi har tittat och kommer titta lite mer på Björklövens spel. Vi har även tryckt på ett antal grejer efter vår match mot Tingsryd. Vi vill komma upp i prestation och höja lägstanivån. Det går inte alltid som man tänkt sig i matcherna och då måste det finnas ett stopp på flödet och det klarade vi inte i Tingsryd. Men det har vi pratat om, titta på och jobbat med. Det sköna är att vi har riktigt bra prestationer i närtid att titta tillbaka på.

– Det är ett duktigt lag, så det blir en tuff nöt och knäcka, säger forwarden Thom Flodqvist.

Björklöven stekhete målvakt Adam Werner säger följande till klubbens hemsida inför matchen. – Det brukar bli tighta matchen mot Södertälje och jag tycker det brukar vara roliga matchen där nere. Det brukar vara mycket folk så det ska bli kul. Han går in på att trots att man tagit full pott inte varit riktigt nöjd med spelet, framförallt anfallsspelet och att man måste ta mer skott och det är något man jobbat med och hoppas att det blir bättre mot Södertälje. Någon oro att han inte ska orka jobba lika hårt som mot Leksand finns inte. -Det var en rolig match mot Leksand och fick mycket att göra, men samtidigt hade vi ett bra försvarsspel där jag fick mycket hjälp och det ska vi inte glömma. Även om jag fick göra några extra räddningar så klarar sig inte utan försvarsspelet, det är en laginsats.

Laget lär vi i vanlig ordning återkomma till under dagen när det blivit officiellt, men klart är att Jacob Stenqvist är åter i spel och kommer spela på sin plats bredvid Mikko Pukka. – Det är jättejobbigt att bara titta på. Frustrerande också men nu har jag fått vara med några träningar och jätteladdad för spel, säger han till vk.se och går sen in på sin syn på Södertälje som motståndare. – Alla matcher i den här serien är jättetuffa. Södertälje är inget undantag. Han går också in på en detalj som bloggen tjatat om och om igen om och det är spelet i PP. – Vi måste höja pucktempot ytterligare ett snapp. Då kan vi bli ännu effektivare.

Även Filip Riska är åter i laget efter sin avstängning.

* * *

Våra nycklar är:

 • Tålamod, enkelhet och noggrannhet i såväl egen som den neutrala zonen.
 • Valkvae-Olsen. Håll koll på honom och mycket är vunnet. Han är enda hotet.
 • Målvaktsmatchen. Kan Werner fortsätta vinna matcher åt oss?

Matchen i kväll sänds via webben på C More Sport, SPORTkanalen och på webben via C More.se som du kommer till genom att klicka på nedanstående bild.

* * *

TÄVLING!

Till kvällens bortamatch mot Södertälje kör vi, tillsammans med vår bettingpartner Coolbet, vidare med vår publikgissar tävling.

Kvällens tävling går i vanlig ordning ut på att gissa rätt publiksiffra i kvällens möte mellan Södertälje och Björklöven i Scaniarinken. Tipset ska lämnas på formen kvällens publiksiffra ”x st. åskådare”.

Ditt svar ska lämnas som en kommentar på bloggen allra senast 18:59. Priset är tre olika bonusar på 500 kr, 250 kr respektive 100 kr att nyttja hos vår bettingpartner Coolbet. För att kunna delta i denna tävling förutsätter att du redan har ett befintligt konto hos Coolbet eller skapar ett konto, detta gör du HÄR. Vid mer än ett rätt tips på publiksiffran kommer vi låta lotten avgöra vem som vinner första, andra respektive tredje pris. Annars är det de tre närmaste rätt publiksiffra som vinner dessa bonusar. Endast ett tips per giltig e-post godtas.

När det gäller dessa tre bonusar som tävlas ut gäller deras vanliga omsättningskrav på sex gångers omsättning innan bonusen kan plockas ut från kontot.

Tävlingen förutsätter även att du anger samma e-post i kommentaren som vid registreringen av spelkontot, då det är via din registrerade e-post som bonusen kommer kunna kopplas, därav vikten att även vi vet den.

Har du en annan e-postadress om du normalt använder än den du angivit mot Coolbet, ange då det i kommentaren, så att vi enkelt kan komma i kontakt med dig som vinnarna efteråt.

Vi vill också förtydliga att vi står bakom Coolbet om ansvarsfullt spelande.

OBS!

Likt vid tävlingen om biljetter vid hemmamatcherna så ber vi er att respektera att tävla endast ifall ni faktiskt vill och kan vinna priset i form av bonusar hos vår samarbetspartner Coolbet, det blir nämligen lite onödigt roddande för bloggen ifall vinnaren inte kan eller vill ha bonusen.

* * *

Tankar och förhoppningar inför mötet med ligatvåan Södertälje SK? Fältet som vanligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt i kväll samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

15 thoughts on “Försnack Södertälje vs Björklöven

 • 7 februari, 2018 kl. 07:49
  Permalänk

  3567st åskådare

  Svar
 • 7 februari, 2018 kl. 08:32
  Permalänk

  (Rivjärnet Henrik Nyberg spelar numera i vita hästen)

  Svar
 • 7 februari, 2018 kl. 10:02
  Permalänk

  Bortamatch mot Leksand?! Nåväl 2958st åskådare, Löven vinner med 1-4

  Svar
 • 7 februari, 2018 kl. 18:03
  Permalänk

  3369 åskadare som får bevittna Lövens vinst idag!

  Svar
 • 7 februari, 2018 kl. 21:18
  Permalänk

  Den där f-n till domaren kan ju lägga av!
  Ombyta roller mot Leksand stal vi poängen nu blev vi själva rånade så jäkla onödigt!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: