3 platser kvar efter PM om Stenlund-Ädelgran

Under dagen ett PM från Björklöven att man kommit överens med hemvändaren Isak Stenlund-Ädelgran (född -96) från Skellefteå AIK (främst då J20) om ett kontrakt för kommande säsong. ISÄ har under säsongen noterats för 42 matcher (17+25, 37 min samt +0) med Marklunds J20 samt då två matcher med representationslaget i SHL.

20248170698_2208c1742a_b

Isak Stenlund Ädelgran äntligen officiellt presenterad för Björklöven. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Enligt hemsidan beskriver sportchef Daniel Johansson Isak på följande sätt: – Isak är en ung och talangfull spelare som vi ser stor potential hos. Det känns riktigt bra att ännu en ung spelare med rötterna i Umeå och Björklöven väljer att återvända.

Dalle fortsätter: – Stenlund-Ädelgran är en avig högerfattad spelare med bra storlek som det ska bli väldigt intressant att se nu när han är tillbaka i Björklövens organisation. Jag har stora förhoppningar på att han kan blomma ut ordentligt kommande säsong.

Det här innebär att spelartruppen just nu ser ut enligt följande:

Målvakter
#35 Niklas Lundström
#50 Adam Werner (säsongslån FBK)*

Backar
#4 Jonas Emmerdahl
#12 Niklas Pavel
#16 Lucas Ekeståhl-Jonsson*
#37 Jacob Andersson (17/18)
#42 Emil Wikström (17/18)
#51 Christian Bull*
#57 Stefan Andersson (17/18)

Forwards
#6 Kim Karlsson
#7 David Lindquist (17/18)
#10 Jesper Thörnberg
#18 Axel Ottoson (17/18)*
#21 Fredrik Hetta
#22 Nicklas Johansson (17/18)
#28 Lucas Sandström
#33 Marcus ”Messy” Jonsson
#74 Stefan Öhman
#91 Joakim Högberg
#? Cody Murphy
#? Isak Stenlund Ädelgran*

Rätt intressant att vi i skrivande stund även har fem spelare (märkt med *) som även rent teoretiskt skulle kunna förstärka J20 vid ett ev. kvalspel längre fram under säsongen i klubbens strävan efter superelit. Bara det i säg väldigt intressant.

Det här innebär då att det maximalt, iaf om vi ska tro Dalles senaste kommentarer, fattas tre pjäser innan man stänger butiken, iaf för tillfället. Sedan tidigare vet vi att det ska in en back till, i går (länk) tipsade jag om några intressanta namn och bloggkollegan lanserade tidigare Granath eller möjligen Persson om en tänkt försvarsgeneral. Här har jag tidigare skrivit om att man mer än gärna skulle kunna signa ex.vis fler hemvändare som Marcus Björk och ifall man inte kan erbjuda matcher i HockeyAllsvenskan borde man kunna skriva kontrakt och möjligen låna ut till Div 1 i ett första skede.

Så jobbar SHL gentemot HA och varför skulle eller borde inte vi jobba på samma sätt gentemot Div 1 för att få igång killarna på seniornivå och förbereda dem för HockeyAllsvenskan?

Johan Löf / AXELLÖF

#90 Alex Hutchings firar en av sina 22 kassar under säsongen. Vad händer 16/17? Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

I inlägget om tankarna under veckan som gått skrev jag mig även varm om en förlängning på #90 Alex Hutchings och det tycker jag fortfarande borde vara ett tämligen högt prioriterat och bra namn på sista winger-platsen. Alex har gjort sin första säsong i HA, känner till staden och verkar enligt många olika både trivas i stan men även vara en bra kille vid sidan av isen. Här vet man verkligen vad man får, kontra nya kanske lite vagt eller möjligen svårscoutade lirare från lägre ligor i Nordamerika eller andra europeiska ligor.

Som jag skrev senast..

Om vi lyckas behålla Alex har vi kvar topp 5 från interna poängligan från i fjol, ifall vi tappar Hutchings har vi tappat två av de fyra bästa målskyttarna från i fjol. Viss skillnad och sedan tycker jag även Alex passar in i beskrivningen hårt jobb och fart på rören. I min bok helt givet att sportchef Dalle Johansson borde göra verkligen allt för att försöka behålla #90 Hutchings i våra gröngula färger. Eller kanske inte allt, men iaf ett seriöst och väldigt ärligt försök.

Efter backen och möjligen en sista winger återstår bara då en center att addera innan Daniel Johansson stänger butiken, iaf tillfälligt då man möjligen vill se hur gruppen svarar och även utvecklas under försäsongen men även de inledande träningsmatcherna. Som det sett ut de senaste säsongerna har man även flirtat med sina partners och det är väl inte omöjligt att det kommer hända mer med truppen, kanske inte innan vi går på is, men möjligen kort därefter eller iaf en bit in på säsongen.

Inte direkt ovanligt med s.k. externa medel och gärna att partners hellre vill skylta lite med sina tillskott kontra att sponsringen mer försvinner lite anonymt i den stora budgetmassan.

Jag återkommer inom kort med några tankar kring sista centerplatsen, den fyller absolut en viktig position men med tanke truppen i övrigt och hur man vill bygga vidare inte givet i min bok att man ska köra på Dalles första centeralternativ och försöka ersätta #15 Edblom rakt av med dennes rutin. Kommer som sagt mer inom kort.

* * *

Men hur går annars dina egna tankar kring nyförvärvet Stenlund-Ädelgran som äntligen presenterats och vilken eller vilka karaktärer eller namn vill du se på de sista platserna i vår gröngula uppställning? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

3 thoughts on “3 platser kvar efter PM om Stenlund-Ädelgran

 • 24 maj, 2016 kl. 18:54
  Permalänk

  Va inte denna säsong sista som junisar för alla utom Adam W. Ska va född 97 för att kunna lira J20 nästa säsong tyvärr.

  Svar
 • 25 maj, 2016 kl. 02:21
  Permalänk

  Känner ju lite som så här att … om nu Kim har långt kvar på rehab o grejer så är det ju Extremt viktigt med den sista centerplatsen. Kommer Kim överhuvudtaget tillbaka detta året? Form, styrka o timing o sånt får man ju inte på 1 vecka! Vill inte se nån div1 el dussinlirare fylla luckan tills Kim är tillbaka.
  Men jag håller fullständigt med er ang Alex, signa upp fort som fan om han nu vill va kvar….

  Svar
 • 25 maj, 2016 kl. 07:29
  Permalänk

  Björklöven har ånyo satsat hårt på att förstärka organisationen med att tillföra en GM och en ny juniorsportchef. Bra så långt. Om det nu fattas tre spelare till full A-lagstrupp borde det mot bakgrund av den nya kompetensen och målet om SHL förväntas resultera till att dessa är födda senast -97 för att också kunna ta upp juniorerna till superelit (just som inläggsförfattaren skriver).

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: