Green Connection

Alltid kul att se var exlöv har för sig nuförtiden och här har vi tagit en titt på de de transatlanter som lirat i klubben sedan säsongen 2009/10.

Zach Hamill (i Björklöven säsongen 2016/17)
29-årige Zack spelar numera i norska GET-Liegen och Lørenskog. Sju mål och åtta assists på de inledande 20 matcherna imponerar väl inte nämnvärt.

Brock Trotter (2015/16)
Den 30-årige kanadicken inledde säsongen i tyska DEL-klubben ERC Ingolstadt, men lockades över till Nordamerika då AHL-klubben Chicago Wolves lockade med ett try out kontrakt. Efter fyra matcher och endast en assist lyckades inte Brock spela sig kvar och finns nu ledig på marknaden.

Kelsey Tessier (2015/16)
Sedan 27-årige Kelsey lämnade Björklöven har han blivit Vienna Capitals trogen. Inne på sin andra säsong i den Österrikiska ligan EBEL och har på de 13 inledande matcherna svarat för tre mål och tre assists. Ifjol hade han ett betydligt högre snitt då han mäktade med 26+37 på 66 matcher och var mannen bakom lagets mästartitel ifjol. Han hade då också bäst +/- i slutspelet.

Jack Combs (2014/15)
29-årige Jack fortsätter att leverera i den Tyska högstaligan DEL i laget Iserlohn Roosters. 22 poäng på 25 matcher fördelat på 11 mål och 11 assists skäms inte för sig vilket ger en nionde plats i den totala poängligan.

Mark Hurtubise (2014/15)
Den numera 33-åringe Mark huserar för tillfället i den danska AL-bankligaen och Frederikshavn White Hawks. Producera kan han än och hunnit med att smälla in 13 mål och leverera 12 assists på 22 matcher och ligger med det på fjärde plats i den totala poängligan.

Jonathan Harty (2014/15)
Även om den känns nyss den numera 29-årige Jonathan var här så har han hunnit med att avverka ytterligare tre klubbar och lirar numera i Fehérvár AV19 i den österrikiska ligan EBEL. Laget huserar i botten av tabellen och på de inledande 23 matcherna har Jonathan sex assist på sitt CV. Dock bara 14 minuter på botbänken mot ex 74 minuter på 19 matcher i Björklöven och 89 minuter i DEL2 ifjol på 26 matcher.

Phil DeSimone (2013/14)
Den numera 30-årige amerikanen, som kom och lirade kvalserien med oss 13/14, lirar numera i Stoney Creek Generals i semi Pro-ligan ACH (Allan Cup Hockey) eller lirar och lirar. Registrerad, men inte noterats för någon match än. Än mer nyfiken på ligan blir man ju när han är lagkamrat med de 31-åriga svenskbekantingarna tillika tvillingarna Tylor och Justin Donatis. I laget finns också en viss Rob Hisey (1,2,3). Någon som vet mer om ligan?

Ifjol inledde han med att oväntat få ett tryout -kontrakt med NHL-laget Montreal Canadiens, fortsatte sen med åtta AHL-matcher samt 15 matcher i NLB.

Russ Moyer (2011/12-2012/13)
Den numera 35-årige Russ är kvar på de brittiska öarna (EIHL) och gör sin andra säsong i Fife Flyers. Nio assists har det blivit från den gamle bloggfavoritens klubba på de inledande 16 matcherna, men frågan är om det inte blivit fler poäng på de utsökta golfbanorna, som ex legendariska St. Andrews?

Jesse Schultz (2009/10)
Den forna AHL-skyttekungen har hunnit bli 35 år gammal, men kör på än. Numera lirar han i Cincinnati Cyclones, även om han inledde säsongen i slovakiska HC Nove Zamky. Där hann han med fem matcher och ett mål innan han flyttade tillbaka till Nordamerika och ECHL. Där har det blivit fem mål och nio assists på 16 matcher. Jesse har sedan han lämnade Björklöven hunnit med att spela i Tyskland, Italien, CHL, Italien igen, CHL igen, ECHL, Tyskland igen, Storbritannien, Ungern, Slovakien och nu då ECHL igen.

Mike Banwell (2015/16)
Efter att 30-årige Mike lämnade Björklöven lirade han den säsongen ut i Norge, men återvände hem till Nordamerika där han ifjol avslutade sin karriär med spel i ECHL-laget Utah Grizzlys.

Andrew Raycroft, George Halkidis (satsade civilt) och Peter Tsimikalis (Hjärnskakning) lade alla av efter sin tid i Björklöven. Tylor Michel lirade ett par säsonger efter sin tid Björklöven, men lade av tidigt, endast 29 år ung. Ric Jackman lade av till den här säsongen, 39 år gammal.

2 thoughts on “Green Connection

 • 29 november, 2017 kl. 16:15
  Permalänk

  Hoppas dom försöker få in brock trotter efter jul om han är ledig och pengar finns!

  Svar
  • 29 november, 2017 kl. 16:25
   Permalänk

   Han tidigare hört att hans nämnts men inte mer än så.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: