3-2 seger mot Almtuna

Då bloggkollegorna har julfest med jobbet så blir det inte sedvanliga inlägg här på bloggen, utan ni får stå ut med mig. Björklöven tar första 3 poängaren på bortaplan sedan 6 oktober då man vann mot Västerås med 2-0. Kvällens match är jämn, där Löven tar ledningen 3 gånger om och som slutar med uddamålsseger.

Otroligt viktigt att få med sig 3 poäng efter det snöpliga poängtappet i Västerås senast. Matchen är en rätt sönderryckt tillställning där ingen av lagen får ordning på sitt spel fullt ut. Men där Björklöven ändå har kontroll och är det bättre laget och vinner rättvist. Våra mål ikväll i tur och ordning Kristoffer Söder, Jacob Peterson och Sebastian Selin.

Något jag verkligen inte förstår är varför man måste strypa ljudet från arenorna i sändningarna? Känslan och passionen i matchen försvinner totalt.

Mest istid?
August Tornberg 23.17
Jakob Stenqvist 21.40
Jakob Andersson 19.37

Våra nycklar,
*Återigen komma ut starkt och ta kommandot, våga fortsätta lita på systemet!

*Ökad tuffhet kring eget mål samt även öka intensitet och trafik vid Almtunas mål. Det är inte skotten som räknas.

*Sedan som vanligt viktigt med bra målvaktspel och ett effektivt special teams. Täta bakåt i PK och leverera framåt i PP.

Ser man till nycklarna vi satt upp inför matchen så även om inledningen var trevande där vi drar på oss en tuvisning så gör vi ändå första målet och det i PK och det måste väl ändå räknas lite som att komma ut starkt, kommandot hade vi matchen igenom i och med att vi tog ledningen inte bara en gång utan 3 gånger och litade på systemet.
Skulle skotten räknas och inte målen då hade Björklöven vunnit många matcher, återigen har man ett rejält skottövertag men matcher står och väger rakt igenom. Tuffare framför mål är man inte idag, inte åt något håll skulle jag säga. Målvaktsvalet kändes helt rätt, ett helt annat lugn.

Powerplay fortsätter att gäcka, jag gillar dock att man äntligen satt i hop en leftare och en rightare på backplats såg det senast mot Västerås också, något som iallafall jag önskat så gott som hela säsongen. Som sista back i PP måste vi värdera bättre kan kosta när vi får kontringar emot i de lägena. PP1 lirar 2 tredjedelar av varje PP utan att uträtta särskilt mycket. Tyvärr finns det ännu mycket att önska i denna spelformen. Vi håller inte bara tätt i PK vi gör dessutom mål, så det får godkänt.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

#30 Pettersson för att han känns stabil och inger ett lugn i kassen, räddar både straff och ett par frilägen hoppas han får fortsatt förtroende nu
två loggor
#22 Peterson återigen stabil och glänser med sitt smarta spel.
en logga
#52 Tornberg mest istid ikväll och har spelat upp sig sista matcherna

Eftersom det blev seger ikväll så kanske mina bloggkollegor får hålla sig ur vägen fler matcher så vi får fler segrar eller vad säger ni? Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt.

* * * Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

 Messenger Email Print

5 thoughts on “3-2 seger mot Almtuna

 • 14 december, 2018 kl. 23:19
  Permalänk

  Till sist en riktigt bra och snabb analys av tillställningen,håller med om ljudet också! Om gubbarna blir sena och slitna får du reflektera imorgon också!

  Svar
 • 15 december, 2018 kl. 01:20
  Permalänk

  Bra jobb med sammanfattningen Sweetangel, låt gubbarna fortsätta festa du sköter bloggen galant 😉

  Svar
 • 15 december, 2018 kl. 03:18
  Permalänk

  Får inte sandström en avstängning efter det där så är ju svensk hockeys arbete mot hjärnskador ett skämt. Blindside mot huvudet på icke puckförande spelare, kan ju inte bli då mycket värre.
  Hoppas domaren också får en lång avstängning för din bedömning, helt horribel

  Svar
 • 15 december, 2018 kl. 09:47
  Permalänk

  Lövens spel i egen zon är ju ofta bedrövligt därför ser det ut såhär många ggr med många förluster. Trots spelövertag o 39-23 i skott så känns det som MP vinner matchen åt oss. 2 riktiga turmål får vi oxå med oss….
  Väntar fortf på förstärkningar…förgäves förmodligen men har ni hört nåt?
  Wiberg o Rainersson före Cruseman i laget måste ju ses som årets flopp i HA.
  Wiberg gör det bra, respektlös o hittar ytor. Kul. Hoppas på honom i framtiden.

  Svar
 • 15 december, 2018 kl. 15:57
  Permalänk

  Skottstatistiken ljuger, av dom 39 var säkert minst 10 bara enkla nedlägg för att få tekning.
  Men riktigt bra match

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: