#31 Linus Fernströms debut

Presenterad i torsdags kl. 14 som ett nyförvärv för vårt Björklöven, extrainsatt träning samma kväll mellan kl. 21:30 och 22:00 samt sedan då matchklar i går eftermiddag.

Sedan då debut hemma i T3 Center i går fredag inför ett välbesökt T3 Center med tanke på 1 :- match och partners som bjuder på entré.

Linus debut mot Tingsryds AIF mer i siffror:

 • Spelade med Wikströms nr 31 på ryggen
 • 17 räddningar
 • 85% i räddningsprocent
 • 3 insläppta kassar
 • ..trots allt obesegrad i Lövendressen och T3 Center

Bloggens tankar kring Linus debut?

Linus är likt #35 Adam Werner en stor målvakt som jobbar metodiskt, med stort lugn och därigenom inger förtroende och på så sätt även stärker vårt för övrigt rätt svaga försvarsspel.

Fernström har dessutom härlig speluppfattning och kan hantera klubban vilket gör att vi genom honom i kassen kan spela oss ur egen zon vid vissa tillfällen i stället för att det slutar med blockering och att vi genom en då obligatorisk tekning i den egna zonen riskerar en potentiell målchans för motståndaren.

Linus kändes inte heller särskilt ringrostig med tanke på att det var länge sedan han vaktade kassen i match, men med tanke på det eller att han knappt borde veta vad backarna heter kommer det dessutom framöver bara bli ännu bättre. Sammantaget en rätt rejäl och fullständigt nödvändig uppgradering av vår målvaktssida. Jag tror det kommer bli riktigt bra..

I en intervju med CMore efter matchen lär han dessutom ha sagt att.. Det kändes så där med tanke på att det är tre månader sedan senaste matchen. Träning i går kväll men bestämde mig för att bara köra och kämpa matchen igenom oavsett.. Och apropå varför det blev Björklöven:

– Det är en klubb med bra organisation och med bra förutsättningar. Magkänslan positiv när Björklöven visade intresse och jag verkligen vill komma tillbaka. Jag är imponerad över lagets offervilja i kväll och även den stämningen som är i gruppen.

Linus ska även ha sagt att det är en stundande julklappsutdelning i laget på g apropå hur han skulle försöka komma in i gruppen.

* * *

Det var mina tankar kring Linus debut, hur tänker du själv..? Fältet som vanligt fritt, skriv gärna en kommentar..

3 thoughts on “#31 Linus Fernströms debut

 • 17 december, 2016 kl. 12:47
  Permalänk

  Med tanke på att han inte spelat match på länge så var det en helt ok debut. Ingen tvekan om att han tar över förstaspaden. Jag har ingen aning om vad som ev är på gång men oj vad jag önskar att vi kunde plocka in 2 defensivt skickliga och starka backar.

  Svar
 • 17 december, 2016 kl. 22:55
  Permalänk

  Linus är bra. Kommer bli ännu bättre och är exakt vad Björklöven behöver just nu. Var schysst mot Linus och han kommer vara grym i målet.

  Det som är oroväckande är att man inte verkar jobba långsiktigt länge.
  Knyt upp viktiga spelare tidigt, det är grundläggande för en stabil hockeyklubb…

  Svar
  • 18 december, 2016 kl. 11:16
   Permalänk

   Håller med Ray, om man tittar på Lövens trupp så har man enligt eliteprospects i dagsläget 27 spelare
   ( Andreas Wikström ej inräknad ) på rostern. Av dom 27 är det 7 spelare som har kontrakt även säsongen 17 /18 en ( Hage som har kontrakt 16/17 + 1). Och av spelarna som även har kontrakt över nästa säsong så är det väl några som man är tveksamma till, Emil Wikström , Stefan Andersson, Nicke Johansson. Så det borde vara stor prioritet hos Dalle / Fagervall att försöka signa dom killar man vill ha kvar till nästa säsong, Murphy, Hamill, Farley, Kim, Messy………. annars är risken stor att man får återigen i princip bygga ett till stora delar nytt lag inför 17/18. Sedan vet jag också att spelarna och framförallt importerna är så sugna att signa så här tidigt men försöker man inte så är ju chanserna obefintliga.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: