3 veckor till transferstopp

Den senaste veckan rätt intensiv sett till silly season, i måndags presenterades pga. #24 Hages skada, en defensivt inriktad center och därtill skicklig tekare i form av rutinerade #42 Filip Riska. I förrgår fick vi först en ”hemvändare” genom nygamle sportchefen Fredrik Grönberg, bara två timmar senare hade vi dessutom lånat in #6 Filip Westerlund från Frölunda.

Därimellan även en match mot Timrå i går som slutade med lite sur torsk med 1-3. här dock positivt att vi i samabnd med matchen ficj veta att #8 Mikko Pukka skrivit nytt kontrakt för säsongen 18/19.

Med tanke på det både lite osäkra och samtidigt rätt påfrestande skadeläget i truppen genom kvintetten #4 Emmerdahl, #14 Murphy, #24 Hage, #29 Stenlund Ädelgran samt #90 Hutchings lite intressant att se vad som kommer hända framöver.

#90 Alex Hutchings en av rätt få rightfattade fw, kommer någon fler innan deadline? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Sedan går det ju inte heller att komma ifrån att många av våra konkurrerande lag den senaste tiden både breddat och spetsat sina trupper inför slutspurten och stundande slutspel, det brukar ju bl.a. kunna bli så att man namnger spelare och därigenom ges möjlighet att plocka dem längre fram vid behov. Sedan brukar de finska lagen i SM Liiga likt Sport gjorde med Riska ge spelarna möjlighet till nya utmaningar i slutet på säsongen då laget missat slutspelet. Man kan väl på samma sätt tänka sig fler spelare inom Europa som gärna vill spela till sig ett kontrakt för kommande säsong och därigenom ser HockyAllsvenskan som ett bra skyltfönster.

Jag tänker mig även att det även kan var en möjlighet att under en kortare tid testa en spelare från ex.vis Div 1, då kanske det främst bygger på att det är ett lag som inte själva är i läget att de satsar mot HA. Men det finns ju skickliga spelare även i övriga lag.

Men nedräkningen och klockan uppe till höger på vår hemsida tickar iaf ner, vad tror ni kommer hända inom de närmaste tre veckorna? Den 15 februari kl. 00:00 stängs iaf transferfönstret för den här säsongen..

Fältet som vanligt rätt fritt, vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan ovan för att ta del av ditt gratisspel (250 kr) och loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

3 thoughts on “3 veckor till transferstopp

 • 26 januari, 2018 kl. 08:33
  Permalänk

  Jag tror att minst en av de skadade spelarna ligger rätt nära comeback vilket innebär att både Fagervall och Grönberg sitter lugnt i båten. Det skulle vara ytterst förvånande (enligt mig) om vi får se något fler nyförvärv. Skulle det komma handlar det garanterat om en back och ingen spjutspets som alla skriker efter.

  Svar
 • 26 januari, 2018 kl. 12:52
  Permalänk

  Back och målvakt är de känsliga positionerna i laget. Om något händer Werner räcker vår backup?

  Svar
 • 26 januari, 2018 kl. 14:36
  Permalänk

  Jag är nästan övertygad om att det kommer en spets forward, hoppas även på en back men det är mer tveksamt. Sedan tror jag att man kan namnge några juniorer och en målvakt har jag för mig som kan gå mellan klubbarna även efter transferfönstret men jag är inte helt säker, någon som har koll ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: